Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo je za vas bogataš?

Kdo je za vas bogataš?

Tisti, ki več ima, pa si si pogoltno še več želi, pa nikoli ni s tem zadovoljen. To je tista najslabša verzija…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tezko vprasanje. Nekdanji sodelavec je pred slabim letom dobil -podedoval ogromno kolicino denarja. Tako ga vprasam: si ze napisal odpoved. Odgovor: ne, le zakaj-nekaj moram poceti v zivljenju. Vprasanje: Maldivi, Amerika, pot okoli sveta. Odgovor: potovanje ni zame. Vprasanje: tista razmajano skatlo ki ji pravis avto pa bos verjetno zamenjal za kak bolj blescec model. Odgovor: zadovoljen sem z svojim avtom. Vprasanje: Hisa, vila z bazenom? Odgovor: moje stanovanje mi zadostuje. In ker je sam in ker lovace tega nikoli ne bodo izvedele, bo zivel svoje zivljenje na nacin kot prej. ALi je torej on bogatas? Ne vem nisem cisto preprican.

Enostaven odgovor ….. in spala bi cel dan :)))))

Ja Bibita samo vzemi si frej dan pa zalezi. Uboga mala bogatasinja 🙂

Ko bom jackpot zadela 🙂

Se vidiš tu?

[code]…kot pravi zgodbica o bogatem poslovnežu, ki pride k morju in opazi, da ribič s pipo v ustih brezdelno leži poleg svojega čolna. “Zakaj nisi na morju in ne loviš rib?” je vprašal poslovnež.

“Ker sem jih za danes ujel že dovolj,” je odvrnil ribič.

“Zakaj jih ne uloviš več, kot jih potrebuješ?” je vprašal poslovnež.

“Kaj pa bi počel z njimi?” je vprašal ribič.

“Lahko bi zaslužil več denarja. Z njim bi si lahko kupil motor za svoj čoln. Potem bi lahko odrinil nad globlje vode in ujel še več rib. Tako bi zaslužil dovolj, da bi si kupil najlonske mreže. To bi ti zagotovilo še večji ulov in s tem še več denarja. Kmalu bi ga imel dovolj, da bi si kupil še en čoln…, morda celo več čolnov. Potem bi bil bogat kot jaz.” “In kaj bi počel potem?” je vprašal ribič.

“Potem bi lahko počival in užival življenje,” je dejal poslovnež.

“Kaj pa misliš, da počnem prav zdajle?” mu je odvrnil zadovoljni ribič.[/code]

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Huuu tole sem prebral pred olal leti v Zabavniku…

Kičasto, ampak za mene je bogataš tisti, ki je srečen.

Dobro zgodbico si prilepila, katenjka. To me spominja na tisto, da nikoli nismo zares zadovoljni in srečni, dokler nimamo tega in onega. Ko to dobimo oz. si ustvarimo, še vedno nismo čisto zadovoljni, ker bi pa imeli še nekaj drugega in se zopet pehamo za tisto drugo in tako v neskončnost … vedno nekaj manjka za popolno srečo. Kot da bi bil cilj za srečo tisto, česar nimamo. Ampak če bi bilo to res, zakaj nas ne osreči, ko to dobimo? Zato, ker smo ujeti v past, v nesmisel. Ker vedno obstaja nekaj, česar nimamo.

Ergo, bodimo zadovoljni s tem kar imamo in vseeno stremimo dalje. Torej naj ne bo cilj dobiti nekaj, ampak cilj uživati v tem, kar že imamo.

Pa še en zanimiv video na to temo.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j2sXGWMmiuQ#!

Zame je bogat vsak človek, ki ni len, je inteligenten, uravnovešen, pošten, duševno in fizično zdrav…premoženje nima veze.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

To so vsi Janševi in Pahorjevi prijatelji, kista jim pomagala, da so pokradli vse kar se je prej 50 let v socializmu gradilo in ustvarilo! Pokradli so sedanjost in prihodnost nam in našim otrokom!! Da bo jasno. Pokradeno je seveda poleg tega še v tujini.

Obdavčit z 90% kot je to normalno v tujini, če še ne veste. Kako bi pa ja vedeli, v tujini niste nikoli živeli iz naših medijev pa tega ne morete izvedeti saj so strogo cenzurirani!
Menda še nikdar niste slišali, da je bilo pokradeno cca 100 mio Mark denarja od orožja, minister za ovo poslove je pa bil tedaj Janša!
Ni bolj tupih kot so Slovenčki. Vam garantiram.

Oni ko je spikal o jahtah, da jih ni v SLo je pa debil. Seveda jih ni ko so pa registrirane v tujini.Ustreli se kako si zabit!
Ubogi tajkuni! A ne? Dajmo jim še kaj stran!!

finančno gledano: tisti, ki ima več kot 10 mio eur premoženja (vsaj tako mr. Oven trdi..;)

ja-samo TOLIKO????

Bogat je tisti, ki najde srečo v vsakdanjih drobnih stvareh.

Kdor si kopiči denar, je v sebi čustveno reven, zato pa rabi nadomestilo notranje praznine.
Zato vodstvene položaje največkrat zasedajo ravno tisti, ki so brez moralno-etičnega čuta.
Dokler bodo ljudje cenili sebičnost, se bomo le še poglabljali v krizo.

V materialnem smislu seveda tisti z ogromno denarja 🙂 Bogataš v pravem smislu tisti, ki se mu sanja ne, kako se zaslužijo zadnji evrčki. Ki mu se mu ni treba šolati, truditi, boriti … Ker mu bo službo tako ali tako priskrbela vplivna družina. Tudi hišo mu bodo kupili starši. Finančna meja ni bistvena.

V duhovnem pa smisli pa tisti, ki je razgledan, odprt, čustveno inteligenten in stoji za svojimi stališči.

Sem spoznala preko posla, že veliko zelo premožnih ljudi, in velika večina je bila v nulo nesrečna. Ali niso imeli sreče v ljubezni, osamljenost, depresija itd..Skratka vsi so potrebovali ljubezen, da bi bili ljubljeni, kljub dobrim karieram in veliko denarja niso bili srečni. Z določenimi se še sedaj v stiku in ja ta pregovor da z denarjem ne moreš kupiti sreče je kar resničen. Denar ti seveda da udobnost, pa mogoče par skrbi manj imaš. Defenitivno ti pa ne da osebne, globoke sreče in zadovoljstva.

No jaz ne osebno ne dajem v isti predal tistih bogatašev, ki so si bogastvo priskrbeli sami, od tistih, ki so se samo rodili s pravim priimkom. Slednji imajo običajno res večkrat čisto zamegljen občutek za realnost in se norčujejo iz, hm, denimo, skoraj vsakega dela.

Bogataš je tisti, kateremu ni potrebno gledati na vsk €. Denar res ne prinaša sreće kot rečejo reveži, ampak kaor je eden nekje rekel, DENAR NI VSE, VENDAR, ČE GA NIMAŠ BOLI GLAVA.

Bogataš in bogat človek nista eno in isto, čeprav sskj tako pravi. Pod bogataš mislimo na tistega ki je materialno dobro preskrbljen, kot bogat pa nekoga ki je bolj duhovno.

Dvomim da prav veliko ljudi vleče plačo v rangu 3000+, če niso ravno poslanci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close