Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kdo naj napiše ugovor?

Kdo naj napiše ugovor?

Položnico za plačilo globe za prekrške je prejel lastnik avtomobila, njegov avto pa sem tedaj vozil jaz. Kdo je torej kršitelj oziroma kdo naj napiše ugovor?
Hvala za pomoč!

tisti kdor je vozil
vsak odgovarja za svoja dejanja
lp;))))))))

Ugovor naj napiše tisti, na katerega je naslovljen plačilni nalog.

No, zdaj pa ne vem, kaj je res!?

Ali mi lahko še kdo napiše svoje mnenje oziroma kakšno izkušnjo.

Hvala in lp.

Plača tisti, ki vozi. Ne vem, naj kaj bi se vi izgovarjali))) Da, ne bo pomote.Tudi s pravnega vidika ste krivec. Mar, ne…

Če niste vi vozili, podate igovor in v njem navedete, voznika. Naknadno bo vozniku poslana niova položnica. Nikakor pa ne pristati na plačilo, pa čeprav, vam voznik ponuja denar. Točke se ne ga prenesti in brisati.

Uf…en bolj brihten kot drugi! Vedno dobi kazen lastnik avtomobila, se pravi po prometni. Kdo je vozil, policijo ne briga. Voznik in lastnik se morata pač zmenit kdo plača. V končni fazi lahko lastnik toži voznika, če ne plača.

DRRR, če je kdo pameten na tem forumu, si to ti. Če se ne spoznaš, bodi tiho. Točno tako, je kot sem napisal. Če lastnik, ni vozil, je dolžal v ugovoru navesti podatke voznika, policija pa omenjeni plačilni nalog stornira in pošlje novega kršitelju.Če pa lastnik vozila ne navede voznika oz. noče navesti, se potem kaznuje lastnika vozila.

Letelo je na tiste ki mislijo da dobi kazen šofer. Oba pa misliva enako, s tem da en strokovno napiše, drug pa po domače…

Će policija ustavi prekrškarja, kazen dobi voznik.

Če pa ne ustavi, npr. radar in pošljejo sliko + kazen po poši, pošljejo lastniku avta. In ta lahko napiše ugovor in navede, kdo je vozil in takrat stronirajo kazen lastniku in jo pošljejo tistemu, ki je naveden v ugovoru.

Tako je … in tako sta pisala vsak po svoje tudi vidva :))

DRRR se ti opravičujem, sem te narobe razumel.

New Report

Close