Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Kilometrina ~ cena goriva

Kilometrina ~ cena goriva

Kaj ni bila vcasih kilometrina vezana na ceno bencina?
In a ni zdaj ze lep cas enaka, 0,29€/km?

Se mi le zdi ali se kilometrina ni dvignila od uvedbe eura?
Jo mislijo kaj dvignit ali kaj, ker meni komaj se pokrije stroske bencina, kje je se amortizacija avta…

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

ja, kar cel čas je 0,29 eura. Pa najbrž še bo.

Še bolj banalna je tale: pred 14 leti, ko sem začela svojo prvo službo, je bila dnevnica 3500 sit, zdaj je pa 3599 sit oz. 15,02 eura.
Zanimivo, kajne.Pa je vmes minilo 14 let

Pod prejšnjo vlado je bla kilometrina tretjino cene bencina.

Bajuk pa izgleda ne ve, da če se podraži bencin, da se hkrati podražijo tud potni stroški.

in še to, tudi prevoz na delo je 0,15 eura še vedno in še vedno

Pa kaj kaze, da se bo kilometrina kaj zvisala? Ali so na njo kar pozabili?

Se pravi, da ti avto “žre” 22,3 litra na 100 km ?

Se pravi, da ti avto “žre” 22,3 litra na 100 km ?[/quote]

Jah, ocitno imas namen prikazati mojo neumnost, a meni se zdi, da se sam glupiras…

Izredno inteligenten komentar, ni kaj ?

Izredno inteligenten komentar, ni kaj ?[/quote]

Ocitno sva na isti inteligencni ravni…

Jaz samo trdim, da se da s kilometrino 0,29 €ur/km še vedno dobro zaslužiti…resda manj kot pred 1 letom, ampak človeška pogoltnost pač nima meja, mar ne?

Če imš drag avto in narediš malo km imaš veliko izgubo.

Se strinjam, naprimer imaš Mercedes E in narediš 10 km letno…

Ce imas avto zaradi sluzbe in placujes zanj kredit, zavarovanje, servise, gume in bencin, se vozis po Ljubljani in bliznji okolici (mestna voznja), si v minusu.
Pa ti lahko racunas kolikor hoces, ampak tako je v realnosti.

Cene dnevnice in kilometrine, ki jo omenjate je samo tista, od katere se ne plačuje dohodnine in prispevkov. Kilometrina in dnevnica je lahko poljubno visoka, samo vsi davki in prispevki se morajo obračunati od razlike.
Npr. JU plačuje za dnevnico (več kot 12 ur v SLO) dobrih 20 €, kilometrino pa cca. 0,35€ (30% cene goriva 95). Res pa, da tudi obračunajo davke in prispevke od razlike, ki ti jih odštejejo pri plači.

Matematika ti pač ni močnejša točka, razen če voziš avto katerega nabavna vrednost presega 100.000 €ur….

Matematika ti pač ni močnejša točka, razen če voziš avto katerega nabavna vrednost presega 100.000 €ur….[/quote]

1000km = 290€

mestne voznje = 60l
60l = 77,88
kredit = 180
reg = 62,5

skupaj: 320,38

pa ti vidi, kdo ne zna matemike…

Če računamo, da prevoziš še okvirno 1500 km v zasebne namene, je potrebno zgornje zneske kredita in reg. deliti z 1,666…in čudežno pridemo do zneska 223,38 €ur (kar pomeni čisti dobiček 66 €ur na mesec…)

Si videla, da res ne znaš matematike….

In za teh 66€ lahko še olje in filter zamenjaš, bog ne daj da ti še kaj drugega ne crkne ali se poškoduje. Za kasko pa zmanjka.

Kasko je luksuz in za službene vožnje nepotreben, 800 eur na leto pa bo dovolj za popravila?

Če ne plačaš kaska, potem k stroškom še dodaj razne poškodbe, ki znašajo od 0€ do totalke. Sicer pa če imaš avto na leasing potem moraš met tud kasko.

Jest sm to leto mehaniku že dal čisto blizu 800€, pa smo šele na pol leta. In upam da bodo gume (najmanj 600€) letos še vzdržale in da ne bom zapeljal na kakšen robnik. Ali pa zapeljal na kak oster kamen na avtocesti- kar se mi je tudi že zgodilo.

Na službeni vožnji nimaš poškodb, katere bi ti moral kriti kasko – si bil pač sam kriv….

Kako ti avto financiraš, pa službe prav nič ne zanima..

Jaz dam mehaniku 200 €ur na leto, gume pa jasno da so strošek (sicer ne 600 €ur…)

Na službeni vožnji imaš popolnoma enake stroške in poškodbe, kot na privatni vožnji.

Kriv ali ne, strošek imaš, ki pa je nastal na službeni vožnji. lahko ti na parkplacu kdo butne, lahko ti kamen prileti v šipo ali pleh, povoziš kaj in uničiš gumo, lahko zlediš s ceste zaradi poledice, lahko se tud zaletiš po svoji krivdi….. Vse to so stroški, ki jih imaš z avtom.

Če ima podjetje služben avto, potem tud vse te poškodbe plača podjetje, če pa plača kilometrino, bi pa not morali bit zajet tudi vsi ti stroški.

Saj avtobusna karta ali cena taksija tud pokriva vse te stroške. zakaj naj bi bilo pri kilometrini drugače.

Deloma se strinjam, je pa res, da za vse kar si zgoraj naštel ni potrebno da pokriva kilometrina (vsaj tam kjer je tvoja krivda).

Vsekakor pa je dejstvo da obstoječa kilometrina pokrije stroške nekega povprečnega avtomobila.

Prav za vsi zgoraj navedeni stroški bi morali bit vračunani v kilometrino, vključno z kasko zavarovanjem.

Al kilometrina pokrije stroške je pa odvisno od več dejavnikov, tudi od amortizacije avtomobila in število prevoženih km, ter stroškov ki jih imaš z njim.

Sicer pa, če se podjetju ne splača kupit avta, da bi opravljalo neko pot, in raje plača kilometrino, a meni naj bi se pa to isto splačalo, da bi vozil isto pot?

Da nekdo vozi za službo s svojim avtom je popolnoma isto kot rent-a-car. Koliko pa tam plačaš za km je pa znano. Približno 80€ na dan + bencin za avto srednjega razreda.

To da se zaletiš po svoji krivdi ni problem delodajalca – tudi če se s službenim avtomobilom zaletiš po svoji krivdi, boš lahko plačal odškodnino podjetju.

Seveda je odvisna od več dejavnikov…jaz samo pravim, da pri nekih povprečnih “parametrih” si kar dobro na plusu s kilometrino.

Odločitev da podjetje ne kupi svojega avtomobila je verjetno v številu kilometrov, medtem ko ti narediš privatnih dovolj, da s kilometrino nimaš izgube.

Sem pa prepričan, da v kolikor bi bili na izgubi, nihče ne bi uporabljal lastnega avtomobila za službene namene, mar ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close