Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kia Ceee’d ali Gof Trendline

Kia Ceee’d ali Gof Trendline

Odločam se za nakup novega avtomobila in sicer med Kio Cee’d in Golfom Trendline.
Zanima me kakšne izkušnje imate z njima in za katerega naj se odločim.

Ne rečem da primerjaš Golfa z A3, Astro GTC, BMW 1,…ne pa z enim korejskim sranjem…

joj, joj, DRRR kakšni predsodki!! S tabo nima smisla zgubljati besed.

hh, kia cee’d ima dejansko zelo dobre rezultate testov in za svoj denar ponuja največ. Po moje je Golfov na tržišču preveč, pa cena oz. vrednost jim z leti ful pada. Men osebno je Kia bolj všeč. Žal pa nimam izkušenj, tko da ti kakšnih pravih nasvetov ravno ne morem dat.

Tudi če ima zelo dobre rezultate testov, je še vedno skret.

no ja, dejstvo je, da ima Kia poleg že preverjenih dobih lastnosti, ki jih priznavajo celo Nemci sami, 7 let garancije, lastnik pa 7 let mir. kar pri Golfu sploh ni nujno tako.
Pa še kradejo jih ne, kar pomeni da še dodatno mirneje spiš

Nič ne rečem da se korejci in japonci trudijo pri oblikah, ergonomiji, kvaliteti izdelave,mašinah,…, ampak je treba vedet da so bili skoraj vsi japonci in korejci pred desetimi leti in več navadne gajbe napram evropejcem in da se je v tem obdobju enostavno nemogoče tako razvit, da konkuriraš firmam ki so 10 let spredaj. Edino Mazda in Honda sta lahko konkurenta.

BLABLABLA,…….

Že več kot desetletje so na vseh rang listah zadovoljstva kupcev, Adaca in TUV-a med prvih 10 največ poševnookih, dopadlo ti se to ali ne.

Orion, ne vem kje ti informacija, da Golfom z leti cena FUL pada… Sama kupujem Golfa, iščem IV. Pa ti povem, da jim cena prav nič ne pada in da pet let star avto (in da ni pretirano prevožen, iščem tam do 100 000km) stane okrog devet tisoč evrov. seveda dobiš tudi cenejše in še tudi dražje.
Pa tudi glede tega velikega števila Golfov na tržišču: kljub temu, da jih je res veliko, se avto brez problema proda. Sploh če je ohranjen in malo vožen. Sedaj ko ga kupujem in malo sprašujem kdo kaj prodaja, ponavadi izvem, da ga bo nekdo v kratkem prodal, ampak da že kar nekaj ljudi čaka nanj.
Glede Kie… me zanima, koliko bo vredna po petih letih. Kakšenga jurčka al pa še tok ne. In pa kot je rekel borg, da ima lastnik potem 7 let mir. Še zdaleč ne.če imaš avto v garanciji, to ne pomeni da bo zato mir. Sploh pa ne pri Korejcih, hehe…

Kaj bi pa blo če bi vsak kupil avto glede na ADAC teste….
Predstavljaj si bi vsi hodili v gojzarjih samo zato ker je njihova življenska doba 5 x daljša od navadnih čevljev…

najbol da gres oba probat pa se poj odločis. Glede pokvarljivosti pa:sem precej več wolksvagnov in podobnih “nepokvarljivih” unamk videl na kamiončkih amzs kot pa korejskih skretov

no ja, takole: med vsem znanci in prijatelji ne poznam niti enega, ki bi imel kakršnekoli težave z avti tipa Honda, Kia in Hyundai. Manjše zadeve so bile pri Mazdah, in nekaj več pri Toyotah. Vem, da vzorec 20 avtov ni čisto reprezentativen, pa vendarle
Po drugi strani pa..znanci, ki imajo Forde,VW, Audije in Merecese.. vsi, čisto vsi, imajo z njimi težave. Še posebno po 2-3 letih.Pa še servisi so zelo nekompetentni in vsi iščejjo neke znance znancev in ne vem v kakšne lokalne mojstre tam v nekih hribih..

Ja, tudi osebno sem vozil različne Evropejce in japonce- sedaj vozim Japonca – ne bom delal reklame za znamko, toda res ni nobenih težav, čisto nobenih – za razliko od tisih kolegov&co, ki si pred leti istočasno kupovali Citroene, Alfe, Renaulte, Golfe, Audije ..in vmes postali dobri priajtelji s serviserji..

Še to, da se ne bi spet kregali: to je izključno moje subjektivno mnenje na osnovi lastnih izkušenj. Verjamem, da imajo drugi lahko tudi drugačne in tem sploh ne oporekam.

ok,tvoje mnenje ampak večina ljudi ki govori da se nič ne kvari , imajo max 2-3 leta star avto in 100.000 km. Zame osebno je realna slika 300.000-400.000km . Potem lahko debatiramo. Ja pa res da je kvarljivost odvisna še od marsikaterega razloga, ne samo od same življenske dobe potrošnega dela.

Spet klobasariš s temi kilometri. Kdo sploh vozi avtomobile z 300-400.000 km? Koliko avtomobilov, ki so naredili to kilometražo si imel?
Vsak avtomobil ko naredi 200-300.000km je odslužil svoje in ni več za resno uporabo in primerjavo. Od tistih, ki so naredili te kilometre pa je največ japoncev, pri tem so lasniki imeli najmanj stroškov z vzdrževanjem.

Poteg tega poznam veliko lasnikov KIE, ki so z njimi zelo zadovoljni in tudi čez 5-6 let niso imeli nobenih težav zato so se ponovno odločili za novo KIO.

Kar se tiče držanje cene je to relativno. Če kupiš avto enakega ranga, ki v štartu stane 10.000 EUR več kot drugi in ga čez nekaj let prodaš za 4.000 EUR dražje si še vedno za 6.000EUR na izgubi. Torej, lahko rečeš, da bolj drži ceno, samo ti si še vedno na izgubi. Vse kar imaš, imaš zadovoljstvo, da si imel takšen avto.

Avti so stari do 8 let (Hyundai Lantra in Accent, Kia sephia, Honda Civic..). Prevoženih imajo pa med 100 in 200.000.

Glede razlogov se pa popolnoma strinjam.
Ogromo lahko zaj-jo.. servisi.
Konkretno so imeli recimo tisti z bencinskimi VW motorji (pri Škodi, VW-ju in audiju) hude težave, če niso pravočasno menjali lambda sonde, ker jim servis to ni povedal (ja, tudi jaz sem bil med njimi)…

hh, kio in podobno kupiš za “vedno”, ker jo težko prodaš, in je
malo cenjena po nekaj letih, golfi in podobni nemški avti imajo ceno in ga lahko prodaš.
Misliti moramo tudi na to, da bomo avto enkrat prodali a ne??
Sicer je pa stvar okusa in tukaj imamo pač svoje oči.
Jaz sem samo enkrat kupila ne nemški avto, pa sem ga prodajala 1 leto, pa za pol cene, zakaj, zato ker ni delal!!!(Roverr)

Dober nakup, pa srečno!

Kolesar, dej mal preber na kakšnem BMW ali Audi forumu kaj pišejo ljudje ki po eno leto kupujejo rabljen avto in čekirajo vse možno kar pride na avtonet ali drug oglasnik. Tudi prek testerjev,…
Realna slika pri razredih BMW 5, Audi A6, Passatih je 30-50.000 km prevoženih na leto(90 % avtov), pol pa izračunaj… in si ne ustvarjaj iluzij. VSI vrtijo števce nazaj! Brat ima službeno Laguno 1.8 16v l.99 z 445.000 km in originalno mašino. Za šestake ali osmake(BMW) pa ni nič posebnega doseči 700.000 – milijon km.

Spet si v oblakih. Koliko stane “šestak ali osmak” upam da veš, da ne govorim o servisu. Samo kot informacija A8, ki je bil službeni avto od mojega direktorja je bil v 4 letih toliko krat na servisu koliko vse 3 moje Toyote v 15 letih. Vsaki servis je stal več kot moja tri.

Samo komentar: Na avtonetu se je pred parimi meseci prodajal 730 iL(long) za usranih 3500 eur(l. 95), 400.000 km. Vozil ga je pa direktor enih mlekarn v Lendavi in servisiran na uradnem servisu. Daš tistih 500 eur za registracijo in še nekaj zraven da poštimaš par osnovnih stvari. In potem se VOZIŠ!!!! Eni se pač radi vozite v gajbah, da prišparate tistih nekaj fičnikov, drugi pa uživajo-mo v vožnji.

Spet sanjaš. To bi bil najslabši mogoči biznis.
Zakaj misliš, da ima takšno ceno?
Zato, ker je luknja brez dna.
Obisk pri mehaniku s takšnim avtom stane 100EUR samo za to, da ti odprejo haubo. Rezervni deli pa primerno ceni novega avtomobila.

Finančno ga najebejo samo tisti ki nimajo vez, ki se nič ne znajdejo, ki se na nič ne spoznajo, ki ne znajo obrnit telefona,,…
Rezervne dele (od pleha dol) nimaš pa kaj iskat po trgovinah, to pa ja vsak ve ki je imel staro makino. Servis je pa pač servis. In za tak avto te pride dost manj kot pri novem golfu na uradnem servisu. Samo znajti se je treba.

dobro ti ki mas veze tud za servis ladje ne bi dal več kot 1000 evrov, vsi ostali pa se raje odločmo za nakup avtomobilov kjer ni treba poznaat 1233 ljudi da prides pocen pri servisu.

Ma kakšnih 1000 eurov. Olje pa filtri in gas. Je treba vedet da so takšne ladje veliiiiiko bolj kvalitetno izdelane kot čolnički, se pravi imajo tudi potrošni deli dost daljšo življensko dobo.
In nimam nobenih vez na uradnih servisih. Treba je samo najti enga dobrega mehankarja na fuš ,ki ima vse , od testerja naprej. On pa ima veze. Pleh dobiš od razbitega, bencinske pumpe, alternatorji in podobne stvari se da pa vse popravit oz. obnovit. Diske, ploščice, auspuhi so itak potrošni material, kar pa ni drago. Če je treba zamenjat katalizator in pride nov 2000 eur, ga daš enostavno odrezat stran. Treba je samo poznat enga ki ima veze na tehničnih pregledih in prideš normalno skoz, ednio ob ene 40 eurov si.
Ne da se mi več dopovedovat…

S takšnimi stvarmi se ukvarjajo “cigani”. Celo pravi romi so opustili to “tehniko”.

DRRR, ma povsod po forumih neki trobezljaš in nakladaš.Po moje te je v živo prav težko poslušati.No sem hotel reči, da si pri vsem tem pozabil na varnost, ki jo nov avto ponuja pred tvojo kračo.
Glede Kie pa mislim, da bo počasi dobila ugled, tako kot ga dobiva Hyundai.Tudi sam sem razmišljal o nakupu ceeda sw…Vendar kljub vsemu mislim, da niso mogli čez noč narediti avta primerljivega “starim” znamkam.Zato se nagibam drugam.Če pa bi bila Kia še malce cenejša, potem pa bi se dalo kaj zmenit…

Ma daj no DRRR, ne nakladaj. Če voziš to svojo staro koreto, pa katerekoli znamke že, ni rečeno, da imaš samo ti prav. Imam sicer občutek, da si za 1000 evrekov kupil starčka znane znamke, naredil nekaj kilometrov in sedaj vse veš. No, boš izvedel ob prvem malo konkretnejšem popravilu, ko ti tvoj oldtajmerček osuši denarnico. Kar se mene tiče, sem vozil kar nekaj vozil. Kot vsi, sem začel z Jugoslovanom, nadaljeval z Rusom, ga zamenjal z Nemcem, pa Japoncem in sedaj Korejcem. Ta zadnji ima 100000 km, pa na njem razen potrošnega materiala ni bilo menjanega ničesar. Si kar dobro slišal – ničesar. Za razliko od Nemca (kupil novega), ki je že v garanciji prebil precej časa na servisu, pozneje ni bil nič boljši. Pa se zdaj vprašam, ko si ti tako zelo pameten, kaj je bolje. Sicer ti govoriš iz izkušenj na enem samem avtu, jaz malo drugače. Če meni ne verjameš, pa poglej malo statistiko. Čudno, Evropejci so skoraj praviloma pod znamkami iz riževih dežel.
Malo se ohladi in daj včasih še komu prav. Sicer pa tako ali tako kupuje vsak po svoji izbiri. Jaz se bom najverjetneje spet odločil za Korejca, pa čeprav je to tebi tako zelo ničvredno vozilo: Lahko ti sicer namignem, da je KIA s CEEDom dobila 5 zvezdic. Kaj pa tvoj voziček, bi premogel pri svojih letih še kakšno zvezdico? Zvezdice so tvoje življenje v morebitni nesreči, če teh ni, ti še takšna renomirana znamka avta ne pomeni nič.

Lep pozdrav!

New Report

Close