Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KISLE PAPRIKE

KISLE PAPRIKE

Zanima me, kako je z vlaganjem ta teden? Ali ima kdo enostaven recept za paprike v kisu (kisle paprike)?

Hvala

5 kg paprike
15 dag sladkorja
18 dag olja
11 dag soli
1 l kisa ( jaz dam talisovega rumenega)
1,5 l vode
cel poper

Vse te sestavine zmešaš in zavreš. Če olja ne maraš, lahko narediš brez ali pa ga daš majn. Paprike očisti in jo daj na 4 dele, ali poljubno. Ko kis vre daj papriko malo pokuhat.Spet odvisno ali imaš rada trdo ali mehko.Mi imamo radi malo mehko in meni je merilo da dovolj dolgo vre, ko jo lahko prepiknem na strani kjer je olup z zobotrebcem. Ta postopek ponavljam dokler ne skuham vse paprike. Sproti pa jo nalagam v tople kozarce in jih imam na toplem. Ko imam vso papriko kuhano dodam v ta osoljen in posladkan kis malo olja ali pa nič.Nato ta vreli kis naliješ v kozarce, obvezno toliko, da prekriva papriko. Zelo priporočljivo da daš na vrh plastično mrežico. Če bo paprika gledala ven bo potemnela. To pa zgleda precej neokusno. Samo meni je bolj dobra z malo olja, letos pa bom verjetno naredila brez(zaradi kalorij). Pride pa kar kisla, tako da lahko kis tudi bolj razredčiš, vendar pa naj tekočine ne bo več, ker je razmerje soli in sladkorja res kar usklajeno in pride zelo okusna. Še noben se je ni branil. Preizkušen recept. Veliko uspeha, če pati kaj ni jasno pa še lahko vprašaš. LP

BREEEEEEZ VEEEEEZZEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

Kaj pa je tako zelo brez veze????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close