kefir-kristali
Ej, Cvetačka. Super.
Mail: matejazdol@email.si
Matjaž danes sem pozabila doma list na katerem piše vse o vodnem kefirju- pa še nastavila sem si ga! Tudi to se človeku zgodi, ko odivja kidat sneg!
Rabim pa domač naslov in ne mail, ker imam vse skupaj na A4 formatu. Lahko ga pošlješ na xmkx2002@yahoo.com in ti ga bom poslala po pošti jutri!
Sem iz Domžal in ti lahko odstopim mlečni kefir ko bo gobica zrasla!
Piši mi na mail xmkx2002@yahoo.com
Tudi jaz lahko odstopim gobico mlečnega kefirja, sem iz Kranja.
Poznam mlečni kefir, podoben je kislemu mleku, enako ga tudi uporabljam. Nadomesti mi navadni jogurt, in sicer povsod – za pit, jest s kosmiči, v mafinih, omakah ipd.
Vodni kefir je za pripravo osvežilne pijače.
Če v iskalnik vpišeš “kefir”, dobiš obširnejše razlage, ki smo jih že pisali.
Lp Mimi
Kolikor jaz vem, se ne da kupit ne enega ne drugega, stvar gre iz rok v roke. Glede na to, da gre za živo stvar, to bolj ali manj pomeni iz rok v roke dobesedno. Oboje stalno raste, tako da ko jih enkrat imaš, višek vsakodnevno mečeš v smeti.
Piši mi na mail, sem iz Kranja, pa se lahko dogovoriva podrobnosti, imam mlečni in vodni kefir.
Imam pa eno novico. Preko foruma na kulinariki sem od ene gospe iz Primorske dejansko dobila posušene kristalčke v kuverti! Uspelo mi jih je oživiti, sedaj že pijem vodni kefir in že raste. Zraven mi je ta gospa povedala tudi internetno stran, kjer je dobila navodila, kako kristalčke posušiti. Zaenkrat mi še ni uspelo tega preveriti, ko bom, povem. Menda je možno posušiti tudi mlečno kefirjevo gobico. To bi bila možnost za pošiljanje obeh vrst kefirja po pošti.
Ko bom vedela kaj več, povem, do takrat hranim oba kefirja za osebno oddajo.
LP Mimi
Evo, pa ste me naštimali, da sem se tega res lotila. Stran, ki sem jo dobila je:
Gospa je rekla, da v iskalec vpišeš “kefir” in dobiš cel kup različnih strani. Zanimivo, jaz bi najprej iskala angleško besedo za kefir in mi sploh ne bi prišlo na misel, da bi poskusila kar s kefir.
Lp Mimi
Ps. sedaj se bom tudi res lotila sušenja, še kakšen teden, pa jih bo dovolj “zraslo”.
Jaz ti ga lahko odstopim ampak šele konec drugega tedna. Delam v Ljubljani. Piši mi na xmkx2002@yahoo.com
odstopim kristale za vodni kefir ker se mi hitro množijo in jih nočm glih stran metat, če kdo rabi naj pošle na mail blaz.mencinger@hotmail.com
drugače sem pa iz okolice ljubljane.
Forum je zaprt za komentiranje.