Kdo je razgledan, pameten?
Potem je “razgledan na določenem področju” ali še bolje “strokovnjak za področje” ….ni pa rečeno,
da je splošno razgledan.
Splošna razgledanost pomeni čim širše poznavanje sveta in njegovih zakonitosti, zgodovine, umetnosti,
geografije….pa osnove znanosti (fizikalnih zakonov, kemije in podobno)…(seveda tudi športa in popa,
ampak v širšem kontekstu)…
Pomeni, da si sposoben se pogovarjati o velikem številu različnih tem, da spremljaš aktualno dogajanje
po svetu in ga tudi razumeš, da lahko podajaš svoje mnenje argumentirano in obveščeno….
No ja, včasih so bili ves čas prepričani, da je Zemlja ploščata. Še dobro, da se je nekdo začel spraševati. 😉
Razgledan si, ko obvladaš več različnih področij in lahko o njih filozofiraš do nezavesti. Večina nas obvlada eno področje in se nam reče fah idioti. Potem je pa še nekaj takih, ki niti svojega področja ne obvladajo, ti so pa idioti, kar tako;-)))
Ker ne piše takih traparij, kot jih npr. Skela, On_, Robi, Matjažko in še cela vrsta podobnih, ki sami sebe oklicujejo za razgledane ?[/quote]
Kam pa sebe šteješ, med razgledane ali med nerazgledane?[/quote]
Ja saj veš kako gre tu gor. Tisti, ki hodimo na fitness, smo vsi brez šihta, nerazgledani, neizobraženi, nezreli mamini sinčki…Gradimo samo na zunanjem izgledu, v glavi pa pajčevina.
Jaz sem isti. Že kot otrok sem moral vsako stvar razmontirati in razumeti kako deluje in iz česa je sestavljena.
Zame je bilo to nepredstavljivo, da bi gledal TV, pa ne bi vedel kako deluje in kako ga popraviti, če več ne deluje. 🙂
To je dobra splošna definicija razgledanosti.
Razgledanost pa seveda ni tisto (kot ga definira EB), da je razgledan tisti, ki se strinja z mano in deli ista prepričanja (primer Spider).
To je samo projekcija lastne samovšečnosti.
Jaz sem isti. Že kot otrok sem moral vsako stvar razmontirati in razumeti kako deluje in iz česa je sestavljena.
Zame je bilo to nepredstavljivo, da bi gledal TV, pa ne bi vedel kako deluje in kako ga popraviti, če več ne deluje. 🙂
Razgledanost pa seveda ni tisto (kot ga definira EB), da je razgledan tisti, ki se strinja z mano in deli ista prepričanja (primer Spider).
To je samo projekcija lastne samovšečnosti.[/quote]
Zame je tudi veljala tista stara šlosarska: ta prau mehankar še babo podre sam zato da wid, kuko dewa:-))
To je samo projekcija lastne samovšečnosti.[/quote]
A ti, kot moderator, ki si dovoliš označevat določene uporabnike za nezrele, prostaške in jih potem še kaznuješ z izbrisom računa, pa nisi samovšečen ? 🙂
ps : Še vedno čakam kdaj se boš prikazal na tekaški stezi 😉
Forum je zaprt za komentiranje.