Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kdo je bil na cipru

kdo je bil na cipru

lep pozdrav!

mi lahko kdo pove kaj informacij če je že bil na cipru

v septembru bi šel pa me zanima kakšno je vreme tam

hvala za pomoč!!!

pozdrav fuby!!!!!!!!

halo a ni bil še kdo na cipru

prosim za kakšno informacijo!!

hvala

Pozdravcek!

Jaz sem bila pred casom tam! Glede vremena sta na Cipru glavna sezona september in oktober, saj je se vedno vroce morje pa krasno toplo!
Na Cipru se na veliko opazi, da je dosti Anglezev, saj imas dosti trgovin in lokalo s tipicno anglesko gastronomijo! Cene so kar visoke, vendar se da najt tudi poceni za jest in popit!
Odvisno kam gres v hotel, najbolj turisticna in ziva je Aya Napa, kjer se ful dogaja tako podnevi in ponoci!
Ce imas moznost vzami rent-a-car in se pelji malo naokrog, izven mest imas lepe vasice ena je se posebej popularna kjer izdelujejo cipko, sem pozabila ime, obisces lahko odlicne taverne, kjer bos spoznal domacine in tisti tapravi Ciper.
nekateri se tudi odpravljajo na turski del Cipra vendar ne vem koliko stane in ce se splaca!

nekaj malih napotkov

karmen

Jaz sem bila konec aprila pred 3 leti in so že imeli pospravljeno prvo žetev, vročina velika, a prav prijetna, morje pa še ne za kopat. Imamo spodaj kolege, ki pravijo, da se za nas normalno vreme začne v drugi polovici septembra, le, da je dan takrat že kar kratek. Sicer pa je tako, kot je napisala Karmenslo: cene kar visoke, nobene posebne eksotike, imaš občutek kot da si v zelo razviti angleški državi, mi smo se na daleč izogibali Ayi napi in podobnim mestecem, ker me je živa groza teh turističnih konglomeratov, imaš pa tam hotele na plaži in total zorganiziran turistični lajf. Mi smo živeli smo v Larnaci in šibali naokrog z rent-a-carom, ki ni bil blazno poceni, a ne tako drag kot pri nas. Vozijo po levi. Jaz tja na morje kot morje ne bi šla, ker je hrvaško neprimerno lepše, če pa si malo popotnika in ti je morje zgolj dobrodošel dodatek, pa je Ciper lahko prav luštkan. Aja, še to: mi smo šli tja z agencijo, ker je bilo bivanje v čisto znosnem hotelu z ** skoraj enako drago kot samo letalska karta, če bi jo kupili v redni prodaji. Takrat cenene aviofirme dol še niso letele, ne vem, kako je s tem zdaj.

Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

Nekaj minut (cca 20) iz larnace proti turškemu delu otoka,čudovite peščene plaže,nikjer nikogar,še poštene oštarije ne:))Pozanimaj se pri domačinih,mislim pa ,da se plaži reče smile bech.Tja prideš z rent’a carom ali taksijem.

hvala vam za informacije upam da bo vredu

cao!

Lp
Nisem se bil na Cipru, vem pa samo to, da vsak, ki je po letu 1984 pripotoval na Ciper po turski strani oz,. vstopil v turskem Cipru ima prepoved vstopa v Grcijo. Ne sprasuj zakaj, ker ne vem. Se mi pa zdi dost pomemben podatek.
Verjemi mi, da ceprav smo v Evropi Grki se vedno prov lepo pregledajo potni list.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close