Najdi forum

kdo plača klic v tujino

Živjo, zadnjič s svojga mobija, nimam naročnine in račun polnim s kartice, kličem teto na Hrvaško na njen stacionaren telefon. Me je kmalu odslovila, češ, da jaz plačam do meje, naprej pa ona plača telefon??!!! A je to res? Mi ni jasno. Hvala za vsako obrazložitev.

pokličeš svojega operaterja in vprašaš, najbolj točne info.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kakor mi je znano, v tem primeru plačaš samo ti, drugo pa je, če kličeš nekoga, ki gostuje v tujem omrežju.

Če si klicala na njen stacionarc na hrvaškem, potem gre na tvoje stroške , ravno tako če bi klicala hrvaški mobitel, gre vse na tvoj račun, če pa kličeš kogarkoli na slovenski mobitel in to kjerkoli v svetu se nahaja, gre do meje na tvoj račun, naprej pa na njegovega.

V bistvu do operaterja – to je klasični klic znotraj Slovenije.

Ko torej nekdo gostuje s slovensko kartico v tujini, je najceneje, da ga mi pokličemo s kartico istega operaterja in on sprejme klic. Skupna cena obeh stroškov (naš klic in sprejem klica med gostovanjem) je okrog 30-40 centov, če se ne motim. Najdražje je, če oseba med gostovanjem kliče nas v Slovenijo.

Simobilovi strokovnjaki naj me popravijo, če sem dal napačne podatke 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close