Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kefalonija ali Sardinija?

Kefalonija ali Sardinija?

Obožujemo lepe plaže, smo 4- članska družina. Ne moremo se odločiti kam na dopust? Je kdo že bil in ima kako priporočilo? In v katerem kraju se nastaniti za dobro izhodiščno točko?

Letos eno, drugič drugo. Obe varianti sta super.  Kje hočete biti, je odvisno od vaših želja. Gneča, samota, veter ja ali ne …

Kefalonija, 14 dni, en teden sever, en teden jug, vsekakor zahodna obala. Malo obljudeno, divje, lepo.

Sardinija- gneča.

LP

Brez posploševanja, no. Letos ne bo nikjer gneče, leta nazaj pa je na Sardiniji, kjer smo bili, tudi ni bilo – sever. Ravno nasprotno, presenetljivo prazno.

Kefalonija božanska, a Lefkas ostaja na prvem mestu.

Sardinija še ni prišla na vrsto..

Meni med Lefkasom in Sardinijo ni dileme  – Sardinija. Lefkas je bil sicer čisto kul, ampak je vse stisnjeno, ozko, takoj ko greš v notranjost, si v labirintu hribov z ozkimi cestami. Barva morja sicer božanska in nekaj čudovitih plaž in mogoče dva omembe vredna kraja za obiskat. Pred korono ravno tako gneča. Avgusta kolaps na cestah. Pa pazit moraš, da res nisi kje v hribih, ko najameš apartma.

Sardinija je bolj odprta, prostrana, ne tako ukleščena. Na severu res čudovite peščene plaže z lahkim dostopom.

Drugače obožujem Grčijo, ampak mi je bila Kreta (zahod) celostno gledano boljše doživetje.

Tudi na Pohorju je lepo. In v Logarski dolini. Pa na Gorjancih in Brkinih tudi.

100 ljudi 100 čudi. Meni je bil Lefkas čudovit, je bila pa kar guzva pa sem bila sredi septembra. Kefalonija ni treba iti na sever ali jug. Midva sva jo prevozila celo. Je čisto vseeno kje si. Ne bi bila pri pristanišču ker prihajajo ladje iz Lefkasa in od drugod pa je gužva. Na Kefaloniji se navadite na pomfrit ker je večina turistov angležev.

Poleti itak prevroče na obeh destinacijah. Bili v Sardeniji sredi septembra, pa je bilo še prevroče, čez 30 stopinj. Tisti, ki imate radi vročino, kar. Zame so to destinacije za oktober mesec. Ali pa maj. Sedaj je tam super. Od drugega tedna dalje bo pa sploh 27 stopinj v senci. Poleti je pa obup.

Hvala vsem za mnenja. Tudi meni je bil Lefkas najlepši in zopet iščem približek tega… vendar je res ful odvisno kje se nahajaš, zato sem v dilemi kam v Kefalonijo ali kam na Sardinijo

Kefalonia, obiskala sem jo, ko so snemali Cornelijevo mandolino.

Prevozila sem jo po dolgem in po čez in naletela tudi na ogromno kačo, ki se je vila čez cesto.

Najlepše bele peščene plaže divje in ni sence.

“Poleti itak prevroče na obeh destinacijah. Bili v Sardeniji sredi septembra, pa je bilo še prevroče, čez 30 stopinj. Tisti, ki imate radi vročino, kar. Zame so to destinacije za oktober mesec. Ali pa maj. Sedaj je tam super. Od drugega tedna dalje bo pa sploh 27 stopinj v senci. Poleti je pa obup.”

Julija je bilo na Sardini 22 stopinj  – na meji za dolge rokave. Ni vsako leto enako. Včasih je oktobra bolj vroče kot sredi poletja.

Sardinije. Obdelal vzhodno, zahodno in severno obalo ter dobršen del notranjosti tam okrog Jerzu-ja. Plaže? Sever, severozahod. Capo Testa ipd. Sicer pa kjerkoli, kjer ni ravno tistih turističnih naselij. Do nekaterih bolj znanih a la Cala Luna, lahko hodiš tudi uro, a je fajn. Malo trekinga, potem pa uživancija.

Bolj kot plaže, so me fascinirale male vasice in kulinarika. Siri, vino, okusna zelenjava, pa razni suhomesnati izdelki. V notranjosti imaš kup kmečkih turizmov, sicer je pa Sardinija itak “kmetijska dežela”.

Za videti veliko. Je pa res, da se je treba kar vozit sem ter tja. Hitra cesta v obliki črke Y, ki “razpolavlja otok, je še najhitrejša varianta oz. izhodiščnica za skoke levo in desno, na V ali Z stran. Midva sva se selila na vsake nekaj dni in je blo prav fajn. Edino Moby lines brkača, se je po spominu tisto noč res gugala, tako da smo bili palubni potniki, vključno z motoristi, bolj kot ne zelene barve v ksihte.

Vino Cannonau pa ob pašti ali pizzi … Huh! Priporočam.

Bila na Sardiniji in na Kefaloniji.  Oba otoka smo prevozili po dolgem in po čez. Oba otoka čudovita, kljub gneči (bili smo v sezoni v mesecu juliju).  Vsak ima svoje + in  -. Zame je Kefalonija lepša, ker sem pač oboževalec Grčije, njihove kulinarike, pokrajine, zgodovine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close