Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdo izplača porodniško?

kdo izplača porodniško?

Kdo pravzaprav izplača porodniško? kaj pa bolniško? nisem zapolena zato oprostite moji nevednosti. kaj pa v primeru da potece delovno razmerje pred nastopom porodniške? sem upravičena do porodniške ali ne?čese npr. zaposlim za eno leto in umes zanosim? dobim porodniško če mi poteče pred nastopom porodniške? kaj pa če poteče ko sem že na porodniški? kdo potem izplačuje porodniško? zavod? koliko? toliko kot prej delodajalec ali so drugačna merila?

Porodniško nakaže Center za socialno delo, oni denar črpajo iz Ministrstva za delo in socialne zadeve, to pa se črpa iz proračuna. Bolniško nakazuje delodajalec. Prvih 30 dni je njegov strošek, kasneje pa dobi refundirano. Porodniško nadomestilo ti pripada v primeru, ko greš na porodniško (ali predtem v bolniško) še v času, ko si zaposlena. Sicer dobiš starševski dodatek. Porodniško v vsakem primeru izplačuje CSD. Koliko? Odvisno od prihodkov zadnjih 12ih mesecev in od tega ali si bila ob nastopu porodniške še v delovnem razmerju.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Porodniško VEDNO izplačuje CSD (center za soc.delo).

torej če prav razumem mi pripada porodniška samo v primeru da sem pred nastopom porodniške še v delovnem razmerju? če poteče del. razmerje umes mi center vseeno nakaže 12 mesecev porodniške?Koliko procentov od plače je sicer porodniška?

kaj pa v primeru da nastopim porodniško po prenehanju del. razmerja? iz CSD-ja dobim starševski dodatek? kaj pa zavod? če sem zaposlena eno leto mi pripada tudi iz zavoda nekaj? Koliko casa? in koliko procentov?

če si bila v zadnjih treh letih vsaj dvanajst mesecev zaposlena, ti pripada porodniška

DA

isto kot zgoraj, če si bila v zadnjih treh letih vsaj 12 m zaposlena, ti pripada bolniška, višina se pač izračuna glede na to, kakšno plačo si v zadnjih dvanajstih mesecih dobivala. za tiste mesece, ko je nimaš se vzame tista minimalna osnova cca 200 EUR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close