Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdo te mora izplačat iz hiše

kdo te mora izplačat iz hiše

starši ali brat oz. sestra katera bo hišo obdržala?

nobenmu te ni treba izplačat. Ne staršem ne sestri ne bratu. Nekoč bo dedovanje in po njem se bo videlo koliko ti pripada. Pol pa če bo sestra al brat želel celo hišo te bo izplačal, če ne pa pač al se da narest še zate stanovanje, al pa se hiša lahko tudi proda.

Mus ni pa nobenmu da nekoga izplača.

nobenemu, uveljavljaš lahko le nujni delež-eno sobico in to je to. Če pa želijo pa lahko oboji seveda. Stvar dogovora in odnosov

Valjda je bolši dogovor pred smrtjo staršev, a ne? Saj se grdo sliši: dajmo se zment kaj bo s hišo ko bosta umrla ?!?

Lahko se uredi prej z darilno pogodbo (ne vem kako to gre, so razne fore, da ni davka ali nekaj takega), ali pa starši napišejo oporoko, kjer ti zapusti vse. Drugi potem lahko uveljavlja nujni delež, ki znaša 1/2 ali 1/3 kar bi ti drugače pripadalo.

Ja, pajade. Starši otrokom hišo, otroci pa bumf v dom. Menda ja res ne pričakujete njihovega imetja, še preden umrejo? A ste lahko še bolj mrhovinarski?

odvisno kako gledaš na vse skup.
če smatraš, da so ti starši že pred smrtjo dolžni prepustit to, kar so ustvarili, pol ja

le kdo, mislm kaj ti sploh hočeš. Živi so še vsi, torej tudi lastnik hiše in ti bi že kar rad , da te nekdo izplača. Mater kakšen narod. Nikomur ni treba da te izplača, če si polnoleten čao, te lahko napodijo od doma in se nimaš komu žalit!!!!! Si divilj star, pojdid elat in si ustvari in sluzi sam, če te bo po smrti lastnika hiše kdo izplačal boš pa videl, nujno ni nobenemu, ti boš lahko uveljavljal le nujni delež, pa še to ne, če bo lastnik v času zivljenja vse skupaj prodal…takim privoscim da ne dobijo nicesar kot si ti, mrhovinarji!

Ma mi ni jasno, da sploh lahko vprašaš tako bedarijo: da ti starši izplačajo
hišo!!! Najprej so jo zgradili potem bodo pa če izplačevali!!! jojojoj

Dokler ni napisan testament ali dokler starša ne umreta ti ni dolžen nihče izplačevati , ker jo starša lahko podarita zavetišču za mačke in se ti pod nosom obrišeš,…

ljudje ste pa res od hudiča, no vsaj taki, ki take neumnosti sprašujete.
starši lahko do svoje smrti vse razdajo tretjim osebam, potem ti tudi nujni delež, ki je polovica zakonitega deleža ne pripada. lahko dajo ciganom ali pa prvemu, ki pride mimo.

mami dela na zapuščinskem oddelku okrajnega sodišča in tam se vsakodnevno najde nekdo, ki sprašuje o imetju, pa še nihče umrl ni, anjdejo pa se tudi taki, ki sprašujejo, kaj bodo dobili, ko pa jih uradna oseba vpraša po datumu smrti (ker tako imajo razvršečene spise) pa pa rečejo danes ali pa včeraj. pa vsaj pokopljite osebo za božjo voljo.

jaz od svojih staršev, sedaj ko sem odrasla ne prićakujem materialnih stvari, samo moračlno podporo pri projektih, ki se jih lotevam, ali pa kak nasvet, vse ostalo si bova že z možem ustvarila.

lp

moglan

Se strinjam z zgoraj povedanim.

Moja pripomba bi bila samo v tem, da v kolikor so odnosi v družini kot je treba je kar prav, da se vse zmeni še za časa vseh živih.

Napisano je itak po………

Ne veste koliko komplikacij je lahko kasneje če se kaj zgodi in ni nihče drug ni pooblaščen za dvig denarja iz banke. To so stvari na katere ne pomislimo dokler smo zdravi – na žalost nam življenje lahko marsikaj prinese- tudi v slabem smislu.

Mene je mama malodane na kolenih prosila naj to uredimo, jaz pa saj je čas….no pa je tudi slednjega zmanjkalo in je bilo stran vrženega kar precej denarja več za jasno stvar ki jo overi notar in par podpisi.

V dom te pa nihče ne more lifrat kot je izraz zgoraj. Vsak mora z podpisom potrditi da se s tem strinja, razen stanj ko je prištevnost motena. O tem pa odloča stroka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close