Najdi forum

Kisli puding

Pred leti se je veliko govorilo in pisalo o kislem puding, ki ga je iznašel imunolog dr. Tihole. Zdravil naj bi mnoge bolezni, in sicer tako, da je krepil imunski sistem. Ali kdo kaj več ve o tem ? Hvala!

Ne vem, vem pa, da je naša mama enkrat prišla domov z idejo o pudingu in jogurtu, da kako je to zdravo, potem je nekaj tednov tole kuhala in prelivala po skodelicah, dokler se ni naveličala.

Šlo je takole. Skuhaš običajni sadni puding. Vanj vmešaš navadni jogurt in razdeliš po skodelicah. Na 1/2 litra mleka in 1 puding je prišlo mislim da 2 dl jogurta. Naj bi stalo 1 dan in naj bi jedel zjutraj za zajtrk.

Stvar je čisto dobra, saj so sestavine dobre, ali ne. Malo kiselkastega okusa, kar je meni še bolj všeč.

Ne vem, ali si mislil tole, pa vseeno. Pozdrav, Mimi

Tako kot je rekla Mimi_N, je delala tudi moja stara mama, baje naj bi pomagalo proti revmi. Ali je pomagalo ali ne ne vem, stare mame že dolgo ni več med nami, je bil pa okus tega kislega pudinga zelo dober in smo se otroci vedno “smukali” okoli nje, ko je imela tak obrok:)

Recept drži. Nikakor se ne sme uporabiti vanilijev ali čokoladni puding-obvezno sadni. Moja mama ga je pripravljala in jedla zjutraj na tešče. Zelo uspešno si je olajšala napade sklepne revme in putike.
LP
Janja

Mene pa zanima, če jogurt dodaš še toplemo pudingo ali mrzlemu?

lp

Ali potem puding pustiš na pultu ali daš v hladilnik?

Jogurt dodaš še toplemu pudingu, seveda ne vročemu. Pustiš na pultu oz. na sobni temperaturi. Jaz vse te stvari dajem v omarico poleg krožnikov; ker so okrogli, je ponavdi vmes dovolj prostora za skodelico, tako se ne praši.

Puding naj bi bil vsaj 24 ur na toplem cca 30*, da se lahko fermentira .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close