Kdo so večji “glumci”
Imaš tudi primere, ko se res zlažejo samo zato, da bi službo dobili, vendar s trdim prepričanjem, da bodo delu kos in da se bodo potrudili. Potem pa se začne metanje polen pod nog, večje zahteve kot je bilo dogovorjeno, nepotrebni (vsaj s stališđča dela) pritiski) itd.
Podobnost z zvezami je (niti ne) zgolj slučajna 😉
Cilj je pomembnejši od sredstev. 🙂
Sicer pa ne veš, če boš sposoben. Ker ti tako ali tako potem še vse razložijo, saj je vsako delo specifično in se res redko zgodi, da boš opravljal isto delo, kot si ga že včasih.
Isto je z odnosi. Vsak odnos je specifičen in ne veš kakšnim izzivom boš izpostavljen.
Zato se marsikdo tudi prenagli in pobegne, ko se pojavijo težave ali pa otroci.
Kakor kdaj. 🙂
Misliš, da pa žena meni vedno ustreže v vsem in v vseh mojih pričakovanjih ?
Takšnega človeka ali odnosa ni, ker bi to potem bil popoln odnos.
Ne, samo vsak bi moral biti to, kar je v resnici. Brez pretvarjanja. Ker pretvarjati se ne moreš v nedogled.
Mislim, da bi se potem podobni tudi lažje našli.[/quote]
Tko ja.
Jaz poznam eno avšo, ki je mož še ni videl brez mejkapa. Nikoli.
Vedno vstane pred njim in se gre najprej namazat.
Pa to ni dober primer.
Odkrit in naraven moraš biti v bistvenih stvareh.
Ne tko, ko en moj sodelavec, ki mu je punca po desetih letih povedala, da si
želi cerkveno poroko, prej je pa ves čas šinfala čez kler….[/quote]
No, sem že hotela napisati, da to ni ravno dober primer zdaj pa vidim, da si to ugotovila tudi sama. Ta tvoja avša je res …kaj naj rečem? Izogiba naj se tekočim in stoječim vodam. Za vsak slučaj. Jaz za takšen primer ne vem, vem pa za mnogo parov, ki so dolgo časa drug pred drugim skrivali marsikaj oziroma se izdajali za tisto, kar niso. No, v nobenem primeru ni trajalo dolgo. Ali pa traja, pa ni vredno počenega groša.
Imaš tudi primere, ko se res zlažejo samo zato, da bi službo dobili, vendar s trdim prepričanjem, da bodo delu kos in da se bodo potrudili. Potem pa se začne metanje polen pod nog, večje zahteve kot je bilo dogovorjeno, nepotrebni (vsaj s stališđča dela) pritiski) itd.
Podobnost z zvezami je (niti ne) zgolj slučajna ;-)[/quote]
Uff, to je pa že neke vrste mobing. Boom, tukaj pa ne vem kaj naj rečem. Nazadnje sem bila v službi, ko sem bila pripravnica, t.j. pred cca 20 leti. Takrat še niso bili takšni pogoji. Samo sem ter tja te je kdo za rit pošlatal :)))
Hecam se. Torej sta se pretvarjala oba? Prav jima je!
In ti se imaš za razumskega človeka, ki se s čustveno žensko itak nima kaj za pogovarjat? O_o[/quote]
Saj se res nima, če take stresa. :))
Cilj je pomembnejši od sredstev. 🙂
Sicer pa ne veš, če boš sposoben. Ker ti tako ali tako potem še vse razložijo, saj je vsako delo specifično in se res redko zgodi, da boš opravljal isto delo, kot si ga že včasih.
Isto je z odnosi. Vsak odnos je specifičen in ne veš kakšnim izzivom boš izpostavljen.
Zato se marsikdo tudi prenagli in pobegne, ko se pojavijo težave ali pa otroci.
Kakor kdaj. 🙂
Misliš, da pa žena meni vedno ustreže v vsem in v vseh mojih pričakovanjih ?
Takšnega človeka ali odnosa ni, ker bi to potem bil popoln odnos.[/quote]
Robi, tudi če se zelo zaletavo spustiš v en odnos, se ne zgodi, da si s tem tudi že dokončno “zvezan”. Vsaj pri nas ne. Zato pa je tisti spoznavni čas, ko po korakih spoznavaš partnerja/on tebe, začneš živeti pod skupno streho itd… potem pa ostaneš v zvezi ali si pa preprosto premisliš. Zdaj ne vem točno kakšnim izzivom si ti v odnosu izpostavljen, ampak to, da boš moral kdaj pa kdaj pomiti posodo si pa menda vedel kajne?:)))
Kako pa naj jaz vem ali ti tvoja žena ustreže in ali je dosegla tvoja pričakovanja. Pojma nimam. Mogoče si je pa ona mislila, da ji boš bolj detaljno razložil kakšna so vse tvoja pričakovanja? Ali pa da bo imela odnos, kot ga je bila vajena. (Prepisujem tvoje besede zgoraj).
:))
Ne, ne. Jaz sem se rihtala prej, se rihtam sedaj in se bom rihtala dokler me z nogami naprej ne nesejo iz hiše.[/quote]
A to “rihtanje” pomeni, da se tudi stuširaš kdaj?[/quote]
Stuširam ali retuširam? Dragi marihuanca stuširam se zelo pogosto, odkar sem si začela domišljati, da sem v meni (kar je menda veliko prezgodaj) sem kar naprej pod tušem, pri tem uporabljam čisto navadno milo, nič mleka, nobenega sranja, no-ja, deodorant pa le, moja koža je kljub temu lepa, mehka in sijoča…
Te od mojih higienskih navad zanima še kaj?
A to “rihtanje” pomeni, da se tudi stuširaš kdaj?[/quote]
Stuširam ali retuširam? Dragi marihuanca stuširam se zelo pogosto, odkar sem si začela domišljati, da sem v meni (kar je menda veliko prezgodaj) sem kar naprej pod tušem, pri tem uporabljam čisto navadno milo, nič mleka, nobenega sranja, no-ja, deodorant pa le, moja koža je kljub temu lepa, mehka in sijoča…
Te od mojih higienskih navad zanima še kaj?[/quote]
No, torej si čista. V redu. Tukaj se me razne smrdljivke domišljajo nekaj verbalno napadat brez veze. Me veseli, da nisi ena izmed njih.
In potem še naj kdo reče, da se ne splača “glumit”. 🙂
Zato to ženske še raje počnete, ker ste že v osnovi večje preračunljivke. :)[/quote]
Tole si pa tako povedal kot kakšen razočaran bifejski in kronično samski pijanček. Si pit začel od muke?[/quote]
Tvoje razumevanje napisanega, je občudovanja vredno. 🙂
In potem še naj kdo reče, da se ne splača “glumit”. 🙂
Zato to ženske še raje počnete, ker ste že v osnovi večje preračunljivke. :)[/quote]
Ženske bi zelo težko tako glumile, če ne bi moški imeli določene pomanjkljivosti. Če se ženska obleče v kratko krilo in kaže noge ter dekolte, imajo moški jezik do tal, ji zagotovijo službo, dobro plačo, napredovanje ipd. Ženske se zavedajo, da ste ranljivi na tem področju in izkoriščajo svoj izgled, nekatere pa tudi seks, da pridejo visoko. Potem ženske pogosto unovčijo moško “površnost”. Večina moških pada na nasmeške, osladne besede, laž, prikrojevanje resnice, pihanje na dušo, laskanje ipd. Koliko moških bi zavrnilo odkrito “ponujanje” podrejene sodelavke v zameno za povišanje plače? Koliko vas je toliko moralnih? Ženske so preračunljive, ker so lahko take, saj jim moški to dopustite.
Ampak, da ne bi mislili, da tudi moški niso preračunljivi, ko se morajo prilizovati kakšni nadrejeni ženski….sem že videla primere slinjenja moškega okoli šefice. Še nedolgo nazaj sem imela o nekem moškem dobro mnenje, samo ko sem na lastne oči videla kako se dobrika in slini okoli precej starejše sodelavke…sem spremenila mnenje o njem. On tega ne ve – ker pač tako dobro “glumim”. :)))
Da so ženske lahko take? Ne, to pa niti slučajno. Že samo dejstvo, da so ženske, pomeni da so lahko le iskrene in poštene. Če pa je kdaj bilo tako, je to morda samo zgledalo ali pa sigurno obstaja razlog v kakšnem moškem. Morda celo v katerem od teh, ki so na videz njihove žrtve.
Glej, če meni ne verjameš, ti bo skela vse razložila :-))
Da so ženske lahko take? Ne, to pa niti slučajno. Že samo dejstvo, da so ženske, pomeni da so lahko le iskrene in poštene. Če pa je kdaj bilo tako, je to morda samo zgledalo ali pa sigurno obstaja razlog v kakšnem moškem. Morda celo v katerem od teh, ki so na videz njihove žrtve.
Glej, če meni ne verjameš, ti bo skela vse razložila :-))[/quote]
Si tako lepo povedal da nimam kaj popravljat☺
Če pa jim ne dopustimo, pa smo nesramni p.r.a.s.c.i. 🙂
Če moški ne pada na vse te ženske fore in pričakuje iskrenost, bodo ga ženske odpikale in našle takšnega, ki bo po njihovih merilih.
To se spet tako bere, da smo moški v vsakem primeru bolj odgovorni za takšno obnašanje. V prvem primeru zato, ker ženskam to dopuščamo, ker so ženske kot majhni otroci…. V drugem primeru pa smo že tako ali tako krivi, ker smo sami preračunljivi. 🙂
Glede sprenevedanja….Vsi se sprenevedamo in igramo določene vloge, ker je to del naših umskih sposobnosti. Da bi bili le takšni kot smo, bi se morali spustiti na nivo živali, ki ne znajo svojega obnašanja prilagoditi situacijam in uporabiti svojega znanja, da iz same situacije potegnejo najboljše.
Seveda je igranje vloge odvisno od tega, kakšne koristi pričakujemo od dane situacije. Tudi lenuh, bo raje igral vlogo pridnega delavca, če bo delal v stimulativnem okolju in dobil občutek, da se splača igrati vlogo pridnega delavca. In isto velja za obratno, da priden lahko igra vlogo lenuha, če spozna, da se mu ne splača vlagati truda.
Zato sta v vsakem odnosu enako pomemba oba partnerja in oba enako nosita odgovornost za situacijo v kakršni sta se znašla.
Če drug drugega podpirata in imata občutek, da se igranje vloge iskrenega in spoštljivega partnerja splača, se bosta tudi oba v tej smeri trudila in gradila ljubeč odnos.
Seveda imajo ljudje, ki v sebi nosijo razne travme in slabe izkušnje, veliko večje težave pri tem, kako ustvariti zadovoljiv odnos. Ker preprosto ne znajo na pravi način igrati takšne vloge in se obnašati tako, da bi dosegli željen rezultat.
Forum je zaprt za komentiranje.