Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kisla smetana za kremo

kisla smetana za kremo

Prosim povejte mi kako uporabite kislo smetano za kremo.
Nekje spodaj sem prebrala da se rolada najprej namaže s kislo smetano nato pa še z marmelado in se potem zvije. Ali se mora kisla smetana kaj zmiksati ali se samo namaže direkt iz lončka.
Hvala in lep pozdrav vsem kuharicam in kuharjem.

za kremo kislo smetano najprej dobro premešaš dodaš sladkor v prahu in kokos nato vse skupaj dopremešaš in uporabiš za kakršnokoli pecivo. Povrhu se lahko prelije še z čokoladnim prelivom. Krasna kombinacija.

LP Peter

Pjotr

Lahko pa tudi dodaš stepeno sladko smetano (razmerje 1:1).

Sem že mislil, da si antraks, pa sem le boljše prebral, da je to le aknats. Lep nick, ni kaj.

Kar pa se kisle smetane tiče, pa odvisno, kaj želiš. Lahko jo uporabiš direktno iz lončka, lahko jo sladkaš, lahko dodaš kokos, lahko kakšen rumenjak, lahko dodaš skuto, orehe, jagode, borovnice…., skratka, pusti domišljiji prosto pot.

Če misliš samo za “izboljšanje” marmeladne rolade, potem smetano vzameš direktno iz lončka – tanka plast kisle smetane (ne-sladkane, ker je potem okus bolj izrazit, sladkana pa je tako marmelada), potem pa tanka plast marmelade in zrolaš. Sicer so pa tako že zgoraj napisali predloge za druge kreme s kislo smetano…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close