Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Keksi za valentinovo

Keksi za valentinovo

Lep pozdrav!

Zanima me ali imate kaksno idejo za izdelavo keksov/kolackov za valentina, ki bi bila primerna za otroke stare 5-6 let in za odrasle seveda 🙂

Lep pozdrav Vsem,
Ana

Navadno piškotno testo in iz njega režeš piškote s srčki. ? 🙂

Kaj pa ce naredis tisto “pecivo” iz albert oz. Leibnitz keksov.
Nalozic plast keksov v en pekac, mogoce malo pokapas z mlekom, zlijes cez malo ohlajen cokoladni puding, nalozis spet plast malo pokapanih keksov, ponovno polijes cez puding (npr. vanilijev)…to lahko veckrat ponovis (jaz sem dala samo ti dve plasti) in na koncu zadnjo plast keksov, ki jih premazes s stopljeno cokolado.
To das za par uric v hladilnik in potem njami 😉

Hvala lepa obema za ideje. Malo sem razmisljala ce bi naredila piskotno testo, ga izrezala v obliku srcka in potem dala dva skupaj in vmes rdeco marmelado in posula s sladkorjem.

Lepo nedeljo zelim,
Ana

Lahko s tisto napravico za odvzemanje jabolkom pescisce ali pa z naprstnikom naredis majhno okroglo luknjico v polovico piskotkov; z njimi pokrijes spodnjo polovico. Tako bo rdeca barva se popestrila piskotek. Ce bi imeli pa majcen modelcek za izrezovanje v obliki srcka, bi bilo namesto krogca se lepse: velik srcast piskotek in v sredi majceno rdece srcece.
Z malo spretnosti ga lahko izrezes tudi brez modelcka:)))

V testo za piskotke lahko umesas se malo nasekljanih orehov ali mandljev, lesnikov.

Lep jutrisnji Valentinov dan Babi

Na kulinariki je ravno danes recept za linške kekse, zraven je tudi slikica. Mi jih ravno delamo, izrezali bomo pa srčke.

lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close