Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdo plača zdr.pregled?

kdo plača zdr.pregled?

Pozdravljeni
Vem, a je o tem že tekla beseda, vendar nisem prišla do enotnega zaključka.
Zanima me kdo plača prvi zdrav. pregled pred zaposlitvijo, delavec ali delodajalec? Ali mi lahko kdo pove, kje najdem zakon, ki to potrjuje?Delam na šoli in sem si ga plačala sama, ostalim pa je plačala šola? Ali o tem odloča ravnatelj komu bo plačal in komu ne?Še lahko zahtevam povračilo denarja?Na računu oz. izvidih piše namreč, da je plačnik šola, čeprav sem plačala sama in nisem nikoli dobila povrnjeno.
Hvala za pomoč in lp

Pregled plača delodajalec. Oddaj v računovodstvo vlogo za povračilo!

Mene pa zanima koliko stanejo ti pregledi? Malo sem sicer iskala po internetu, pa cenikov sploh ni objavljenih. Tisti, ki ste naredili ta pregled, mi lahko (okvirno) poveste, koliko ste plačali zanj?

Hvala in lep dan!

Lp V.

Menda stane ca. 100 eur, ampak to sem slišala tako iz druge roke….

Zdr. pregled, ki ga potrebuješ za neko del.razmerje (obstoječe ali novo)
NIKOLI ne sme biti strošek – piše v Zakonu o varnosti in zdravju pri delu.

vem kaj piše v zakonu,itd…ampak a se nobenemu ne zdi,da je v njegovem interesu,da prinese potrdilo,da je zdrav in tako dobi službo…vsekakor bolj,kot v interesu delodajalca (pred njegovimi vrati čaka še 50 zdravih na vaše delovno mesto).In za to potrdilo tudi sam plača?

Ne vem,no,meni so take stvari že ful mimo…kot je mimo socializem in komunizem.

… nikoli to ni strošek delavca..

Če ima delavec zdr. pregled, ki velja 5 let, potem pri novem dd ne bi bilo treba delati pregleda.
Zakaj je to smiselno? Da se izogne morebitnim poškodbam, poklicnim boleznim, morebitni invalidnosti..
dr. pove, če si zdr.sposoben za neko del.mesto.

Pred njegovimi vrati res čaka še 50 zdravih, toda on je tistemu, ki ga zaposli, po zakonu dolžan plačati zdravniški pregled. Kam pa vodi, da se zakonov ne spoštuje? V ANARHIJO, V KAKRŠNI SMO SEDAJ!

Če ti je ful mimo, da se pravice delavcev spoštuje, potem s svojo plačo še naprej sponzoriraj delodajalce.

Živjo.
Ja drugače je zdravniški pregled okoli 100 evrov.

Bi pa še vprašala, če kdo ve kako je pri mojem primeru za zdravniški pregled. Prejšnje leto v novembru sem imela zdravniški pregled pred novo zaposlitvijo (bilo je 1-mesečno usposabljanje preko ZRSZ), sedaj me je pa to podjetje spet povabilo na usposabljanje preko ZRSZ. Ali moram iti spet na pregled čeprav je isto podjetje in od tega je minilo le par mesecev??

ampak-to se pravi si ti šel/a na zdravniški pregled še preden so ti rekli, da te bojo zaposlili??..to si že od začetka nakazal/a podjetju, da se lahko manipulira s tabo. Če se pa postavim v kožo kadrovske ali direktorja, bi pa malo začudeno pogledala zakaj je pa ta g., ga. prinesla že potrdilo..bi si mislila, ta pa sigurno nekaj skriva, ker je šel sam k svojemu zdravniku in ne k našemu pri kateremu imamo podpisano pogodbo. Oprosti, samo meni je pa to blesavo. Že tako nas delodajalci pokurijo za kakršnokoli stvar, samo da oni pridejo bolje čez in potem bi pa še plačeval tisto, kar nam v bistvu pripada. Je tako kot če bi rekla šefu, ma sej ti ni treba plačvat mi malce pa prevoza, sej mam 400 evrov neto plače čist dost za vse..haha :)) Ampak ne pusti se izkoriščat, ker te to s časom lahko psihično pokoplje. Pa ti ne mislm nč slabga, sam zdaj so taki časi, ko se moraš kr malo pobrigat zase in poznat par zakonov, da te ljudje, ki jim navidezno lahko zaupaš dobesedno ne nategnejo.

lp

Vevrica, zdravniško potrdilo še velja. Lepo opozoriš, da ga že imaš.

Hvala Vrak. Ker se mi res ne da iti še enkrat čez vse tiste slušne in vidne teste 🙂

lp

Skoraj vsa zdravniška potrdila veljajo vsaj 2 leti. Bilo bi nesmiselno zopet hodit.

Veljavnost je različna. Za nekatera dela je potrebno bolj pogosto na pregled, za običajne preglede je veljavnost 10 let.

kaj pa če nimaš dokaza, da si bil pri zdravniškem pregledu? jaz sem namreč dokazilo dala bivšemu delodajalcu, ki pa je že propadel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close