kdo podari prenosni računalnik?
Vem, da je tole sporočilo staro že več kot tri leta, ampak vseeno, mogoče bo komu prav prišla informacija.
Po opisu sodeč ima ta računalnik le premalo spomina. Za to ni treba kupovati novega: dokupiš ploščico ali dve RAM (pomnilnik) – najcenejši stanejo okoli 20 evrov – oziroma pobereš RAM iz kakega drugega računalnika, ki je mogoče pokvarjen, in ga sama vstaviš. Potrebuješ samo izvijač, suhe roke (na vlago je treba paziti) in slabih pet minut časa.
Poleg tega skrbi za redno defragmentiranje in čiščenje odvečnih datotek. (Jaz, recimo, uporabljam CCleaner, krasno aplikacijo – zastonj jo snameš z interneta – ki mi vsak večer počisti več 100 MB začasnih (odvečnih) datotek. Če ne čistiš, se v manj kot tednu dni nabere krepko čez 1 GB (1000 MB) takšnih datotek. Zdaj pa računaj, koliko se jih nabere pri nekom, ki sploh nikoli ne odstranjuje.
Drugače pa jaz celo bolj zaupam namiznim računalnikom, starejšim od 10 let. Takrat so jih namreč še delali za daljšo trajnost, ne pa za par mesecev, kot zadnje čase.
Podarim prenosni računalni hp..deluje povsem v redu. Če koga zanima naj kontaktira na: jaka.sustar@gmail.com
LP,
Pozdravljeni,
sem mama dveh šoloobveznih otrok. Kljub moževi plači (450eur) in mojemu trudu pogodbene delavke z zaslužkom, če je dober mesec, cca 120 eur si praktično ne moremo privoščiti nič. Zato prosimo dobre ljudi, če nam je kdo pripravljen odstopiti ali po simbolični ceni prodati delujoč prenosnik. Trenutno smo popolnoma brez njega, ker se nam je pokvaril, žal je popravilo po besedah serviserja popolnoma nemogoče in si ga za nekaj ur na teden sposojamo od sestre. Bliža se novo šolsko leto, s tem pa, za sina, ki gre letos v deveti razred en kup referatov in powerpointov, za mlajšega pa nujna povezava na spletno stran Lilibi.si. Zato trkam na srce nekoga, ki ima doma odveč kakšen prenosnik in ga je pripravljen odstopiti.
Hvala že vnaprej.
Računalnike za osnovnošolce, dijake in študente podarja društvo Vez-je. http://vez-je.org
Za odrasle brezposelne in v socialni stiski pa društvo Duh časa. http://racunalniki.duh-casa.si
V obeh primerih je potrebno dokazati socialno ogroženost.Naslov teme je sicer prenosnik, ampak bo bolje, če prosite za namizni računalnik.
Forum je zaprt za komentiranje.