Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kg domačih piškotov/koliko?

kg domačih piškotov/koliko?

Mojo mamo zanima, koliko približno stane kg domačega peciva (povprečno), pri kakšni gospe ali pa gospodu, ki doma kaj speče?
Navadno spečem jaz, ker mi je to res v veselje, vendar me zdaj preprosto preveč baše cajt..

Hvala za info (tistim, ki imate izkušnjo takeg anakupa ali pa pač prodajate).

lp

od 4-5€

Naša soseda ima ceno za 1kg navadnih piškotov 4,50 €, za tiste z marmelado pa 5,50 €. Upam, da ti je kaj v pomoč.

V pokriti tržnici v Lj, ima gospa 1 kg piškotov (sicer res dobrih, čisto majcene zvezdice – na sredi marmelada in dva piškota skupaj) po 27 eur. Me je vrglo na rit, ko sem plačala.

Ma jaz jih ne grem delat za 4,50 € niti pod razno!!! Že same sestavine, vsaj za take dobre domače kot jih delam sama, pridejo več kot 2,50 €, potem pa še čas, pa elektrika,… no way!

potem pa zaupaj kak res dober recept

O hvala.. Ja, tudi sama sem pričakovala, da bodo več stali..res nevem če je računica pri 5ih evrih..čeprav je verjento odvisno kakšnih..za ene lahko porabiš 1 uro časa, za druge pa 4..pa še cena sestavin lahko zelo varira..

Mogoče pa to bolj iz veselja kot računice počnejo.

Thanks again.

Evo, tukaj je eden. Po presoji tistih, ki so jih do sedaj poskusili, otrok in odraslih, so res zelo dobri.

60 dag moke, 20 dag sladkorja, 30 dag masla, 1 pecilni prašek, 2 vanilina sladkorja, 2 jajci, marmelada za nadev.
Iz vseh sestavin zamesimo testo, ga tanko razvaljamo, izrežemo piškote različnih oblik v parih (zgornji del z luknjo), pečene in ohlajene namažemo z marmelado in zložimo po dva skupaj.

Pa še nekaj malenkosti ;).
Vedno uporabim
moko, namenjeno finemu pecivu, ne kakršnokoli.
Nikoli ne uporabljam margarine, vedno maslo, ker sem prepričana, da v majhnih količinah ni niti približno tako škodljivo kot margarina.
Jajca so vedno od domačih kokoši, jih dobim pri mami in vsaj vem, da so “užitna”.
Marmelada je marelična, iz domače proizvodnje, delana po receptu moje pranone, ki ni poznala raznih želirnih sredstev. Tako marmelado je treba kuhati na “majhnem ognju” dolgo časa, da odvečna voda izhlapi in je marmelada dovolj gosta. Temu primerno je nastane veliko manj, kot če uporabljamo želirna sredstva.

Tako, take piškote pečem jaz za domače in za prijatelje ob posebnih priložnostih, praznovanjih,… Z njimi imam toliko dela in v njih je toliko dobrih sestavin, da me nihče ne bi prepričal v prodajo za 5 € 😉

Pa še to, malo si poglejte cene “domačih” keksov, npr. iz vrhniške pekarne ali kakšne podobne, v merkatorjevi spletni trgovini. Tam je povprečna cena za pol kg 5 €! Pa so ti keksi daleč od res domačih.

Titi, za take piškote ti bo vsak dal več, kot je pa 5 evrov! Kajti take piškote kupuje tisti, ki želi jesti zdravo in dobro.
No jaz pečem enako kot ti, vse domače, natur in sigurno, če bi morala to prodati za 5 evrov, raje poklonim, kot to delam že sedaj, za razna darila v lepi embalaži, kot pa prodajat ljudem, ki ne cenijo kar jim prodajaš. Masovno proizvodnjo kvazi domačih piškotov imate po štacunah od 4 do nekje 8 evrov se gibljejo cene, domači , babičini piškoti, ročno delo, pa so vredni najmanj 10 evrov, že okus premaga vse! Srečno.

Lahko me kontaktirate na spodnji povezavi. Lp

>http://1silvija.moj-album.com/album/12964508/?os=14724053>

trenutno 15 eur, sam težko je kašnega dobit, ker pravjo, da je ful dela za mav dnarja.Jst jih že ne grem sama pečt, je res. So v trgovinah po 12-22 eur kilo, pa rajš dam za domače 15.

Jaz pečem piškote iz polnovredne pirine moke(piro zmeljem sama),
po 12evrov kilogram.Piškoti so zelo izdatni.

Domači piškoti so res najboljši, če uporabiš res fine sestavine. Sama sem jih vedno pekla prijateljem za praznike, zdaj pa so mi naročili tudi že njihovi prijatelji, njim pa računam 10 – 20 evrov kilo, odvisno od piškotov.

kako lahko tako zelo neumno trdite da so domači piškoti bolj zdravi…bela moka,beli sladkor, škodljiva margarina (plastika v bistvu) itd niti slučajno ni zdrava prehrana-sicer pa to itak sami veste, samo upreti se jim ne morete.Namesto teh piškot rajši pojejte kakšen surov korenček,jabolko, ali pa enostavno ko se vam zalušta teh škodljivih piškotov-pojdite na sveži zrak.
Pa še nekaj, ne se primerjati s ceno v Merkatorju, kjer plačujejo maržo,in vse davke !!

Saj nobeni piškoti niso zdravi, samo če veš kaj je notri, če uporabiš domače sestavine, so manj škodljiva za zdravlje in z bolj mirno vestjo jih poješ.

Se strinjam z Evo11, saj domači piškoti vsebujejo maslo, ne pa tistih poceni industrijskih margarin in ostalih dodatkov, na osnovi katerih imajo piškoti potem rok trajanja 4,5,6… mesecev (verzija Merkator in podobno), kar je čisto logično, saj si veliki proizvajalci ne morejo privoščiti, da bi piškoti na policah postali prehitro pokvarjeni.Kako nekdo sploh lahko primerja domače, pa industrijske piškote! Gospa, pri kateri jih jaz naročam, jih peče sproti in točno vem, da so sveži.
Pa še nekaj: Kaj nam pa potem sploh ostane od hrane, če bi jedli samo zdrave reči? Ja,korenček, pa jabolko, pa svež zrak po marcelll receptu

joj kok ste naivni-DOMAČE SESTAVINE-kaj pa je to lepo te prosim, a kupiš bio pšenico, pol jo pa sama zmelješ, pa bio maslo,, kaj je pa beli sladkor, al pa rjavi saj je vseen šmorn-VSE JE ŠKODLJIVO,to je dejstvo.
Ima Marcel že čist prou, večina se preveč baše z moko in cukrom, to je dejstvo.Pol k boste pa zbolel, boste pa zdravstvo kritiziral, kakšne so čakalne dobe, kok je treba vse doplačat itd…
hudič vas razum !

Seveda, se strinjam. VSE JE ŠKODLJIVO, a če imam na izbiro škodljivo ali manj škodljivo, potem izberem manj škodljivo.
Pravzaprav nekako velja, da najbolj zdravo živijo presnojedci (proč s kuhinjskim loncem). No, pa tudi o tem bi se dalo razpravljati. Recimo, v kakšnem podnebju je ta zelenjava rastla, s čim je bila gnojena, kako shranjena…
Ampak v tem primeru, če bi bili vsi zdravi in čili do pozne starosti, potem pa samo zaspali, bi pa zdravstvo najbrž propadlo.

replika-teb itak ni pomoči !!

Domače sestavine so npr. domača jajca, orehi, marmelada. To je že kar nekaj. Pa raznih dodatkov ni in so potem zaradi tega piškoti manj škodljivi. Jaz pečem piškote tudi iz moke tip 840, nekateri pa uporabljajo tudi rjavi sladkor. Je pa res, da se s piškoti ne bašemo kar vsak dan, ne moreš pa jesti samo zdravo. Kam pa pridemo potem? Jaz jem vsakega po malo.

ma kako ne moreš jest samo zdravo, seveda lahko,npr. lahko jeđ samo orehe, zakaj jih je treba uničevat in smodit v pečici skupaj z belo moko in belim sladkorjem, ejjj no!
domača marmelda je v glavnem prekuhano (100x prekuhano) sadje kjer so uničeni vsi vitamini z dodatkom belega sladkorja, ki itak da ni zdrav-nasprotno ZELO JE ŠKODLJIV in po navadi dodajajo DOMAČE GOSPODINJE še želirni sladkor, da je marmelade čim več.
jej sadje in orehe.Jasno, pol pa hodite po ambulantah,predebele,polne cukra in masti in jamrate kako je naše zdrAVSTVO NIČ VREDNO!!

No mokrktps pa ti povej kaj si danes jedel, pa kaj še boš, da vidimo koliko si ti “zdrav”. Če boš jedel samo orehe in sadje ti primanjkuje drugih stvari. In če ješ samo zelenjavo, potem glej kakšno da te ne bo pobral od kakšnih pesticidov.

ni problema, prvič pa naj ti bo jasno, da jaz nisem presnojedec, niti vegetarijanec-UŽIVAM URAVNOTEŽENO HRANO !!!
Torej takoj na tešče popijem 2 žlici konoplinega olja, potem ko opravim v kopalnici popijem 0,50 litra zelenega čaja (lung ching) ne tistega iz filtra.Od pitje olja do čaja preteče cca. 20 minut.Potem peljem psa na sprehod in se dobro prešvicam, ne glede ali je dež,sneg,sonce.Pod tuš in potem 3 kose kruha (pirin polnozrnat-sam pečem) z MOJIM slivovim džemom (ne marmelado) brez sladkorja seveda.Za kosilo sem jedel govejo juho, puranji file,dušen ohrovt na čebuli in paradižniku,ter pečen sladki krompir (afriški krompir)…ravnokar pa sem pojedel veliko rdeče jabolko, ufffff..
čisto po pravici pa zdaj še ti napiši kaj si jedla in kdaj si vmes žokala po piškotih?

Ja, kar lepo prehranjevanje, če ti je seveda to všeč, z okusom hrane seveda. Jaz od tega edino pirin kruh nebi jedla. Čez poletje sem ga tudi jaz sama pekla z moko tip 850 in še eno čez 1000 tip. Danes sem pa zjutraj eno skodelico zelenega čaja spila, tudi navadnega, ne iz filtra. Pa zdaj sem še enega, v službi imam malico, kjer ne morem kaj preveč izbirati, ampak je kar v redu, doma bom pa prebranec naredila, zvečer pa sadje. Piškote sem pa nazdnje jedla v četrtek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close