Kdo vam kar da bolniško?
Večkrat tule na monu berem, ko kdo ima kake težave v službi, in mu svetujete, da naj gre na bolniško.
Pa ogromno vas je takih, ki ljudem svetujete, da naj gredo na bolniško, čeprav dejansko niso bolni.
Pa od kje vam to, kdo vam kar tako predpiše bolniško? Vam šef serje po glavi, greste na bolniško? In kaj zdravnik napiše v kartoteko?
Saj pa ne dobiš bolniške kar tako ali pač?
Oh, seveda obstajajo ljudje, strokovno bi jim rekli občutljivejši in dovzetnejši, po domače pa gre za hipohondre, ki dobesedno za vsak kihec in vsako bolečino kjerkoli v telesu, letajo k zdravniku, ki jim namesto napotnice za psihiatra mirno predpiše bolniško.
Imam tako sodelavko, 10 let je v mojem oddelku, od tega je bila vsaj polovico delovnega časa odsotna zaradi svojih, moževih in sinovih zvečine namišljenih bolezni.
Letos je sin zbolel za virozo in je sporočila, da bo vzela bolniško, ker si srce zlato ne more čaja pogreti. Srce je staro 19 let.
Zadevo sem nazo predala v kadrovsko službo, kjer naj se ukvarjajo z njo. Jaz se ne želim več.
Hja, tudi na monu je očitno veliko takih, ker so nasveti: pojdi na bolniško, izjemno pogosti.
NI mi pa jasno, da zdravniki, kar dajo bolniško? Kaj se jim natvezi, da kar dajo bolniško?
Kaj pa, če je človek dejansko kaj bolan in naleti na takega zdravnika? Dvomim, da zdravnik, ki kar deli bolniške, zna tudi resno bolnega obravnavati in ga poslati na ustrezne preiskave?
Goldilocks636, 27.10.2021 ob 19:25
Oh, seveda obstajajo ljudje, strokovno bi jim rekli občutljivejši in dovzetnejši, po domače pa gre za hipohondre, ki dobesedno za vsak kihec in vsako bolečino kjerkoli v telesu, letajo k zdravniku, ki jim namesto napotnice za psihiatra mirno predpiše bolniško.
Imam tako sodelavko, 10 let je v mojem oddelku, od tega je bila vsaj polovico delovnega časa odsotna zaradi svojih, moževih in sinovih zvečine namišljenih bolezni.
Letos je sin zbolel za virozo in je sporočila, da bo vzela bolniško, ker si srce zlato ne more čaja pogreti. Srce je staro 19 let.
Zadevo sem nazo predala v kadrovsko službo, kjer naj se ukvarjajo z njo. Jaz se ne želim več.
In Kaj misliš, da si dosegla s tem? Delodajalec lahko pošlje na Zavod preveril, ali je oseba upravičeno na bolniški. Pozove zdravnika, da pošlje kartoteko, izdajo odločbo o ugotovitvah, da je zdravnik ravnal v skladu s pravili. Kaj misliš zdej, da bo kadrovska naredila?
Če nekomu ne piše na čelu, še ne pomeni, da je vse ok. Zaradi takih kot ti, se ljudem še najmanjše banalnosti ne pove. Če si šef, ti pravzaprav ni dolžna povedati nič, razen, da bo odsotna, za kar mora nato prinesti potrdilo. Če si pa sodelavka, si pa navadna škodoželjna zdraharca, s fino prijaznim hinavskim nasmehom.
Prezgodaj, 27.10.2021 ob 19:46
In Kaj misliš, da si dosegla s tem? Delodajalec lahko pošlje na Zavod preveril, ali je oseba upravičeno na bolniški. Pozove zdravnika, da pošlje kartoteko, izdajo odločbo o ugotovitvah, da je zdravnik ravnal v skladu s pravili. Kaj misliš zdej, da bo kadrovska naredila?
Če nekomu ne piše na čelu, še ne pomeni, da je vse ok. Zaradi takih kot ti, se ljudem še najmanjše banalnosti ne pove. Če si šef, ti pravzaprav ni dolžna povedati nič, razen, da bo odsotna, za kar mora nato prinesti potrdilo. Če si pa sodelavka, si pa navadna škodoželjna zdraharca, s fino prijaznim hinavskim nasmehom.
Problem je v tem, ker o svojih (moževih, sinovih) boleznih govori preveč in povsem nepotrebno. Vsaka bolečina je menda razlog za odhod na urgenco, vsako stanje menda tako resno, da jo morajo menda kjerkoli in kadarkoli oživljati. Težavo predstavlja tudi dejstvo, da so jo sodelavci že večkrat dokazano ujeli na laži, pa se še kar ne da. Razumem, da ima človek duševne težave, vendar je potem potrebno zdraviti te oz. vzroke zanje.
Vodja sem, poskrbeti moram za vse delavce. Nisem privoščljiva, vendar sem zahtevala njeno prerazporeditev. Odprli bomo delovno mesto nekomu, ki bi rad delal v teamu.
Goldilocks636, 27.10.2021 ob 19:59
Problem je v tem, ker o svojih (moževih, sinovih) boleznih govori preveč in povsem nepotrebno. Vsaka bolečina je menda razlog za odhod na urgenco, vsako stanje menda tako resno, da jo morajo menda kjerkoli in kadarkoli oživljati. Težavo predstavlja tudi dejstvo, da so jo sodelavci že večkrat dokazano ujeli na laži, pa se še kar ne da. Razumem, da ima človek duševne težave, vendar je potem potrebno zdraviti te oz. vzroke zanje.
Vodja sem, poskrbeti moram za vse delavce. Nisem privoščljiva, vendar sem zahtevala njeno prerazporeditev. Odprli bomo delovno mesto nekomu, ki bi rad delal v teamu.
Če Si vodja, presojajo o njenem delu, o zdravstvenem stanju bo pa zdravnik.
V bivši službi je bila taka šefinja. Oseba je bila kar dosti na bolniški, vse živo je počela, govorila tudi, kako je oseba hipohinder itd. No, minilo je sicer ene par let, ko je bivšo šefinjo usekalo srce in je bila nato več kot leto odsotna. Pesnila ni več o nikomur, konje bil na bolniški. Ne sodi, da ti ne bo sojeno. Pa če se še tako klišejsko sliši.
Prezgodaj, 27.10.2021 ob 20:26
Če Si vodja, presojajo o njenem delu, o zdravstvenem stanju bo pa zdravnik.
V bivši službi je bila taka šefinja. Oseba je bila kar dosti na bolniški, vse živo je počela, govorila tudi, kako je oseba hipohinder itd. No, minilo je sicer ene par let, ko je bivšo šefinjo usekalo srce in je bila nato več kot leto odsotna. Pesnila ni več o nikomur, konje bil na bolniški. Ne sodi, da ti ne bo sojeno. Pa če se še tako klišejsko sliši.
O njenem delu ne morem presojati, ker je premalo prisotna na delovnem mestu.
Ni dokončala nobenega od začetih projektov, službeni e-mail pa očitno koristi v glavnem za prejem reklam, ponudb, akcij (boooking, glami, enaa,…)- to smo odkrili med enom od njenih zdravstvenih zapletov.
Goldilocks636, 27.10.2021 ob 20:39
O njenem delu ne morem presojati, ker je premalo prisotna na delovnem mestu.
Ni dokončala nobenega od začetih projektov, službeni e-mail pa očitno koristi v glavnem za prejem reklam, ponudb, akcij (boooking, glami, enaa,…)- to smo odkrili med enom od njenih zdravstvenih zapletov.
Hm, ne moreš presojati, hkrati zapečatiš, da pravzaprav nič ni naredila.
Kar se tiče službenea e predala, čeprav ga dodeli delodajalec, slednji nima pravice vpogledovati, se manj pa brati e posto zaposlenega.
Nekako bi tisto, kar sem menila za morebitno sodelavko, pripisala tebi, na podlagi prebranega.
Če pa nič službeno ne komunicirate, ni čudno da potem spame dobiva na službeni email. ???????????
berem mon, 27.10.2021 ob 19:15
Večkrat tule na monu berem, ko kdo ima kake težave v službi, in mu svetujete, da naj gre na bolniško.
Pa ogromno vas je takih, ki ljudem svetujete, da naj gredo na bolniško, čeprav dejansko niso bolni.
Pa od kje vam to, kdo vam kar tako predpiše bolniško? Vam šef serje po glavi, greste na bolniško? In kaj zdravnik napiše v kartoteko?
Saj pa ne dobiš bolniške kar tako ali pač?
Dobiš v nasprotnem primeru zdravnik odgovarja za tvoje, mentalno, duševno, telesno stanje, ki pa potem, ki je zabeležen v kartoteki oziroma na kartici lahko tožiš delodajalca.
Poveš še zdravniku, da ti lastnoročno napiše potrdilo, da on odgovarja za vse tvoje bolezni na delovnemu mestu in tudi zdravljenje.
bedarija333, 27.10.2021 ob 21:13
Dobiš v nasprotnem primeru zdravnik odgovarja za tvoje, mentalno, duševno, telesno stanje, ki pa potem, ki je zabeležen v kartoteki oziroma na kartici lahko tožiš delodajalca.
Poveš še zdravniku, da ti lastnoročno napiše potrdilo, da on odgovarja za vse tvoje bolezni na delovnemu mestu in tudi zdravljenje.
Kake neumnosti pa to klatiš?
msolivija, 27.10.2021 ob 21:04
Moj bivši osebni zdravnik je najprej vprašal če rabim bolniško, šele nato me je vprašal kaj mi je. Zato je bivši.
Verjamem, da je bivši. Jaz tudi ne bi imela takega. Meni je važno, da se odkrije vzrok težav. Sem pa slišala ja za take. In očitno veliko mon ima take zdravnike.
berem mon, 27.10.2021 ob 21:19
A res mislite, da je službeni mail, računalnik, predali neka zasebna reč?
No, ko gre kdo na bolniško, je vseeno potrebno določene zadeve rešiti, dokončati, ker ponavadi so roki. In ja, takrat se gre na računalnik dotične osebe, tudi maile in predale…. zadeve je pač treba rešiti.
A to se greste potem kar mal hekerjev al kako? Če da delavec soglasje, ti lahko brskaš, drugače pa ne.
Če imate pa praktično t.i. skupne projekte, kjer vskočil nekdo, ko je kdo odsoten, pa za take stvari obstaja npr tudi skupni računalnik oz. lokacija, do katere imajo vsi dostop oz. pravice.
No, pacda ne bo šla tema v drugo smer. Ena izmed stvari zdravnika je tudi, da pacientu zaupa in mu verjame, da ga npr nekaj boli, bodisi fizično ali netipično, pa čeprav mu pol noge ne fali. Ne da presoja, ker mene ne boli, zagotov tudi tebe ne. Ali po kopitu, ker ima.sosedov Lojze bolecinski prag za 1, ga ti ne moreš imeti za 8 ali več.
Jao, ženska, ko kdo zboli, se stvari peljejo naprej. Ja, roki se morajo spoštovati, čeprav je nekdo na bolniški. In ja, se zgodi, da je nekdo danes zdrav, jutri pa ga ni v službi in se tudi zgodi, da koga več tednov ni v službo, zaradi bolezni. In ja, se gre na njegov računalnik in ja šef razporedi njegovo delo drugim, da ga opravijo. In ja, službeni računalniki so službeni. Nimaš kaj ugovarjat. Pa ja, papirje se tudi pobere po omarah, predalih, mizah, da se reč reši.
In, če recimo komu računalnik crkne, gre pač delat na kak drug računalnik, recimo od sodelavca, ki je recimo na bolniški, dopustu…
Forum je zaprt za komentiranje.