Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kisla smetana

kisla smetana

Ker sem še bolj “frišna” kuharica, me zanima sledeče. Kako dolgo imaš lahko ODPRTO kislo smetano v hladilniku in ali lahko jedi v katere daš kislo smetano ponovno pogrevaš (npr. juha, ki je ostala od kosila in je v njej kisla smetana; jo lahko zvečer ponovno pogrejem)?
Hvala.
Karmen

Ko kislo smetano shranis v hladilnik, loncek dobro prekrij s folijo, tako da se ne navzame kakega vonja. Ce si uporabilo cisto cisto zlico za kislo smetano, jo lahko pustis odprto kake 3 dni. Vedno se prej povohaj.
Hrano pa lahko zvecer cisto normalno pogrejes. Js jo vedno.

Lp!!!

Smetano porabi do roka trajanja, vsakič pa jo prekrij z alu folijo. Ne bo se pokvarila. Jedi pa mirno pogrevaš, če vsebuje smetano.
Dobor kuho želim

zanimiva informacija. tukaj je še moje vprašanje! ali kisla smetana – še zaprta in original zapakirana – tudi pokisa takoj po roku uporabe? ali jo lahko uporabim še nekaj dni kasneje?

Še kar nekaj časa je uporabna

vse mlečne izdelke zavohamo takoj, če kaj ni v redu. Tako, da rok trajanja ni zanesljiva informacija če nam nos nagaja malo probamo pa je.Kisla smetana recimo ima rok še dolgo po tistem datumu na pokrovčku sladka smetana pa ponavadi drži pa tudi ne vedno včasih se pokvari še pred rokom včasih je pa še več dni po roku dobra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close