Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Keksi iz ovsenih kosmičev – za Zalo

Keksi iz ovsenih kosmičev – za Zalo

Pozdravljena… Danes bi rada naredila kekse iz ovsenih kosmičev po tvojem receptu. Zanima me, ali jih vedno pečeš le 15 minut? Jaz sem jih zadnjič kar dolgo pekla, ker so se mi zdeli “mokasti”, kot da so surovi, potem pa so bili kar precej trdi. Kaj mi predlagaš?

Hvala… Tanja

Hej,Tanja! Zala verjetno tudi pocitnikuje.

Sama jih tudi samo 15 minut v najsirsi ponvi,da se vsi dotikajo vrocega dna in pridno mesam;tako se lepo popecejo in niso mokasti.

Jaz sem tudi na obali;zdi se mi prav prijetno.Sla bom na kraski rob,tam je tako lep sprehod. Pozdravcek Babi

Živjo!
Ja tudi meni s evčasih zgodi tako….mislim da je edini razlog preveč tekočine. zmanjšaj torej količino mleka in daj zraven kakšno žlico masla več. Pečem jih pa ne vedno strogo 15 minut…včasih tudi dlje. Lahko celo kakšno minutko manj če hitro postanejo rjavi.
Kolikor se spomnim, si jih že delala in so ti uspeli, kajne?! Prepričana sem, da ti bojo zdaj tudi.

Lep dan in upam da sem ti pomagala
Zala

Babi, kaj ti jih kar v ponvi delaš?

Tako si želim, da bi posijal sonček…mogoče pa le bo…

hej babi,
ko sem poslala, tvojega posta še ni bilo. Ne, ne počitnikujem 🙂 Sem se vrnila s kosila, zdaj pa grem nadaljevat delo za maturo. Že včeraj sem takoj, ko prišla iz šole domov, začela delat….da mi bo čimmanj ostalo za kasneje! si moram pač zelo pomembno razporedit čas…sicer je pa pri nas itak dolgočasno, ker dežuje in ni nič za delat…še muc spi! 🙂 Sicer sem pa včerja praznovala roj. dan s kolegicami in je bilo zabave dovolj 😉

LP, zala

Hej! Obe oprostita,vidim,da ti je Zala odgovorila na oba posta istocasno z mano.
Tanja,mogoce bi ti pa bilo korenckovo pecivo vsec;zelo enostavna priprava,le korenje in orehe si moras preskrbeti,ali pa uporabis tiste tvoje lesnike(ce jih ze nisi).Je socno in rahlo.Ce bos delala po receptu( daj v iskanje),lahko namesto cokoladnega preliva,namazes s stepeno smetano z malo naribane cokolade vmes. Je tudi mnjami.Jaz ga imam v hladilniku kaksne 3 dni,v zamrzovalniku pa kar dolgo. Iz nastetih kolicin pride poln velik oroginalni pekac pecice. Lp Babi

Hej! Zdaj pa druga drugo lovimo :)))

Zala je kot vedno -pridna!!

Tanja,najraje jih popecem v ponvi,ker se potem ne nabira para.Lahko celo manj kot 15 minut,cim so hrustljavi in rahlo zarumeneli,jih odstavis.Lp

Babi, ti pa pogruntaš vse živo! a res se da peči te piškote v ponvi?? Na steklokeramični plošči v teflonu, bi to šlo??

Ob tej priložnosti bi te vprašala še nekaj….ali misliš, da bi šlo tako speči tudi pitulice? verjetno ne….ali pa bom enkrat probala. To sprašujem zato, ker jih bom nosila zraven v LJ, letos v jeseni 🙂
Če ne bo šlo drugače, mi jih bo pa mami čez vikend spekla in zamrznila, potem bom pa odtajane nesla na faks, lai pa si jih bom doma pogrela v teflonu, recimo za kosilo ali večerjo…ali pa v pooooznih nočnih urah 🙂 to bi pa sigurno šlo, kajne?!
Veš, za veliko noč, ko so k nam prišli moja in bartova botra in boter in prinesla malo darilc, sem jim pripravila pitulice….edini komentar: “Mmmmmm……mmmmmm…..mmmmm…..!” :))))) Moaj teta jih je že delala, sem ji hotla dat navodila pa je nekaj pametovala in hotela to naredit čisto sama…pa ji ni uspelo in se je vse razlezlo, ker je dala samo eno rolco testa in samo kislo smetano…pol sem ji pa lahko malo očitala, zakaj me ne posluša in sem ji sprintala 4 strani iz tega foruma z vsemi mogočimi nadevi. načini priprave itd.
Ampak, tudi takrat, ko se jinje ponesrečilo, kje vseeno spekla in njena hčerka (4. letnik faksa) in sin nista mogla prehvalit, kako je to dobro. Še en razlog več, da sem dala točna navodila.
Njena hčije vegeterijanka in so ji res zelooooo všeč. Mi je povedala, da jih je že sama poskusila delat v LJ, amapk to še brez recepta….zdaj obe vesta, kje sta ga polomili – več plasti testa in skuta.
No, saj pol sem se še ajz javila, da jih pridem enkart pokazat, kako se jih naredi, da bosta potem vedeli 🙂 Ker če ne spremljaš tega foruma,je kar kriza 😉

LP, zala

Bom probala naredit korenčkovo pecivo…nekaj novega, a izgleda super!

Hej! Se prav vidi,da sem imela gosta in sem Tanjin klic razumela napacno.
Ko jaz delam karkoli pecenega z ovsenimi kosmici,te kosmice prej popecem v ponvi,potem pa naprej po receptu in SEVEDA v pec.Ima potem vse nekako boljsi okus;kot tudi popeceni mandlji,lesniki .
Res sem mislila,da Tanja govori o samih kosmicih(ker sem pac tako navajena) ,ne piskotkih. Prejle me pa je med pocivanjem ob knjigi kar vrglo,ko mi je kanilo v glavo,da je govora o piskotkih samih. Obe oprostita za nerodnost,prosim.

Torej,seveda pecem v pecici.
Teta pa je imela svoj cas neko posodo s pokrovom,v kateri je marsikaj spekla na stedilniku(plin),tudi pizzo in kruh. Ta posoda je bila nekaj casa
zelo popularna,mislim,da so jo dlje casa kazali tudi na TV.

Ko je bila hcerka v Ljubljani,smo ji kupili majhno navadno pecico Delonghi. Je lahka,prenosljiva,z vsemi funkcijami,tudi zar.Hitro se predgreje in porabi znatno manj energije kot pec,ki jo imam v kuhinji.
V njej si je marsikaj spekla;od zemljic do 2 kilskega piscanca.To pecico sedaj uporabljam poleti na balkonu,da ne segrevam prevec kuhinje.Za dva je idealna. Seveda so sedaj na izbiro mikrovalovne peci,toda jaz imam to zelo rada.

S pitulicami si pa spet bila Ta glavna.

Pri nas je kar posteno zapihala burja,bo prgnala oblake in tudi moja mackona trdno spita. Pozdravcek obema Babi

Tudi moje mucke so na toplem… Prav zelo piha…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close