Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kdo me bo zaposlil

Kdo me bo zaposlil

Pozdravljeni!

Stara sem 35 let. Imam 11 let delovne dobe, izobrazbo V.stopnje, oz. gimnazijsko maturo. Brez zaposlitve sem 2 leti.
Pred letom dni sem se huje poškodovala, imam strgane kolenske vezi (sprednjo križno, stransko in zadnjo), počeno patelo, počen meniskus, poškodovan in obrabljen hrustanec golenice in stegnenice. Operirana sem bila novembra lani, sredi septembra me čaka druga operacija, če ne bo uspešna, me čaka še ena, in sicer vstavitev kolenske proteze. Hodim s pomočjo bergel, ker mi pri hoji koleno skače iz sklepa. Imam hude bolečine ves čas, ne morem predolgo sedeti niti stati, saj mi koleno ves čas zateka. Čeprav sem zaradi poškodbe nezmožna za delo, vseeno iščem kako delo, ki bi ga lahko opravljala.
Prejemam socialno podporo v višini 261 eur. Najbrž ni potrebno govoriti, da se s tem človek ne more preživeti, saj ne zadošča niti za stroške najemnine in ogrevanja. Iščem delo, vendar me v mojem stanju nihče noče zaposliti, ker imam v bistvu “bolniški stalež”. Zdravniškega pregleda ne morem narediti vsaj še kakšno leto, ker rehabilitacija po takšni operaciji traja najmanj 8 mesecev.
Hotela sem vložiti prošnjo za varstveni dodatek, a bi morala do zdravniške komisije na ugotavljanje trajne nezmožnosti za delo ali trajne nezaposljivosti. Ker me čaka še operacija in se po pravilih pričakuje izboljšanje, ki posledično pomeni, da ne bom trajno nezmožna za delo, mi osebna zdravnica ali ortoped ne moreta napisati prošnje za zdravniško komisijo.
Ali obstaja še kakšna druga možnost? Seveda bi najraje imela delo, vendar ga ne dobim. Dokler zdravljenje ni končano, niti ne morem na ugotavljanje invalidnosti.
Ker že sedaj ne zmorem več plačevati položnic, vas vljudno prosim za kakršenkoli nasvet.

Najlepša hvala.
Lep pozdrav,

Gostečnik

jaz bi se pozanimala na zavodu,če ne pokliči na ministrstvo in vprašaj za nasvet-.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close