Najdi forum

keksi

Ja, zopet ti keksi.

Z miškolinko sva napekle lešnikove, raznih oblik. Po vrhu pa sva jih namazali z beljakom in posuli z nasekljanimi lešniki, saj malo popečeni dobijo tisti okus, ki da piko na i.
z beljakom pa sem jih premazala, da lešniki ne bi leteli dol.
Vse OK.

Sedaj pa nastopi problem. Miškolinka bi pa rada takšne, da bi bili namazani s čokolado in posuti z lešniki – takšni se dajo tudi kupiti, če jih je mogoče katera zasledila. Torej, ali jih lahko pred pečenjem namažem s čokolado ali nutelo, jih posujem in dam pečt?
Kakšen čokoladni premaz bi lahko uporabila pred pečenjem?

Hvala vam.

Na piškote se ne spoznam prav veliko,a se mi dozdeva da ne bo šlo – kolikor sem videla receptov so bili pečeni piškoti premazani (pomočeni) v čokolado in potem posuti (saj ne bodo lešniki padli dol če posuješ po še mokrem čokoladnem oblivu).

Mogoče ima še katera druga kakšno bolj pametno idejo??

Tudi meni se dozdeva, da bi to šlo le naknadno, zato pa povprašam še vas, da vidim, če sploh obstaja čokoladna varianta, ki bi se lahko predhodno nanesla na keks.

Ne, mislim, da ni variante… popraži lešnike posebej in jih posuj na oblite piškote.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala vseeno, …. pa saj se mi je zdelo, da boste tako rekle.

Jaz delam tako, da piškote spečem, potem pa premažem s čokolado, potem pa nasujem gor razne stvari, ali pa okrasim z barvami v tubah. Na smrekicah je super čokolada, posuta z barvnimi mrvicami…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close