Kinect – par vprašanj
http://www.youtube.com/watch?v=4OMLjXRfaDQ
Prijatelj ga ima in je super zadovoljen. Je pa res, da so pri nas te “igrice” precej drage, tako da jih ali hodi kupovat v Italijo ali pa jih naroča iz Anglije.
Imamo pa tudi wii, ki smo ga odklenili. S tem bistveno ceneje pridemo do iger.
Kinect pa; ah, podobno je. le da v roki nimaš tistega daljinca. Kupili smo ene dve igri. Na tržišču je zelo slaba ponudba iger. Ker je to kao novejša zadeva in igrice takoj poidejo.
Uglavnem, če se mene vpraša, če je že wii doma, ni potrebe po kinectu.
Če pa wii-ja še ni, pa rajši njega 😉
Sam Kinect nič ne pomeni. Je treba imeti osnovno mašino Xbox, potem pa je Kinect nadgradnja. Na Xboxu igraš igrice klasično na konzolo (brez kablovja) ali gledaš filme na dvd (ne vrti čisto vseh formatov) ali gledaš slike,… Pri dokupu Kinecta pa lahko igraš določene igrice brez daljinca (kinect igrice) Pri nas doma je to super zadeva. Tudi sama igram z otrokoma (ker lahko igra več igralcev) ali pa telovadim z virtualnim trenerjem. Se kar pošteno zmatramo. Ni pa za v blok, ker skačeš in tečeš na mestu, pa bi sosedje verjetno “pizdili” da smo preglasni.
lp, ela s
Hvala za vaša mnenja. Ne, nimamo še nič in namen je kuputi Xbox+kinect. sedaj sem si tudi malo prebrala.
ElaS – koliko pa je kaj igric na Kinectu že osnovno. Npr. telovadba in ples (da bo kaj tudi za mamo :))) je to že na osnovnem, ali moraš potem to dokupiti. Če da, koliko potem pridejo posamezne aktivnosti?
Hvala.
Aja, smo v hiši, ja, tako, d ani panike glede sosedov :))))))))))
Mislim da v paketu za Kinect dobiš Adventure. V bistvu eno igrico, ki pa ima cel kup težavnostnih stopenj. Stojiš na spalvu in se voziš po brzicah, pa žoge odbijaš v steno in mehurčke loviš po vesoljski kapsuli in vlak voziš. UUU, dobr da sem se spomila: sem bila čisto prešvicana – pa tako lahko je izgledalo. Med tvojim skakanjem te Kinect tudi posname in si lahko natisneš fotke ali filmček.
Igrice posebej so od 25 do 50€. Po netu iz tujine še cenejše. Recimo moja telovadba je uporabna par mesecev. (ni to, da enkrat probaš – pa je konec) Ko dobro delaš določeno vajo, ti odklene naslednjo stopnjo. Na izbiro so bodypump, fitness, zen vaje,.. (vse na enem ploščku). Vmes te še opozarja kdaj moraš počivati 🙂 Edino plesna igrica je bolj tako. Preveč zapleteni koraki za začetnika.
Kamera je pomična in se premika glede na uporabnika. Zato lahko igra otrok velikosti 1 m in odrasel velikosti 2 m. (doma imamo tak primer) Vsakemu posebej se ustvari profil in te spozna, če mu obraz pokažeš. mislim da je minimalni odmik cca 2 m, maksimalno pa ene 5 m. Sicer pa pri prvi nastavitvi “skenira” prostor in ti nariše najboljšo pozicijo. Pomikaš se po prostoru v zeleni coni. Tudi med igro včasih padeš notri in kar skačeš po sobi. Te takoj opozori da si v slabem polju in se moraš premakniti naprej, nazaj, levo desno.
V tujini se nabavi tudi stojalo za Kinect za na TV. Mislim da se namesti Kinect na višino od 90 do 180 cm od tal.
Fora je, da sprejema znakovne ukaze, ( z roko se po zraku sprehajaš) in glasovne ukaze. Celo določene igrice so na glasovne ukaze. Sin na ta način “trenira” angleščino.
Prostora ima na Xboxu dovolj. Sicer pa ima tudi usb priključek, tako da iz ključka nalagaš ali shranjuješ ali tudi iz zunanjega diska. Lahko pa se povežeš na računalnik in iz računalnika predvajaš zadeve na TV.
lp, ela s
Forum je zaprt za komentiranje.