Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdo daje odločbe za bolniško na ZZZS?!?

kdo daje odločbe za bolniško na ZZZS?!?

Ne vem, kdo daje odločbe za bolniško na ZZZS in ali sploh jemljejo resno to, kar jim je poslano! Je to v primeru rizične nosečnosti ginekolog, ki pregleda dokumentacijo?
Ne bom pisala vseh skrbi, ki jih imam zato, ker moja nosečnost pač ne poteka tako, kot je treba, kako me je strah, ali bom tega otročka donosila.
Dejstvo pa je, da če sem malo odprta in še dosti pred rokom, v 2/3 nosečnosti, da to stanje ne more it nazaj, lahko gre samo naprej:(( Tudi ginekologinja me je hotela poslat v bolnico, ampak je rekla, da lahko počivam kar doma (sem se strinjala).
Na ZZZS pa dobim odločbo za POL meseca! Se pravi, na stroške delodajalca sem bila na bolniški 1 mes, na zavarovalnici bom pol meseca, potem pa naj jim spet pošiljam dokumentacijo prek os. zdravnika… a sploh vejo, koliko je to enih poti. Pa zdaj naj mi ginekologinja vsakič napiše mnenje, če je že po prvem jasno, kaj je narobe, da ni samo neka slabost. Razumela bi, če bi dali odločbo napr za en mesec in pol ali za 2 meseca, pa bi potem vmes hoteli še eno mnenje do porodniške.
Se pravi, zanima me, kdo je oseba, ki odloča o tem na ZZZS.

Moja mami dela to.
Ampak ona je referentka tako, da dela po navodilih šefov…
Imajo butasta in stroga pravila.
Mami vedno reče, da ji je prav hudo, ko pridejo ljudje do nje pa ne more nič…

O tvojem stanju odločajo nadzorni zdravniki-konkretno en zdravnik,ki je razviden tudi na odločbi zzzs!
Jaz bi pred rokom-ko se ti izteče datum bolniške(vsaj par dni prej)odšla k ginikologinji in splošnemu zdravniku ter prosila(čeprav nimaš kaj prosit)da ti uredi bolniško naprej!Naj vse papirje pošlje k temu nadzornemu zdravniku,če bo odgovor negativen se pritoži!V treh dneh!
Če bo vseeno negativen odgovor se z ginikologinjo dogovorita da te v tem primeru pošlje za nekaj dni v bolnico!Potem sigurno moraš dobiti podaljšan status!Ali pa pojdi kakšen dan prej k dežurnemu zdravniku in potoži da te pač boli,da ti vse dol tišči…
Mislim pa da ti na zzzs-ju piše da če prekinitev med eno in drugo bolniško ni daljša od desetih delovnih dni si še vedno na strošek zzzs!Mal poglej na spletni strani ZZZS(vaša vprašanja)!
Skraji ukrep je da pogledaš ime zdravnika,najdeš na spletu njegovo službeno telefonsko in se poskušaš dogovoriti sama!
Smem vprašati s kje si??

Zdaj vidim, da je na odločbi podpis zdravnice (ni pa ginekologinja).
Sem že bila hospitalizirana v tej nosečnosti, niso se odločili za cerklažo, ker bi bilo preveč tvegano, vse te papirje imajo že poslane. Saj vem, kako poteka cel postopek in tudi ni mogoče, da mi ne bi podaljšali, ampak ne zdi se mi prav, da moram za to hodit naokrog in lovit os. zdravnika vsakih 14 dni, če ne smem hodit okrog – ne samo, da ne smem, tudi ne počutim se, da bi.

Kakor sem rekla,poskusi najti telefonsko številko te zdravnice(pojdi na spletno stran nadzornih zd) in jo kontaktiraj!Poskusi se pogovorit z njo,povej da se pač bojiš za splav…da nisi sposobna okrog hodit… lepo na miren način!Prosi jo da naj ti pač da odločbo za dalj časa,na podlagi vseh papirjev ki jih ima!
Jaz sem gospo sama os.klicala ko moj os.zdravnik in ginikologinja nista mogla nič več naredit in sem se sama dogovorila z njo!Res pa je da če nebi moj os.zdravnik prej zastavil svojega ugleda in dobrega imena me niti poslušala nebi!Poskusi-saj izgubit nimaš nič!
Aja sem pa z Gorenjske in sem klicala gospo v Kranj!

Srečno

Urša81, najlepša hvala za ta odgovor. Danes mi je ginekologinja še 1x napisala vse, kar je treba in upam, da dobim podaljšano za kaj več, da ne bom vsake 2 tedna naokrog zaradi tega. Sicer bom strorila tako, kot predlagaš. Tudi jaz sem iz Gorenjske, mogoče je celo ista zdravnica to odločala. Hvala.

Prosim!Pa čimbolj brezskrbno nosečnost ti želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close