Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kisla smetana 1 teden po pretečenem roku

Kisla smetana 1 teden po pretečenem roku

Jo lahko uporabim za pečenje?

Ne gĺih. Eñjrat sem sprobala tira sinusi za teden, za vas, ? driska groza ???? Dočim, preteče a jajca v kabini so užitka, naslednja bolje. ☺

No, jajca so kriva za konfuznost ☺

odpri, poglej, povohaj, probaj

Nič ji ni, če nima plesni, je vse OK.

To se bos pa morala sama odlocit.

Sama na svetu pa nimas nikogar, ki bi ga vprasala za nasvet. Na resnicne in ne virtualne prijatelje mislim. Tudi taksnih ljudi je veliko. In se vec jih bo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2235, 08.01.2022 ob 16:50

odpri, poglej, povohaj, probaj

Jaz tudi tako naredim – odprem, pregledam, povoham, probam. Po navadi je problem le tekstura, zato odlijem tekočino. Ravno danes sem porabila eno iz rokom konoc decembra brez problema.

Tisto s tiramisijum pa ne poslušaj. Me res zanima kako je v tiramisuju pekla kislo smetano ?

…, 08.01.2022 ob 16:57

Sama na svetu pa nimas nikogar, ki bi ga vprasala za nasvet. Na resnicne in ne virtualne prijatelje mislim. Tudi taksnih ljudi je veliko. In se vec jih bo.

Ce sem slucajno jaz ena od tistih, s katerimi imas zeljo razpravljati o takih “nasvetih”, me prosim v bodoce ne kontaktiraj. 🙂 Nezaslisano aneda da nekdo pece samo zase. 🙂

kisla smetana je dobra tudi 3 tedne po pretečenem roku, če je v hladilniku in original zaprta. Če je odprta, pa zdrži kak teden, samo po pretečenem roku verjetno manj.  kuharica, l.r.

Jedla bom samo jaz. Nimas 1 € za novo kislo smetano?

. https://youtu.be/ygwWu54bdNc

…, 08.01.2022 ob 18:56

Jedla bom samo jaz. Nimas 1 € za novo kislo smetano?

In zakaj bi metala stran nekaj, kar je še vedno užitno?

Sam res. Nimas nikogar, mame, sestre, najboljse prijateljice, tasce, babice, sosede … ki bi jo vprasala za kislo smetano. Razumem. Sama jo bos jedla.

. https://youtu.be/BPl3wEnG5v0

Saj ponavadi piše na embalaži, uporabno najmanj do…..Veliko izdelkov je še cist dobrih zapakiranih tudi po majhnem pretečenem roku.

Če ni plesniva (zeleno) je ok. Ravno danes sem odprla kefir z rokom 19.12. Nič ni narobe z njim.

noja

zakaj ji nisi odgovoril-a na vprašanje, ki ga je zastavila?

Če je v hladilniku hranjena in zaprta, ni panike.

! teden čez rok? Bila v hladilniku?

Potem je to zanemarljivo. Odpreš, povohaš, poskusiš – in če ni grenka ali plesniva, je seveda OK.

Spet odvisno od katerega proizvajalca je ta kisla smetana.

Praviloma še dobra!

Mal logike prosim. Poglejmo iz druge strani. Si kmet, in si proizvedla domačo kislo smetano.

Kako veš, do kdaj je uporabna?  Približen okvir verjetno je, ok, zdele se nam spuščal, samo pri kmetu ni gor nalepke, do kdaj je (najmanj) uporabno…

Pa zdej?

Probi, a ne. Če ti okus ni, vrzi v skret, če ne, pa gassss

Proizvajalec z datumom kao garantira, do kdaj najmanj je izdelek uporaben, ne pa, da je s tistim dnem zanič.

Joj moja čreva, jajca čez dan zdržijo, jajc pajca z ostalim pa re, drisko dobiš.  Krompir daj, no če je itak vse za kombajn  Ko se ljudje v slednjega zataknejo.  Je pa zame groza občutek, ko moram iztrebljanje. Gladko tudi. Sem čisto pa. Pa ko grm na mraz, vse teče, pa ko he pomlad, vse teče, pa ko odprem Janković, predvolilni boji. Baveličana, ùtruhebasamo h* motivacija je, spet le j*. Utrujena od teh odnosov. Bla bla.

Če si tako prepričana, 09.01.2022 ob 02:36

Joj moja čreva, jajca čez dan zdržijo, jajc pajca z ostalim pa re, drisko dobiš.  Krompir daj, no če je itak vse za kombajn  Ko se ljudje v slednjega zataknejo.  Je pa zame groza občutek, ko moram iztrebljanje. Gladko tudi. Sem čisto pa. Pa ko grm na mraz, vse teče, pa ko he pomlad, vse teče, pa ko odprem Janković, predvolilni boji. Baveličana, ùtruhebasamo h* motivacija je, spet le j*. Utrujena od teh odnosov. Bla bla.

Ma Kje ste sedaj prevod in Janković našli. Ma ????????

Mon ima svoj transkate ?‍♀️?????? Ma Kaj češ. Evo popaj je našel špinačo in olivno. Ne bo popaj niti špinače rabil več. ???????☺☺☺, ma mogoče jet al yet ??☺☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close