Kisla smetana
Pozdravljeni!
Rabila bi vašo pomoč, če ima kdo kakšno idejo kako naj porabim 2 kisli smetani, ki jim danes poteče rok in ju nebi rada vrgla stran. Kakršen koli predlog bo dobrodošel, samo prosim ne kaj zakompliciranega.
Aja pa še to sva 2 odrasli osebi in ena malčica.
Prosim za ideje in recepte.
Lp,
Daya
Najkoristneje bi ju lahko uporabila za pripravo skutinih ledenih kock.
Sicer rabis se piskote, margarino in skuto. Recept je vpisan.
Drugace sem pa prepricana, da bo se kak dan zdrzala. To vem iz izkusnje.
Napisani datum je vedno malo pred kvarjenjem.
Sem pa v krizi tudi ze zamrznila in potem uporabila kot dodatek skuti za pitulice ali skutin zavitek. Nic ni bilo narobe.
Ne bi te rada silila v to, kar sem napisala. Odloci se sama:))) Lp
Daya… če npr. nimaš skute, da bi udejanila predlog Babi… jaz tudi kupujem kislo smetano na zalogo, ko jo imajo, pri nas (v tujini) jo ne dobim vedno, in mi tudi včasih takole ostane… kakšen dan do dva več bo zagotovo še dobra… sicer pa jaz v takem primeru za večerjo spečem smetanov narastek ali pa ocvrte miške. Oba recepta sta s foruma…
SMETANOV NARASTEK
—————————
SESTAVINE
2,5 dl kisle smetane
4 jajca
6 dag kristalnega sladkorja
1/2 vrečke vanilija
6 dag moke
5 dag sladkorja v prahu
ščep soli
POSTOPEK
Model namažemo z maslom in pomokamo. Kislo smetano zmešamo s sladkorjem v prahu, rumenjaki, soljo in vanilijem. Nato dodamo še presejano moko in zmešamo v gladko maso.
Beljake stepemo v trd sneg in dodajamo kristalni sladkor. Sneg vmešamo v smetanovo zmes in damo v pekač. Pečemo 40 minut pri 180°. Pečeno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo s kompotom.
MIŠKE
————
Lep preostanek dneva!
Vladka
Hej, Vladka!
Na svoj recept misk s kislo smetano sem se nisem spomnila, pa tako dobre so:)))
Zdi se mi, da vem, zakaj prvi mail ni sel. Sem poslala preko replay na Yahoo in ker je v tvojem priimku z s stresico, nastane neka x crka; zato
PC naslova ni nasel. Ko sem sla preko autlooka in sama napisala naslov brez stresice, je pa slo. Vsaj mislim, da je bilo to.
Pozdravcek Babi
Naj vam zaupam, da kisla smetana zdrži še mesec po preteku roka in je bolj okusna kot poprej.
Uporabna ni le če se na njo naseli plesen, ampak meni se to zelo zelo redko dogaja, pa imam vedno 1-2 kisli smetani na zalogi.
Po navadi je po pretečenem roku kisla smetana bolj kompaktna, če je original zaprta ji res nima kaj biti, mora pa biti obvezno v hladilniku.
Forum je zaprt za komentiranje.