KENIJA
Za vsako posamezno malarično področje ti bodo najboljše svetovali na Inštitutu za varovanje zdravja, kjer naj bi imeli najnovejše podatke. Ni vsak protimalarik dober za vsako področje. Ne zaradi stranskih učinkov ali cene, ampak, ker povzročitelj malarije na nekatera zdravila postaja odporen.
Pred časom sem tukaj objavil en link, poišči tisto s klikom na “Iskanje” zgoraj.
Ne bi te hotel strašiti, ampak večina, ki jih osebno poznam, da so malarijo dobili, so jo prinesli iz Afrike.
watamu turisticno naselje resortov, polni italjianov in le ena zgodovinska atrakcija v bilzini sam tega ne priporočam , razen ce te to zanima. Priporočam močno !! Lamu kamor prides v enem dnevu iz mombase z jutranjim busom. Lamu je svahili arab otok z prijetnim mestecem brez prometa (1 avto 1 traktor) kjer je prvoz oslicek, kjer se vozis z dhow -jadrnice, in imas 13 km shela beach. Varnost nikjer ni panike!! LP in podobni vodiči glede na to, da so ameriški pretiravajo z varnostjo vseeno previdnost ni odvec.Zepi na hlačah naj imajo zadrgo saj so povsod spretni zeparji, in pa money belt za pasom. Konc koncev vidis, da sploh ni panike. povezave dobre večinoma busi ali matatu oz. dalla dalla v tanzaniji oz. zanzibarju. mombasa-lamu – mombasa-dar es sallam- to z busi pol pa iz dar ladja 20-30$ one way. Zanzibar drazji za od lamu na lamu soba 1500sit na zanzibarju 25$ after a bargain.. ampak vseeno je zanzibar en in edini glede lepote . lepa plaza kjer sem bil sam je kendwa-silwer sands ”resort”.
Bolezni ne vem ce je za te kraje potrebna rumena mrzilca vrjetno ja fajn je met stand by malarijo tablete ki pa jih veiko ceneje kupis kar tem saj je lekarn veliko in tudi znanja jim ne manjka sam jih sploh nism imel in jih tut nisem rabu.
da se pridt zeo poceni skos ce se ne pustis voditi raznim friendom ki te uhvatijo in te gurajo v agencije in privet prevoze.
enostavno kupis vodice east africa al pa si jih sposdš v knjižnici in gres vse je izi!!!!!!
lp
Hvala za te informacije, pojavila pa so se nova vprašanja ( saj veš kake so ženske) ali je kaj narobe, če so ženske pomanjkljivo oblečene, kako je s komarji junija, kateri safariji se ne smejo zamuditi – kje jih rezerviramo , kako je z varnostjo na safarijih?
Še enkrat hvala za vse!
P.S. Mojo punco ful vse skrbi – je bolj “ZIHERAŠKA”
Forum je zaprt za komentiranje.