Keune
Keune je tako kvalitetna, kot večina polprofesionalnih barv. Če imaš zelo tanke in redke lase, je raje ne uporabljaj, ker je zelo močna (lahko peče lasišče) in gosta zaradi proteina iz svile in se težko nanaša na tanke in občutljive lase.
Je pa ena od redkih barv, kjer odtenka 1000 in 1001 ( zelo svetlo blond in pepelnato blond) ne puščata tipičnega oranžnega odtenka na pobarvanih laseh, ampak res lepega, rumenega…
Lp,
Pija
Kar se tiče barv iz proste prodaje so med boljšimi, niso pa najboljše. Bolj priporočam profesionalne barve in sicer bolj blage ali profesionalne prelive.
Dobre barve: L’oreal- Majirel, Joico-Verocolor, Paul Mitchel-The Color, …te naredijo lase mehke in sijoče, so pa seveda še ostale,prav tako kvalitetne. te se meni zdijo, da naredijo las zelo sijoč. Vendar svoje mnenje dam izključno na izdelke,ki so osebno preverjeni.
Se pa tudi strinjam z komentarjem od Pie.
lp alenka
Pozdravljene!
Včeraj sem se pobarvala s keune barvo 1001, ker sem želela dobiti bolj enakomerno barvo las. Naravno barvo imam temno rjavo, pred kakim letom pa se odločila za blond pramene. Potem sem se sama doma začela barvati s keune barvami. Za začetek sem si kupila 1000 + 9% hidrogen. Na temni barvi je prijela taka medena barva, na pramenih pa lepo lepo blond. Ker sem hotela biti še bolj blond, sem si kupila odtenek 10.21. Lepo, vendar se je še vedno videla razlika. Včeraj pa sem bila ravno v drogeriji in visim odtenek 1001. Mislila sem si, aha tam kjer so lasje bili bolj temni, tam bo lepa svetla blond barva, tam, kjer pa so že tako svetli bo pa skoraj bela.
In veselo na delo!! Ko sem po 50 minutah sprala barvo, me je skoraj kap!!!! Bila sem lisasta!!!! Sivo blond sranje imam na glavi!!!! Kaj naj naredim??? Se lahko pobarvam s kako temnejšo barvo in bom še vedno svetla (npr. keune št.9) al kaj naj naredim???? Se mo siva barva mogoče ščasoma sprala in bom blond????
tajčl: meni se je zgodila skoraj identična katastrofa. Naj najprej opišem kakšno je bilo moje predhodno stanje las.
Lase imam dolge in dokaj močne kljub nekajkratnemu beljenju (tudi pri frizerju, ampak se niso ravno dobro lotili barvanja, le ogromno denarja sem pustila tam in to pri različnih – bojda izredno dobrih – frizerjih!). Nekje pred dvema mesecema sem se prvič pobarvala na blond sama doma (a sem takrat že imela blond barvo od frizerja, nisem barvala na naravno barvo las, ki je srednje rjava) s Keune barvo 10.21, ki je prijela kar lepo, a pretemno (želela sem belo blond). Nato sem lasem pustila nekaj časa dihati in jih nisem matrala, nakar sem šla pred slabim mesecem k frizerki, da mi je pobarvala na svetlejšo (zato je seveda morala znova primešati nekaj 9% hidrogena), na koncu je barva prijela rumeno (meni pa ni bilo nič jasno, glede na to, da mi doma NI prijelo na rumeno) in je zaradi tega dala čez nek pepelnat preliv. Končni rezultat je bil kar OK, le da so zgoraj bili izrazito sivkasto blond s pridihom srebrne, kar mi niti malo ni bilo všeč. Zdaj se je že malce sprala, a je na narastku rumenkasta. Kljub pregovarjanju o tem, da nisem zadovoljna z barvo, ker nisem naročila da mi pobarva lase na sivo (to bom mogoče želela čez 30 let), sem morala mastno plačati in se zaklela, da tudi k tej frizerki ne grem več. Razočaranja kot po tekočem traku torej… in kaj mi preostane drugega, kot da se poglobim v preučevanje barvnih odtenkov pri Keune, brskam po različnih, tudi hrvaških forumih, nakar zasledim nekje sliko zelo lepe platinasto blond barve, uporabnica pa je napisala, da uporablja Keune št. 1000, zmeša pa jo z 9% hidrogenom. To sem naredila tudi sama, pustila delovati cca 50 min, končna barva pa je nastala zelo lepa svetla blond (sicer še vedno ne bela in preprosto ne razumem, zakaj po ne vem kolikem barvanju na blond še vedno nisem BELO blond, kljub ustrezni izbiri barve)?
Zdaj sem naročila preko interneta barvo, ki se je pri nas ne dobi, to je Keune 1517, ki ima ogromno pozitivnih kritik punc, ki so jo že preizkusile, le da sem nekje zasledila, da mi bo ta odtenek ob barvanju (seveda s hidrogenom) prišel vijolično. Mi lahko katera razloži zakaj? Kaj naj dam na lase, da dobim barvo kar se da podobno tej na spodnji sliki?
http://1.bp.blogspot.com/__rztMJjnNlg/SSygibpp9MI/AAAAAAAAAyM/vJ9TgBzsihQ/s400/Jenny+McCarthy+Blond+Bob+Hairstyle.jpg
Frizerjem več ne zaupam, ker znajo samo drago pokasirati in nimam želje vsak mesec dajati 80 € ali več zato, da dobim približek (ali pa še to ne) željeni barvi. Zdaj sem že tako blizu željeni barvi, da nočem vsega uničiti. Je mogoče rešitev v blanžiranju (torej blanž + hidrogen, recimo od Ilirije ali Afrodite)? Rada bi, da bi tiste vmesne bledo blond (sivkaste) nianse postale belo blond, prav tako preostali lasje, ki so trenutno še kar znosna barva? Res je, da vsaj rumeni niso, kot ima mnogo žensk probleme s tem, a tudi sive si verjetno nobena ne želi??
Dajte napisat izkušnje, ker frizerji ponavadi ne povedo s čim se da lepo pobarvati tudi doma, saj jim (logično) gre za to, da se pobarvaš v njihovem salonu.
Lp
Lilla, jaz sem tud že sama probala to barvo 1517, ker sem tudi jaz na hrvaškem forumu vidla seme lepe rezultate. Še dobro, da samo na enem pramenu, ker mi je malo na vijolično potegnil. A po 2 x pranju je bila res bela bela barva, ki pa se jo jaz ne želim. Sama zdaj uporabljam mešanico 1001 in 1012. Imam pa drug problem, ker barva ni povsod enakomerna.
Moram pa še povedat, da se mi je tista katastrofa sprala in da je zdaj o.k
Naj z vami delim še eno izkušnjo! Ker mi moja barva ls ne da miru, sem pri novem uvozniku barv Keune naročila dve barvi, 10.21 in 1517, ki se jih v prosti prodaji ne da dobit. Zmešala sem med sabo malo 10.21., malo 1517 ter malo 1012 plus 6% hirdogen ter si pobarvala narastek. Po približno 40 minutah sem si naredila še preliv. Spet sem zmešala vse tri barve z 6% hidrogenom, zraven sem dodala še silikonske kapljice za konice, balzam in šampon. To sem si nanesla potem na glavo, pustila cca 30 minut in barva je fantastična!!!! Zgleda kot baby blond. Bom postopek ponovila čez cca 14 dni, ker še vedno nimam enakomerne barve.
Sama se najbolj bojim tega, da bi mi lasje izpadli….
Kolegica frizerka je namreč še v srednji šoli sama eksperimentirala z raznimi blond barvami, ter se enkrat odločila za res bele pramene, ki si jih je seveda delala sama. Očitno je belilo bilo premočno, in ko je potegnila z las kapo (za pramene), je zraven potegnila še šope las….K sreči ima goste in se je stanje hitro poporavilo…A vseeno, sem želela deliti to z vami.
Pozdravljeni,
že dolgo uporabljam blond barvo keune 1517 za barvanje narastka, ki pa vedno bolj začenja vleči na sivo in ponekod oranžno. Po dolžini pa imam lase svetljene, zato je prehod močno viden. Mi lahko katera priporoča še katero drugo cifro? Od 1000 recimo sem čisto oranžna. Rada bi tudi bolj svetlo rjav podton, kot ga ima veliko blondink, ne pa sivega ali oranžnega..
Hvala!!
Živjo, naročiš jo lahko le na sara.dzuver@tinta-adria.si.
Meni je barva 1517 prišla vijolično sivo!!
Trikrat sem se po celi dolžini pobarvala s keune 1 zdaj bi pa rada vedela, s čim to potegnem ven, da bom spet nazaj rjava. Tuš drogerijska prodajalka mi je svetovala samo afroditin exstra blanc zmešan z vodo ali pa s 6% razvijalcem, ki bi ga po desetih minutah sprala. Toda to se mi zdi precej neumen nasvet, ali pa ni tako neumen in celo deluje.
Forum je zaprt za komentiranje.