Keltska avantura
Naceloma sem bila vedno bolj navdusena nad potovanji, ki so se ‘zgodila po instinktu’. to pomeni, da sem (sva) vedela samo destinacijo, pot pa se je ‘pisala sproti’. Na tak nacin sem tudi par let nazaj ‘prečesala’ kar lep del UK. Let do Londona, potem pa z busom čisto do severnih otočij in potem po drugi poti nazaj. Drugače sem še bolj kot to navdušena nad potovanjem s svojim avtomobilom, samo nisem prepričana, da je angleški sistem nekaj, česar si močno želim (mislim sama vozit po njihovih pravilih).
Sem pa bila lani tik pred tem, da se prijavim kar preko agencija za potovanje s točno takšnim naslovom-keltska avantura, pa je potem prišlo nekaj vmes. Če bodo kaj podobnega organizirali tudi letos, se mogoče odločim kar za to.
Kar se pa termina tiče pa je to praktično zares kadarkoli. Če bi imela zadosti dober motiv, :)) se odpravim na drug konec sveta že jutri, hehe. Načeloma pa ne maram vročega poletja in če bo ideja, da se gre kam takrat, pridejo definitivno v poštev samo severne destinacije.
Toliko iz glave ta trenutek.
Lahko me najdeš (ali kdo drug) tudi na teja.wiii@gmail.com, pa se da tam rečt še kaj več.
Lep dan!
T.
Sem že poslala naprej, pa sem šla vseeno pogledat:
tole sem mislila lani http://www.condor-travel.com/severna-evropa/?tx_inetiatravel_pi1%5Bprogram%5D=46&no_cache=1
je pa cena kar konkretna in verjamem, da bi se dalo tole z nekim pametnim planom narest za precej manj.
T.
Hey!
Pred dvema letoma sem prečesal polovico Irske. Ryanair do Dublina in nazaj nekje 180 EUR + najem avta 280 EUR za 12 dni, B&B 30-40 EUR na noč. S tem da če imaš avto ne rabiš glih vsako noč spati v sobi. Avto je lahko kar udoben 😉 Pa še zjutraj ko se zbudiš če parkiraš ob obali imaš čudovit pogled na morje. 🙂 Priporočam B&B ker tako spoznaš domačine in kako rečeš z njimi. Irci so nenormalno prijazni. Hrana v restavracijah je kar draga, imajo pa LIdl in kake take poceni trgovine, kjer dobiš tudi pripravljene jedi za normalno ceno. Tak da če si bolj pustolovska in avantur željna priporočam lastno režijo in go with the flow…;) Za 1500 eurov si tam komot dva tedna!
Trenutno sem gledal, da nekje v maju leti Ryanair do Dublina in nazaj za 60 EUR z taksami!
Lp!
Pozdravljena!
Lani sem potovala po škotskem višavju s kolesom s Helijo, ki organizira potovanja s kolesi. Na kolesu doživiš deželo čisto drugače.Voziš se ob jezerih med pašniki in gozdovi. Škotska je lepa, zelena dežela z lepimi gradovi in dvorci. Hrana je dobra in ljudje gostoljubni. Edimburg e kulturna prestolnica z mnogimi kulturnimi prireditvami. Veliko se dogaja po ulicah in parkih. Odlikuje ga krasna viktorjanska arhitektura.
Želim ti prijetno potovanje, kakorkoli se boš odločila.
Radost, Mateja.
Forum je zaprt za komentiranje.