Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kdo pozna? – pecivo z jagodicjem (Svedska)

Kdo pozna? – pecivo z jagodicjem (Svedska)

Pozdravljeni,
prejsni vikend smo sli v IKEO v Graz in smo sli med nakupovanjem nekaj pojest v njihovi restavraciji….poskusili smo sladico, ki izgleda takole(pojdite cisto na konec strani in glejte slikice kjer pise “Kaffeepause” – prava slika je tista cisto zadnja, kjer pise “Himbeerkuchen und Kaffee”):

Testo je bilo….kaj pa vem, malo drobljivo, a videlo se je da ni ravno krhko (kot za pite). Na prvi pogled je ozgledalo celo tako, kot bi za podlago polagali sladke krekerje….No, v glavnem, cez podlago je bila v tankem sloju namazana mlecna cokolada, cez je prisla v obliki trikotnika (v prerezu) namazana nekaksan vanilijeva krema, ki je bila, mimogrede, najboljsa kar sem jih kdaj jedla, in tako puhasto ij obenem kompktno pripravljena da mi niti slucajno ne uspe ugotovit, kako se bi jo pripravilo…..imate kaksno idejo???
Pecivo na sliki ne kaze svoje prave oblike – speceno je namrec tako kot nekaksen kupcek – v sredini gre boj proti vrhu. Krema je tudi tako nadevana (gre gor v spic) in ravno tu ne razumem, kako jim uspe kramo tako namazati, ne da bi se razlezla navzdol…in se posebej potem, ko cez polijejo preliv iz jagodicja in tistega zelatinastega preliva za torte (domnevam da je to to).
Poskusili smo enako sladico tudi z borovnicami in na palcke narezanimi poprazenimi mandlji…..ena izmed resnicno boljsih sladic kar sem jih kdaj jedla.

Upam da se bo kdaj javila tudi Ursa iz Svedske…ona bi to utegnila poznati…Pa vendar, ima tudi kdo od vas kaksno idejo, recept??

Lep pozdrav, zala

Joj, Zala! Tega smo na Svedskem toliko pojedli in zraven uzivali, da mi se na misel ni prislo, da bi raziskovala in si vse zapomnila kot ti:) Oni znajo z jagodicjem!

V Angliji je zdaj tudi povsod polno teh sladic. Hcerkina soseda mi je pripovedaovala, da oblozijo posodice z rezinami nekega posebnega kruha pa obtezijo… in potem nalagajo … Nikoli delala, jedla pa:))

Tudi sama ze pogresam Urso in kak njen nov recept. Upam, da se ni za vedno zgubila!
Lep dan Babi

Ola !

Žal ne vem, kako se naredi, ampak jutri gremo v Graz in bom poskusla sestro prepričat, da bi šli še v Ikeo.

Lp, Maja

Zala, lp!

Se predobro poznam te kremne rezine, ker ko grem v Ikeo, sem kar abonirana pri njih…

Priporocam ti naslednje (sama jih imam tudi namen narediti:)

za osnovo vzames testo kot za pito; priporocam ti sledec recept:

35 dag moke
10 dag sladkorja
1 jajce
1 pecilni
25 dag moke
Vse sestavine pregnetes in pustis pocivati 1 uro v hladilniku.

Nato bi sama naredial iz tega testa cca 2 široka dolga pasova 15 cm x 40 cm in ju spekla (na peki papirju!!!)

Ko je peceno bi pa naredila gor kupcek iz kreme za princeske (v katero bi vmešala mogoče sneg iz 2 beljakov, dodala malo želatine… cca 2 lista)

ali pa varianta kreme št.2:
skuhaš puding in ko je ohlajen vmešaš 2dc sladke stepene smetane in cca 2 beljaka, + 2 lsita namočene želatine.

Eno od teh krem pač premažeš po vrhu in daš za nekaj časa v hladilnik, da se strdi, nato pa potrosiš s sadjem in preliješ z želatino.

Mislim, da bi moralo uspeti…

Sicer pa poskusi kdaj v Ikeini špeceriji s švedsko hrano njihovo čokoladno mlečno DAIM torto z mandlji ali pa punčeve rolice (so zelene barve – ovite v marcipan) – to je šele hrana za Bogove!!!

Lep pozdravcek in cao

Nika

Nika, a mislis 25 dag masla (napisala si 25 dag moke), pri receptu za testo?
LP

Joj, sorry….

ja, mislila sem maslo (25 dag)…

lp
Nika

Nika!!!!!!!!!
Kolikor kaze sem nasla recept za tisto IKEINO mandljevo torto – ce je pravi pa sama preizkusi. tukaj je link:

Upam da bo pravi. Prosim sporoci ce bos delala, prav?!

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close