Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kislo zelje – pomoč

Kislo zelje – pomoč

Raba bi jedla dobro kislo zelje s pečenico, pa mi ne rata narest zelja.
Ali ima kdo recept za zelje, po možnosti takega, da ga potem še malo podušiš, da nima nič odvečne tekočine in da pride malo rjav!

Vem napisala sem grozno, samo ponavadi meni vedno rata zelnat močnik – fuj!

Hvala

Čisto preprosto:
Preprazi cebulo, da zerumeni, nato dodaj zelje (ce ne maras prevec kislo ga prej malo operi) in vse skupaj zalij z malo vode (1 dcl) in podusi. Sama dusim v ekonomu. Zraven se narezem krompir in v 10-15 minutah je kosilo gotovo.

Koliko časa ga dušiš v ekonomu? (jaz ga bom skuhala 1/2 kg).
Ali daš krompir zraven ali ga posebej skuhaš?
Hvala za odgovor.
Jasmina

Jaz ga pa naredim takole; zelje operem,ga dam v lonec zalijem z vodo(ne preveč) posolim in dam kuhati.Med kuhanjem dodam lovorjev list,poper,česen,sol.Po nekaj minutah vrenja,vodo odlijem in ga dam na rumeno zapečeno čebulico na maščobi in tako tenstam še nekaj minut do mehkega.Pri tem zalivam s tisto vodo v kateri sem kuhala zelje zmešano z jušno osnovo.Tako je zelje zelo zelo okusno.

Jaz čebulo prepražim, da malo porumeni, stresem nanjo kislo zelje in malenkost zalijem. Dodam lovorjev list in mleto kumino in dušim kake petnajst minut. Zelo okusno, zraven ponudim matevža in kranjsko klobaso. Pri nas doma imamo to zelo radi.
Dober tek.

Zelja res ni treba dolgo kuhati, saj s tem izgubi vse dobre sestavine. Zelje je boljše, če še malo “hrusta”. Saj velikokrat piše, da je kislo najbolj zdavo surovo, torej ne pokvarimo vsega s pretiranim kuhanjem. LP Lidija

Kako se naredi matevž?

Skuhaš fižol in krompir posebej, odcediš in daš v multipraktik. Naseseklaš česen in ga posuješ po fižolu in krompirju. Prepražiš ocvitke, odcediš skoraj vso maščobo (jaz jo pustim za eno malo žličko) in poreseš po fižolu, krompirju in česnu. Vse skupaj zmiksaš. Ko postrežeš, daš na vrhu še nekaj celih ocvirkov.

Dober tek!
T.

Jaz skuham krompir in fižol, vsako zase. Potem stresem v eno posodo dodam nasekljan česen in spasiram kar s paličnim mešalnikom. Maščobe in ocvirkov ne dodajam, ker nimamo radi mastne hrane, sploh ne svinjske masti. Pa je matevž klub temu okusen.
Dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close