Kerga bi vi vzeli?
Zelo težko vprašanje. Predvsem zaradi različnih okusov, želj in pričakovanj. Slednje sam najbolje poznaš, ostali lahko le ugibamo.
Med kandidati bi najprej pomislil na AUDI in njihov 4 kolesni pogon. Motilo bi me, da dam za avto 10 milijonov, potem pa obstaneš sredi zasneženega klanca, kar pomeni vsaj mučno natikanje verig. Z dobrimi zimskimi gumami je AUDI s tem pogonom na kratko zakon. Pa tudi v slabih voznih razmerah ga boš cenil. Problem predstavlja le omejena izbira – s tem motorjem tega pogona ne moreš dobiti. Poseči moraš po močnejšem 2,7 oz 3 litrskem TDI-ju.
Če ni denarja bi na tvojem mestu raje razmišljal o modelu A4 s 4 kolesnim pogonom in motorjem 3,0 TDI. Na kratko je to pravi GT – pospeški, moč … »špica«.
4 kolesni pogon dobiš tudi pri ostalih dveh (4-matic oz X-drive), vendar je zelo omejena izbira motorjev (pri BMW npr ni moč dobiti dizla).
Če spadaš med srečneže, katerim je prihranjena zimska idila na cesti, potem razmisli o ostalih dveh. Sta dovolj različna, tako, da je izbira preprosta. BMW – športni tip voznika, MB – voznik, ki ceni udobno in lagodno vožnjo.
AUDI za obema ne zaostaja veliko, razlike so majhne, večini neznatne. Veliko bolj pa večina zazna imidž, kateri je ustrezno manjši.
Na kratko pa so vsi avtomobili odlični – predstavljajo vrh ponudbe v tem razredu – zato z nobenim izmed njih ne zgrešiš.
Izbira je tvoja – veliko sreče pri njej, predvsem pa nadaljnji vožnji.
LP, Škorpjon
Skorpjon, a res misls da lahko z slabsim motorom ostanes na bregu?
To me zanima ker sem tudi jaz vzel novegaa a6 2.0TDI, in to samo z letnimi kolesi.
Zaenkrat kar sem se peljal po snegu-tudi v breg-nisem imel tezav.
Ali moslis da bi mi bilo pametno vzeti se zimska kolesa dodatno?
Hvala ti za opozorilo.
LP
»Na bregu« kot ti praviš ne ostaneš zaradi »švoh« motorja ampak zaradi prenosa moči, ki na zasneženi oz zaledeneli podlagi v trenutku, ko ni več oprijema »zdrsne«. Do neke meje gre – potem pač ne. Pri 4-kolesnem pogonu oz quattro kot ga imenujejo pri AUDI-ju se ta meja postavljena višje. Sicer pa si poglej tole;
Zadevo je najbolje, da preizkušaš v praksi – škoda, da ni možnosti dobiti avto kot je tvoj z dodanim 4-kolesnim pogonom. Prepričan sem, da bi bil očaran nad razliko. Sicer pa lahko preizkusiš kakšen podoben model (VW, AUDI, ŠKODA), ki imajo nekateri enake, drugi podobne izvedbe.
Glede tvoje dileme letne-zimske gume – delno si že sam odgovoril. Če so letne zadostile tvojim zahtevam (vožnja v breg), potem lahko preko leta zaupaš tem gumam. Ko pride zima pa razmisli v smeri – koliko snežnih dni oz zimskih razmer imaš na tvojih poteh. Če je teh veliko se ti splača razmisliti o zimskih gumah, sicer ne.
LP, Škorpjon
Jaz bi se odlocil za BMW 5, samo pomojem lahko Audija bolj opremis za isti denar tako da bi se samo med tema 2 odlocu.
Glede mercedesa pa pazi! Prevec elektronike imajo, zato se tako kvarijo- Ce imas cas bi pocakal novega E-ja, samo da vidim kar se je izbolsalo (Mercedes je obljubil da bo zmanjsal elektroniko za30%)
Pa srecno
Franc iz Prekmurja bi si lahko izbral kakšen bolj sebi primeren forum, ker se na avtomobile več kot očitno ne spozna.
Od kdaj je bil Audi manj ugleden, prestižen itd. od BMW-ja??? Mercedes je popolnoma druga zgodba, čeprav so Mercedesi (večina njih modelov) že dolgo tega izgubili upravičenost tako visoke cene in sploh tega imena.
Kar se pa tiče novih Audijev, ki so mimogrede najlepša kreacija, ki je za moje pojme kdajkoli prišla iz njihove proizvodnje, pa je znano, da je kvaliteta izdelave, legendarni quattro, vrhunska varnost itd. vse tisto, kar pušča BMW daleč za sabo. BMW prekaša Audi samo v zmogljivejših motorjih in v športni vožnji. Govoriti o primerjavi kvalitete med njima pa je izguba časa, ker vem iz prve roke kaj je Audi in kaj BMW, kot tudi množica ljudi, ki jih poznam, ki so istega mnenja.
P.s. Franc, veš za te nagrade novega Audija:
Naziv “Svetovni avto leta” je še ena v vrsti nagrad, ki jih je novi Audi A6 že osvojil v svojem prvem letu od uvedbe na trg: “Auto Trophy” revije Auto Zeitung, “Auto1” revije Auto Bild, “Zlati volan” revije Bild am Sonntag, “Najboljši avtomobil višjega razreda” po mnenju bralcev revije auto motor und sport in “Rumeni angel” nemškega avtomobilskega združenja ADAC. To je le izbor najpomembnejših nazivov, ki jih je Audi A6 prejel v Nemčiji. Novi Audi A6 je s tem po priljubljenosti s strani javnosti in medijev eden izmed najuspešnejših modelov.
Oproščeno ti je…