kdo pomaga žrtvam mobinga pri soočanju s psihičnimi posledicami?
Spoštovani,
ali mi lahko prosim poveste za kakšno organizacijo, ki pomaga žrtvam mobinga v preteklosti pri soočanju s psihičnimi posledicami mobinga? V preteklosti sem bil žrtev mobinga, mobinga zdaj ni več, se mi pa pojavljajo posledice (npr. jeza če storim napako, če sem počasen, če kaj pozabim, če česa ne vem (tudi vse hočem vedeti – če se tega vzdržim pa se pojavi tesnoba, da bom imel težave, če česa ne bom vedel), odpor do dela, še vedno prisoten strah pred izgubo službe (podkrepljen s sedanjo krizo) itd.). Kakšna je cena?
Spoštovani dafgc,
kot psihoterapevt že več let delam tudi z žrtvami nasilja na delovnem mestu, s pomočjo v zvezi z nasiljem v delovnih odnosih se ukvarjajo tudi nekatere organizacije pri nas (poglejte pod organizacije na Povezave in literatura). Da bi pomagali posamezniku z izkušnju nasilja na delovnem mestu, smo v sodelovanju z zavodom Med.Over.Net tudi ustanovili ta forum, za katerega skrbim.
Sleherni primer trpinčenja je po svoji zgodovini, dinamiki in razsežnostih poseben in ga je kot takega tudi potrebno obravnavati. Brezplačni uvodni razgovori so pri meni namenjeni ravno spoznavanju s težavami in izzivi, ki so posledica trpinčenja na delu, kakšne so okoliščine in dejavniki stiske na splošno (ozadje in zgodovina izkustva v medosebnih odnosih) ter priporočljivi ukrepi za učinkovito soočanje. Terapevtska pomoč poteka tako, da se posameznik po razgovoru v vključi v terapevtski cikel (12 srečanj), kjer ozavešča intimne vzorce ranljivosti za ne-varne odnose, izboljšuje samopodobo in samozaupanje ter uri veščine za soočanje s stresom v vsakodnevnem življenju. Izkušnje kažejo, da je največji izziv pri trpinčenju ravno samozaščita in razlogi za to, da se posameznik težko zaščiti pred manipulativnimi odnosi, ležijo pogosto v preteklih izkušnjah, ko se je osebnost šele izoblikovala. Iz tega razloga je potrebno negativne posledice kroničnega stresa odpravljati postopoma in globinsko.
V primeru, da se odločite za strokovno pomoč, lahko pokličete na 030 689 656, prek skype-a ali pa pišete na el.pošto (kontakt je v podpisu).
Prijazen pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.