Kilogrami – 47 let – začaran krog – jezna
Tečna kot … uffff pridobila 6 kg, slabo se počutim, da ne govorim, da mi ni več nič prav za oblečt….skratka jamram, ja, ampak, da bi kaj naredila, ne to pa ne. Vrtim se v enem velikem začaranem krogu, ko si govorim, samo danes še, jutri pa res začnem pazit, ampak ta jutri se vleče že 2 leti.
Hvala bogu se vsaj gibljem, ker drugače bi imela plus 20 kg.
Starost 47 in še predmensko obdobje…
Jaz trenutno 50+ delam po tem ->
Teden dni hujšanja po indijsko.
Indija ne slovi le po vrhunskih modrecih, ampak tudi po velemojstrih hujšanja. Za njihove diete je značilno, da pomlajujejo in oskrbijo organizem z antioksidanti, ki nas v pozno starost ohranjajo zdrave. Diete delujejo po principu ajurvede, ki prisega na rahlo zviševanje telesne temperature, kar iz telesa odplakne odvečno maščobo ter uniči negativno energijo. Če se boste držale naše diete, boste v tednu lažje za 5 kilogramov!
Turbo indijski čaj
Če ne upoštevate nič drugega, temveč zgolj pijete mlačen indijski zeleni čaj, z dodatkom ingverja in soka limone, ste že na pravi poti, da se znebite dveh kilogramov v tednu dni. Že po prvem požirku boste začutili, da vam je telesna temperatura rahlo narasla. Nič ne de, če so tudi zunanje temperature poletne, izkazalo se je namreč, da je mlačni čaj najboljši za potešitev žeje. Predlagamo vam, da si ga pripravite kar v termo steklenici in ga mlačnega srkate tudi na plaži ali v službi, tako osvežilen je. Antioksidanti iz čaja, katerih absorpcijo pospeši limonin sok, odlično spodbudijo presnovo. Ta se izboljša kar za tretjino! Ingver iz čaja pa kar podvoji hitrost izgorevanja kalorij po vsakem grižljaju. Ob tem ne smemo pozabiti, da bo pri obilnem pitju lakota že zaradi rahlo polnega želodca za polovico manjša.
Za maksimalen uspeh
Zdravnik svetuje tudi uživanje ajurvedske juhe s stročnicami. Te zdramijo presnovo, saj se v prebavnem traktu močno upirajo temu, da bi jih telo zmlelo in uporabilo za energijo.
Čudežni indijski prehranski dodatki pa so pika na i diete, po kateri lahko izgubite, če upoštevate vse napisano, do 5 kilogramov na teden.
Triphala je ajurvedska mešanica, sestavljena iz treh sadežev: haritaki, amalaki in bibhitaki. To zeliščno prehransko dopolnilo je eno glavnih v ajurvedi. Ne le, da vsebuje dvakrat več vitamina C kot pomarančni sok in je odličen pripomoček za krepitev imunskega sistema, pač pa pomaga predvsem pri urejanju prebave. Zmanjšuje napenjanje, deluje kot odvajalo, dobro vpliva na oči in lajša diabetes. Blaži tudi težave z artritisom, deluje prečiščevalno na kri in če izpostavimo najpomembnejše – zelo pomaga pri hujšanju. Zelišče je stisnjeno v tablete, na voljo je specializiranih trgovinah in po spletu.
Drugi indijski dodatek za hujšanje je trikatu. Ta odlična mešanica zelišč pomaga pri slabi prebavi, vetrovih in krčih in še kako pri hujšanju. Trikatu spodbuja delovanje prebavnih encimov, ki omogočajo harmonično prebavo, in blagodejno vpliva na biološke procese, povezane s prebavo. Slabo ali le delno prebavljena hrana upočasni absorpcijo in spodbuja vnovično absorpcijo toksinov, ki »zastrupljajo« in oslabijo naš imunski sistem. Izboljšanje prebavnega procesa je torej prava rešitev za številna neravnovesja. Trikatu je na voljo tudi v naših lekarnah.
Čudežna ajurvedska juha
Recept zadostuje za 2 do 3 dni diete.
Sestavine: 10 skodelic vode, skodelica opranega indijskega fižola (na voljo v specializiranih trgovinah), 2,5 žlice olivnega olja, 2 žlici karija, sol
Priprava: Zavrite vodo s fižolom, zmanjšajte ogenj, dodajte kari in sol ter kuhajte pol ure, dokler se fižol ne zmehča.
Ajurvedski čaj
Popijte ga vsaj dve skodelici, vsak dan med 8. in 16. uro.
Priprava:
V četrt litra vode zavrite po eno žličko koromača, koriandra in semen kumine ter pol žličke ingverja. Odstavite in dodajte štiri vrečke zelenega čaja z ingverjem (na voljo v vseh večjih trgovinah). Pustite stati 5 minut, potem precedite in natočite v termo steklenico, v katero stisnite še sok pol limone.
Navodila za hujšanje
Po ajurvedi prigrizki niso zaželeni, saj zmotijo naraven proces presnove. Vsaj enkrat na dan posrebajte juhico po zgornjem receptu in obvezni sta vsaj dve skodelici čaja. Po treh tednih, oziroma ko shujšate na želeno težo, lahko juho nadomestite s čim več tufuja, sirom, jajci, ribami, perutnino, dobrodošli so tudi rjavi riž, stročnice, sladki krompir in seveda sadje, zelenjava ter zdrave maščobe. Še naprej pijte indijski čaj za hujšanje in jemljite ajurvedske prehranske dodatke. Večerja naj bo najskromnejši obrok dneva.
Predlogi jedilnika za en dan
Pozor! Ne pozabite spiti najmanj dve skodelici čaja med 8. in 16. uro.
Zajtrk:
Trije jajčni beljaki, stepeni in spečeni z žličko olivnega olja, z obilo zelene listnate zelenjave, papriko, gobami in začimbami.
V dopoldanskem času zaužijte 500 mg triphale in 500 mg trikatuja.
Kosilo:
Skodelica ajurvedske fižolove juhe z tremi žlicami oreščkov, pol skodelice rjavega riža ter skodelica sesekljane poljubne zelenjave.
V popoldanskem času si spet privoščite po 500 mg triphane in trikatuja.
Večerja:
Ajurvedska juhica ali pa nadvse hranilen in shujševalen smuti, ki ga pripravite tako, da v električnem mešalniku zmešate dve tretjini skodelice riževega mleka, dve tretjini skodelice vode, dve merici riževih beljakovin v prahu, žlico semenk, pol skodelice poljubnega jagodičevja, malce cimeta ter čajno žličko medu. Odlično dene tudi za zajtrk.
Mama1234, 27.01.2022 ob 09:16
Tečna kot … uffff pridobila 6 kg, slabo se počutim, da ne govorim, da mi ni več nič prav za oblečt….skratka jamram, ja, ampak, da bi kaj naredila, ne to pa ne. Vrtim se v enem velikem začaranem krogu, ko si govorim, samo danes še, jutri pa res začnem pazit, ampak ta jutri se vleče že 2 leti.
Hvala bogu se vsaj gibljem, ker drugače bi imela plus 20 kg.
Starost 47 in še predmensko obdobje…
Ja. Od jeze rit raste.
Post, 27.01.2022 ob 09:49
Če te kile motijo potem naredi kaj da jih sklatiš dol. Jaz sem jih z delnim postenjem. Zelo učinkovito! Poguglaj intermid fasting. 2 dni v tednu si na 500 kcal, ostalo ješ kot želiš.
Evo, jaz enako (repliciram na Post, če ne bo citiralo). Ker sploh po 50em letu se kile kar nabirajo, pa lahko ne vem kako giblješ in se omejuješ. Dieta, imenovana tudi 5:2, mi ustreza, ker 2 dni v tednu se malo namučiš, ostale dni pa se ni potrebno pretirano omejevati. Zdaj držim itm pri 22 in se še naprej držim 5:2, le da si sedaj namesto 400 kcal dovolim 500 na postne dneve.
Prekinitveni post
2-3X na teden boš 8 ur v dnevu jedla, 16 ur pa se boš postila (v teh 16 ur spada tudi spanje:)).
Torej, če od 9.00 do 17.00 ure ješ, potem od 17.00 ure do 9.00 ure vmes ne ješ.
Ko tvoje telo za nekaj časa “ugasne” prebavo in presnovo, vsa ta energija preide v mehanizme za obnovo.
Kadar organizem ne prebavlja – se obnavlja. No, najprej se razstruplja, nato obnavlja. Post je pomlajevanje.
zlati detoks napitki
Zjutraj spij 3dcl mlačne vode z žličko jabolčnega kisa (jaz dodam himalajsko sol).
Kadarkoli čez dan
Kadarkoli v dnevu lahko spiješ 2 dcl čaja (ali kopriva, ali regrat, ali cimet).
Zvečer pred spanjem
Spiješ glino, ki si si jo že zjutraj pripravila.
Ob presnih dnevih ob 15.00 uri
Ko boš sledila programu in naletela na presni dan, je na vrsti “Master Cleanse” napitek.
V 8-ih urah boš pojedla vse kalorije, vsa hranila, vitamine, ki jih za tisti dan potrebuješ. Idealno je, da v tem časovnem oknu poješ čimveč zdravih maščob in ogromno, ogromno zelenjave. V tem času se izogibaj preveliki količini ogljikovih hidratov in tudi preveč beljakovinam.
Odlični, nepogrešljivi spremljevalci presnega dneva so avokado, solate, ribji karpačo, oreščki, kefir, ovčja skuta in zelišča, jagodičevje…
Pri pripravi hrane bodi čim bolj kreativna.
Pripravi si solate z zelenjavo vseh barv, dodaj oreščke, nariban ovčji sir, avokado.
Naredi si bučkine špagete, oblij jo z bogato paradižnikovo omako in zelenimi zelišči ter dodaj guacamole.
Zmiksaj si juho iz paradižnikov in kajenskega popra z bučkinimi semeni.
Posladkaj se s sladoledom iz avokada in banane ter posipaj zmes s konopljinimi semeni.
Kombucha in fermentirana zelenjava so dovoljeni in zaželeni tukaj in vse ostale dni!
Če pa si se odločila za 80% presno; pa je preostalih 20% recimo lahko kuhano jajce v solati, košček lososa, popečene gobice, …
Lahko imaš tudi ‘tekoči dan’, ko prevladujejo zelenjavni smoothiji in smoothiji s presnimi beljakovinami. (Sama uporabljam Sunwarrior proteine.) Tudi avokado gre lahko v smoothie, pa kakšen kokosov jogurt.
master cleanse napitek za hujšanje

Če želiš lepo shujšati na presni dan, po 15 uri pij samo MASTER CLEANSE napitek.
Torej do 15ih ješ surovo hrano; potem pa samo piješ. Vodo in master cleanse napitek …
Master Cleanse pa recimo obožujeta Beyonce in Naomi Campbell. Včasih pijeta samo ta napitek, celih 10 dni. Res učinkuje. Ampak, jaz ne bi delala z njim dolgih kur. Res je, da shujšaš.
Ampak za prsi in obraz, pa za hormone, niti slučajno ni ok, da tako na hitro telo izgubi težo …
Eno popoldne Master Cleansa, vsak teden – pa bo velika podpora izgubi tvojih odvečnih kilogramov!
Recept za Master Cleanse napitek
Sestavine:
-
1 liter vode
sok treh limon
3 velike žlice temnega javorjevega sirupa (C ali D kvalitete), ali 2 velike žlici kvalitetnega medu, ali 2 velike žlicie yacoon sirupa
1/2 čajne žlička kajenskega popra
Nobena izmed naštetih sestavin ne sme manjkati, pametno so izbrane, da preženejo lakoto, topijo maščobe in opravljajo razstrupljanje.
Vse zmešaj skupaj … in to je to.
Cudeznih diet ni!
Manj jej.
En teden spremljaj kaj in koliko pojes, potem pa v naprej samo odskrtnes pri vsakem obroku malo, ce pojes kos kruha, ga v naprej pojej pol, ce pojes 2 piskota s kavo, pojej samo enega, 2 zlici krompirja zamenjaj z eno in pol in podobno.
Seveda se lahko spustis v katerokoli dieto, a razmisljaj, ce bos tako lahko jedla vse zivljenje.
manj jej, 27.01.2022 ob 11:19
Cudeznih diet ni!
Manj jej.
En teden spremljaj kaj in koliko pojes, potem pa v naprej samo odskrtnes pri vsakem obroku malo, ce pojes kos kruha, ga v naprej pojej pol, ce pojes 2 piskota s kavo, pojej samo enega, 2 zlici krompirja zamenjaj z eno in pol in podobno.
Seveda se lahko spustis v katerokoli dieto, a razmisljaj, ce bos tako lahko jedla vse zivljenje.
Ja saj ravno to, ne želim neke diete, pač pa nek normalen način prehranjevanja, ne pa nažiranja ali pač kako bi temu rekla, kar se mi je sedaj dogajalo…
Priporočam Fit akademijo s Patricio Pangeršič, 31. 1. štartamo in še zdaj jo lahko ujameš po znižani ceni.
Top program, kjer si vodena iz tedna v teden in iz dneva v dan, vse je jasno, koliko česa in kaj jesti – jedilniki so hitro pripravljeni in okusni, vadba je top, izvajaš kadar koli in kjer koli. Super vzdušje v motivacijski FB skupini – punce, ženske, mame (po navadi nas je okoli 10.000 noter) imajo odlične rezultate … To bo že moja 3. Fit akademija. V prvi sem malo štrajkala, v naslednji pa je bil moj rezultat -10 kg v dobrih 2 mesecih. Gremo naprej.. 🙂 Ful priporočam!!
Hehe… pa kdaj boste zastopili? To ni hrana…to ste vi! Spremenite nacin zivljenja, prehrane.
Tako kot je dejal ameriski znanstvenik:
Najboljsa rekreacija za hujsanje je… potiskanje zlice stran od nas.
Je pa tut res, da je vsako telo drugacno, torej mora vsak sam pogruntat. Ni ga strokovnjaka, ki bi to naredil za vas.
Mama12345, 27.01.2022 ob 11:22
Ja saj ravno to, ne želim neke diete, pač pa nek normalen način prehranjevanja, ne pa nažiranja ali pač kako bi temu rekla, kar se mi je sedaj dogajalo…
Zakaj je treba neko hudo eksotiko s caji iz Indije zganjat? Pa kupovat nek avokado, ki pride cez pol poloble, predno dozori, pa porabi cel bazen vode.
Meni pomaga edino manjsi vnos kalorij. Gibljem se veliko. Razmerje med misicno in mascobno maso se mi praviloma popravi sezonsko, ker spomladi, poleti, jeseni vec gibljem. Shujsam pa samo, ce manj jem. Govorim o tistem hujsanju, ko me je dejansko manj cez rit, stegna trebuh. Dejansko ni druge kot manj jest pa vec migat. Opazam, da so tele eksoticne dietke, ki jih marsikdo fura, zacasna zadeva. V bistvu smo lahko veseli, da nam ni treba upostevat diet, ki se jih morajo posluzevati bolni ljudje. Tako da jej vse, ampak manj. Ce ne drugace, zacni prestevat kcal in za zacetek vnos zmanjsaj za 10-15 odstotkov.
mijav mijav, 27.01.2022 ob 09:35
če res hočeš shujšati, potem boš morala preostanek življenja stradati. Pa razmisli, če je za teh par kil vredno. Najdi si raje kakšno drugo veselje, uživaj v življenju, ki ti je še dano.
Tako je – za resen uspeh po 45em pri ženskah je velikokrat samo “stradanje” ( kar je zelo nezdravo i koža se vam bo prehitro povesila) ali pa postenje oz. prekinitveno postenje ( t.i. intermittent fasting). Jasno ob redni tonusni vadbi.
Ali pa dosledno štetje kalorij pri vnosu hranil. Če telo dnevno pokuri 2000 kcal; enak kila špeha ( čistega človeškega ima) cca 9.000 ( devet tisoč) kcal
torej 6×9.000 = 54.000 kcal : Zdaj pa zračunaj, koliko časa boš potreboala, da to sklatiš 🙂
ko shujšaš, je pa umetnost nekje pol leta zadržat – če ti to uspe, je to zmaga.
Hm…ista starost…
Jaz oblečem še hlače iz diplome in po porodu dvojčkov….
Najprej uredi ritem prehranjevanja in začni poslušati telo!
Začni s tem da po 19h ne ješ več!
Zjutraj toplo vodo z limonovim sokom četrt limone.
Potem pa naprej.
Enkrat sem začela z dieto ker je bilo popularno…pa sem se samo zredila 🙁
170cm in 56kg imam kar skos nekje, pa jem vse ( no med prazniki gre Mal gor.. obiski pa polno dobrot…
Pol gre pa kar samo dol.
Predvsem pa Ješ zato da živiš in ne živiš zato da ješ…
Sej bo šlo…
Moj nasvet vzemi zelo resno:
– ne imej doma sladkarij in sladkih pijač, kruha pa le za vsakega 1 kos na dan (za zajtrk) , ne naredi prvega grižljaja sladkega, ko je kriza pojej banano ali pa spij brezkofeinsko kavo ali še bolje belo kavo ( obstaja že takšna res dobrega okusa). Določi si, da ob nedeljah pa lahko poješ kakšen košček čokolade, pij nesladkani čaj z limono
– Zorganiziraj se: vstani zgodaj, pojej jabolko ali smoothie, šele čez 20 minut zajtrk, skuhaj kosilo, pripravi solato in si to nesi s seboj v službo. Jej kosilo ob 11ih in ob 15ih še enkrat kosilo. Vmes spij kakšen čaj.
– po službi čim prej spet na dolg sprehod,
– kuhaj veliko zelenjavnih juh s krompirjem in stročnicami (ga ni junaka, ki poje 6 krožnikov zelenjavne juhe), segedina, jote, vedno imej solato oprano v stekleni posodi v hladilniku, imej pripravljene obroke vnsprej in sčiščeno zelenjavo vnaprej
– namesto testenin raje kuhaj krompir in riž
– odvisnost od sladkorja je zelo huda stvar, na srečo mine najhujša kriza v enem tednu
– pozabi na dieto, ampak naj vsa družina drugače začne jesti .. brez pohanja, palačink, sladkarij in slafkuh pijač.. investicija v zdravje na dolgi rok
Kaj ti še preostane v življenju?
– tolaži in crkljaj se drugače kot s hrano: psihoterapija pomaga, crkljaj se z masažo, sprehodi, ananasom, in možem ali prijateljem .. ne crkljaj in ne razvajaj se s hrano!
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.