Kislo zelje – pomoč
Jaz ga pa naredim takole; zelje operem,ga dam v lonec zalijem z vodo(ne preveč) posolim in dam kuhati.Med kuhanjem dodam lovorjev list,poper,česen,sol.Po nekaj minutah vrenja,vodo odlijem in ga dam na rumeno zapečeno čebulico na maščobi in tako tenstam še nekaj minut do mehkega.Pri tem zalivam s tisto vodo v kateri sem kuhala zelje zmešano z jušno osnovo.Tako je zelje zelo zelo okusno.
Skuhaš fižol in krompir posebej, odcediš in daš v multipraktik. Naseseklaš česen in ga posuješ po fižolu in krompirju. Prepražiš ocvitke, odcediš skoraj vso maščobo (jaz jo pustim za eno malo žličko) in poreseš po fižolu, krompirju in česnu. Vse skupaj zmiksaš. Ko postrežeš, daš na vrhu še nekaj celih ocvirkov.
Dober tek!
T.
Forum je zaprt za komentiranje.