Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika keksi na strojček

keksi na strojček

zelo rada bi delala kekse na strojček (tisti strojček, ko vsak keks posebej iztisneš na pekač, ne tiste s “flajšmašino”).

problem je v tem, ker nimam dobrega recepta, nikakor ne nočejo “odlepit” s strojčka in se prijet na pekač.

se zelo priporočam za kakšen preverjen recept! hvala!

POVEZAVA

binca,

najlepša hvala. sem si že shranila, ko bo čas, se bom pa lotila peke. hvala ti!

Še en nasvet. Imam čudovit recept, pa se mi piškoti lepijo na strojček. Problem sem rešila tako, da pritisnem malo manj ali pa enainpolkrat. Najti moraš pravo mero mase, pa bodo šli lepo dol. Če gre vem premalo ali preveč mase, se pojavi problem, ki ga omenjaš. Upam, da sem prav razložila.

Hej!

Malo sale:)
V zacetku moje kariere na Prehrani je bilo napisano:

Piskoti na stoj ( se nisem vedela, da do napake kaj hitro pride)

Vznemirjena in radovedna odprem post, ker sem imela predstavo nekih piskotkov, ki mirno pokoncno stojijo v vrsti kot vojaki. Imenitno za presenetiti vnuka :)))

Seveda potem ugotovim, da je bilo misljeno ” na stroj”.

Lep vecer

Hojla

Če si kupila strojček je zdraven priložena tudi knjižica in v njej napisan recept za kekse – mislim da je pod otroški keksi.

jaz običajno delam takšno maso (primerna je tudi za dresirno vrečko):
700 g moke (polovica gladke, polovica ostre)
250 g margarine ali masla
250 g sladkorja – najbolje je če je mleti
1 pecilni
2 vanilin sladkorja
naribana lupina limone

če pride ti masa premehka dodaj še malo ostre moke. Iz sestavin zgnetem teso in kaar pričnem z izdelavo piškotov. maso naložim v tulec strojčka, izberem primerni vzorec, pričvrstim zgornji del za iztiskovanje in postavim strojček pravokotno na pekač, stisnem in naprej. Da se ti piškot odlepi od stroja je tudi odvisno od velikosti le tega (piškota) običajno se da nastaviti na vrhu mehanizma za najše ali večje, če pa tega nimaš pa ga stisneš enkrat in še malo , potem strojček hitro dvignem s piškota in enako naslednjega. No od začetka dokler ne dobiš občutka, pač kakšen se tudi skazi in zato ne obupaj. Vaja dela mojstra.

če se mi da packati potem del mase pobarvam s kakavom, naaredim tanek svaljek, ta rumeno testo pa razvaljam in vanj zvijem rjavi svaljek, dam v testomat, izberem vzorec rožice in dobim krasne dvobarvne piškotke. Stvar domišljije, preizkušanja. Dejstvo je, da imajo to otroci zelo radi, sploh če jih potem še pomočiš malce v čokolado in v kokosovo moko, naribane lešnike, orehe, mandeljne. lepo za oči in njammmmmmmmmmmmmi…

Veliko uspeha pri peki piškotov.

Tajna

Hvala tudi tebi, Tanja! Zdaj pa res ni druge, kakor da se lotim… 🙂

Če pogledaš moj post malo više lahko ugotoviš, da sem pozabila napisati pri receptu jajca- Dodaj še 4 jajčka

Se zgodi, da pri hitenju kaj pozabim

Tajna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close