KDO JE BIL LETOS V TURČIJI?
Pozdravljen,
konec julija sem namenjena v Turčijo, pravijo, da je Turčija poceni, le južni del(Alanya) bi naj bile cene hrane in pijače takšne kot pri nas,t.j. turistična Turčija. Čez nekaj dni bom imela več podatkov o cenah v Turčiji iz J-dela-sredozemlje in ti jih lahko posredujem posredujem.Če si namenjen v Turčijo v drugi polovici avgusta, ti bom takrat lahko napisala svoje lastne vtise,čez dva dni pa vtise in izkušnje drugih.
Če greš v Alanyjo, ki je zelo turistična, je zelo drago.
Mi smo meli sreči AI, vendar smo se seveda ustavili na pijači v mestu. Malo pivo – to je najcenejša pijača – cca. 750 SIT. Obupno drago!
Dobiš pa kebap in podobno za cca 1 euro. Pa cene v trgovinah so tudi nizke – 2 litra vode in polkilski keksi – cca. 200 SIT.
Zdravo!
Sem bila v Antalyi in se mi ni zdelo drago.
Sploh, če kupuješ v trgovinah oz. mini prodajalnicah s pijačami, ki so na vsakih 10 metrov.
En nasvet, obvezno menjaj evre v truške lire, pa čeprav lahko povsod plačuješ kar v evrih. Saj ti takole naredijo zelo slabo menjavo. Imajo zelo dobro lokalno pivo Efes in lokalno Coca colo, ne vem kako se ji že reče – se pa pozna pri cenah.
Pa lepo se imej… M.
Tako bom rekla jaz sem v vsaki trgovini drugač plačala za vodo oziroma cen ni nikjer napisanih.
Recimo pivo v hotelu je prislo 2.500.000 turških lir.
1 EUR= 1.750.000 TL.
Drugač pa se mi zdi da so pri njih gazirane pijače dosti ceneje za 2,5 l coca-cole sem dala
200 SIT.
Zdi se mi poceni. Pri nas niti liter ne dobis za to ceno.
Ne morem ti pa povedate fiksne cene vode ker pravim, skoz sem drugo ceno plačevala in nikoli se nisem niti pritoževala.
Sladoled je pa pri njih precej drag. Recimo za dva korneta sem dala 7.000.000 TL.
-4 EURE.
To se mi je pa zdelo drago. Kakor koli če se ti zdi da si kakšno stvar dobil poceni te še zmeraj okrog prinesejo. To imajo pač v krvi vedo se pogajat.
Lep dopust ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.