Kdo je za vas bogataš?
No, me zanima, koga si vi predstavljate kot bogataša, ki ga je potrebno dodatno obdavčiti in izmolzti?
Npr. naš Semulič smatra za tale že tiste, ki zaslužijo 60.000 eur + na leto, kar je groteskno in smešno.
Če vemo, da je pri nas registrranih le okoli 75 jaht, to tudi ni nobena cifra, pa še teh bo po povečanih obdavčitvah manj.
Pa dajte povedati neke konkretne cifre, podatke, ne kar nekaj v luftu trosit.
Nekaj komentarjev:
Janković je v Mercatorju uvedel svoj “denar” in delavcem plačeval regrese v bonih,kar je protizakonito. Država v državi.
.
SL0VENSK0 22.04.2012 21:19:57
3
najraje bi takrat dal še svojo sliko na bone,samo ga je ziher jadranka komi pregovorila da ne 🙂
.
korintos 22.04.2012 21:23:20
-3
kdaj, včeraj?
.
tito-idol 22.04.2012 21:27:00
1
1
Takrat,ko je solatarja nastavila politika.Tonček ROP.Kdo se je kurbal pri Urški bomo pa tudi kmal izvedel.
OK, postavim eno vprašanje, ker se stalno nekaj flanca o nekih naših bogataših, pa da naj se njih bolj obdavči in podobno.
Poslušam trobezlanje sindikalistov, pa berem tole hujskanje na MON-u..obdavčiti, obdavčiti… in me resno zanima, kdo hudiča so za vas bogataši? Tisti, ki dobi letno bruto plačo 60.000 že ni.
Res me zanima, kaj se enim rola po glavah, koga bi bilo torej potrebno dodatno obdavčiti?
Cifre pa nobene konkretne, niti česa drugega.
Zakaj potem toliko vpitja pa zahtev po dodatnih obdavčitvah, če nimate predstav kaj, koga in sploh zakaj? Ali se vam sploh kaj sanja o davkih, obdavčitvah?
Razen kretenizmov nisem dobila nobenega odgovora, ko je pa treba postavljati neke zahteve, pa kar iz rokavov stresate, pa nimate pojma o pojmu!
sem v JU, sem v 19 plačilnem razredu…da ne bo kdo mislil da spadam med bogataše 😀
Ne zdi se mi pošteno nekoga ki je začel npr. z malarstvom pri 18 ih letih, vložil ves trud, energijo, žrtvoval čas z družino, niso hodili na dopust, niso si nič privoščili npr. 20 let, raskirali so marsikatero noč da so lahko šli naprej….da je lahko ustvarjal, se širil, zaposloval, sčasoma več dajal državi….v glavnem pošteno prišel do nekaj zaposlenih in dobrega posla….in seveda zasluži več kot 60.000 € letno…zakaj bi takega še bolj udarili, ki že od nekdaj daje državi več kot ostali?
Imam zelo malo plačo pa vseeno se mi ne zdi fer kar tako tistega ki ima več za več udarit po žepu – je več vložil, nekateri so dolgo študirali da imajo več, eni pa smo se pač vsedli za prvi računalnik ki nam je bil ponujen in nismo nikoli nič naredili da bi kaj ustvarili, sedimo tu kjer smo in se pritožujemo kako malo imamo….tisti ki pa je zmigal rit bo pa sedaj dobil po nosu….seveda se sem ne štejejo tisti ki so si nakradli bogastvo!
Vsak pravi ne meni dajte njemu vzeti….NAJLAŽJE JE S TUJIM KU***EM PO KOPRIVAH MLATIT
Najprej pohvala za zelo korektno in pozitivno razmišljanje.
Tudi jaz opažam, da se je začela vsesplošna hajka proti bogatejšim pod izgovorom, da gre za tajkune. Res je tajkuni so problem toda za te imamo kazenski zakonik in ne davčno lestvico. Naj država opravi svojo dolžnost in te kriminalce spravi za zapahe in vrne pokradeno premoženje.
Toda bogate, ki so do svojega prišli z delom, pa naj pustui pri miru. Bolj ko jih bomo stiskali, bolj se bodo umikali v tujino, slabše bo za vse.
Točno takole mislim tudi jaz. Se strinjam:
Tudi jaz opažam, da se je začela vsesplošna hajka proti bogatejšim pod izgovorom, da gre za tajkune. Res je tajkuni so problem toda za te imamo kazenski zakonik in ne davčno lestvico. Naj država opravi svojo dolžnost in te kriminalce spravi za zapahe in vrne pokradeno premoženje.
Toda bogate, ki so do svojega prišli z delom, pa naj pustui pri miru. Bolj ko jih bomo stiskali, bolj se bodo umikali v tujino, slabše bo za vse.[/quote]
Lepo te prosi, bodi resna, kakšen bogataš neki.
2000, predvidevam, da neto zneskov, ni niti pod razno nobena bogatija. Lahko si malce več privoščiš, res ti ni potrebno gledati na vsak cent, ampak to je še krepko srednji razred, niti ne višji srednji razred. To ti le omogoča življenje in ne zgolj preživetje.
Toda bogate, ki so do svojega prišli z delom, pa naj pustui pri miru. Bolj ko jih bomo stiskali, bolj se bodo umikali v tujino, slabše bo za vse.[/quote][/quote]
Točno tako, se strinjam. Pri nas je zaposlen samo mož in ima res lepo plačo, ki nam sicer omogoča dostojno življenje, ampak nič več kot to. Že tako mu država nenormalno veliko pobere prispevkov in davkov, če bodo pa sedaj še dodatno obdavčili in to že pri 60.000 € pa bomo najverjetneje spokali v tujino, nekam, kjer je delo manj obdavčeno. Ker, hvala bogu, mož dela za multinacionalko in njegovo delovno mesto ni vezano na Slovenijo. Čisto vseeno je ali živimo v Sloveniji, Češki, Avstriji …
Forum je zaprt za komentiranje.