Kdo ve – fotograf za fotke v knjigi
Ukvarjam se z zamislijo za izdajo knjige, v kateri bi bile pretežno bolj fotografije.
Stvar je pa taka, da založbi, ki sem ju poklical, ne financirajo vnaprej, niti še ni jasno, ali bodo zainteresirani za izdajo knjige. Rečeno je bilo, da moram za fotografije poskrbeti sam, da pogodbo bodo pa podpisali, če se bodo za knjigo odločili.
Želel bi, da bi bile v knjigi kvalitetne fotografije, pravilno osvetljene in ne kakšen nekvaliteten krš. Zdaj me pa zanima, če ima kdo s tem izkušnje, kako to gre.
Ali fotografa plačati, pa založba vseeno ne bo zainteresirana za knjigo;
ali kako. Ne vem, ne želim “nategniti” fotografa ali pa iti v svojo škodo in izgubiti denar in čas.
Kaj mi vi svetujete? Kako to gre?
Poskusi na Tam v forum (ni potrebno biti prijavljen) napiši tole kar si napisal tukaj in mislim, da ti bo kdo z veseljem priskočil na pomoč. Tudi sam sem tam član in velika večina nas takšne stvari dela iz veselja, za minimalne protiusluge, v tvojem primeru mislim, da bi bilo dovolj navedba avtorja (ali avtorjev) fotografij in kakšna gratis knjiga, če bo prišlo do izida. Ko smo na primer fotografirali balone, smo se zadovoljili s tem, da se je nekaj naših članov lahko pridružilo v košu, ko smo fotografirali srečanje konjenice, je bil dovolj krožnik golaža in kozarček domačega,……
Pa obilo uspeha s knjigo.
LP!