Kdaj zdej 3.odmerek??
Ves čas sem mislila (brala, sklepala po izjavah…) da se 3. odmerek priporoča po 6 meseceh, razen če si cepljen z AZ ali JJ, potem po 3 mes. Danes pa slišim Beovičevo, da se za vse priporoča že po 3 mesecih, pri vektorskih pa po 2eh??? Od kdaj pa to? Jaz pa pridno čakam in odštevam, da bo mimo 6 mesecev. Pa se mi zdi, da kar spremljam priporočila, ampak očitno mi je tole ušlo?
Antivaxerji ne odpirajte, 17.12.2021 ob 21:46
Ves čas sem mislila (brala, sklepala po izjavah…) da se 3. odmerek priporoča po 6 meseceh, razen če si cepljen z AZ ali JJ, potem po 3 mes. Danes pa slišim Beovičevo, da se za vse priporoča že po 3 mesecih, pri vektorskih pa po 2eh??? Od kdaj pa to? Jaz pa pridno čakam in odštevam, da bo mimo 6 mesecev. Pa se mi zdi, da kar spremljam priporočila, ampak očitno mi je tole ušlo?
Ker so končno uskladili svoje čvekanje o cepljenju z EMO in postopki cepljenja v razvitih državah Evrope. So rabili en mesec, da so popravili časovnico cepljenja, bravooooo debili.
Neprijavljena, 17.12.2021 ob 21:57
In zdaj ste vsi presrečni da se greste lahko cepit po 3 mesecih?
Očitno bo tako zdaj – nova različica = nov odmerek. Če se navodila ne bodo upoštevala vam pa poberejo vse pravice. In vam je to ok? Če ne prej, bi vam morali zdaj zvonit vsi alarmi.
ZAkaj si odprla, če ni zate? A ne znaš brat?
Jahno, 17.12.2021 ob 21:59
ZAkaj si odprla, če ni zate? A ne znaš brat?
Zato ker nisem antivaskar. Nisem pa tako naivna da bi verjela da je cepivo za zaščito proti virusni bolezni učinkovito čez 90%. Tako je oglaševan že kar nekaj časa.
Kdor verjame, da ga bo cepivo rešilo, naj se cepi. Samo naj računa da bo to počel 3 krat letno še nekaj časa, ker virus ne bo kar izginil. Če bomo imeli srečo bo mutiral v manj nevarno in bolj nalezljivo različico. Tako se bodo pazili ali cepili le rizični. Ostali se boste pa morali osvoboditi tega paničnega strahu in spregledati da večina ukrepov nima nič opraviti z virusom. Kar naenkrat smo pozabili na vse osnovne preventivne ukrepe.
Para Bellum, 18.12.2021 ob 08:21
Avtorica, to, kar je “stroka” včasih govorila, zdaj pač ne velja več. Zato hitro v vrsto in pridno zavihaj rokav.
Dokler ne bo “stroka” odločila, da boste šli v vrsto na vsake 3 mesece, vsako leto, do konca življenja.
In? Moja mama se vsako leto, mislim da že 30 let cepi proti gripi. Še vedno je živa in nič ji ne manjka. To cepivo proti kovidu je pa še bolj dodelano in temelji na novi tehnologiji, ki je za neizobražene bav bav. Ampak tako je bilo vedno v zgodovini, vedno ste cepci delali štalo. Tak način zdravljenja, ko zdravilo deluje direktno na celice, je prihodnost. Že 15 let s pridom preizkušeno in dobro delujoče. In ja, če se bo treba cepiti, se pač bomo. Tisti, ki razumemo za kaj gre in da ne gre za nobene strupe, zvarke itd. Bolj so strupi in zvarki klasična cepiva, izdelana iz mrtvih ali obnemoglih virusov. Tako da ja, se bomo pač cepili. No big deal.
hahaha haha, 18.12.2021 ob 08:34
In? Moja mama se vsako leto, mislim da že 30 let cepi proti gripi. Še vedno je živa in nič ji ne manjka. To cepivo proti kovidu je pa še bolj dodelano in temelji na novi tehnologiji, ki je za neizobražene bav bav. Ampak tako je bilo vedno v zgodovini, vedno ste cepci delali štalo. Tak način zdravljenja, ko zdravilo deluje direktno na celice, je prihodnost. Že 15 let s pridom preizkušeno in dobro delujoče. In ja, če se bo treba cepiti, se pač bomo. Tisti, ki razumemo za kaj gre in da ne gre za nobene strupe, zvarke itd. Bolj so strupi in zvarki klasična cepiva, izdelana iz mrtvih ali obnemoglih virusov. Tako da ja, se bomo pač cepili. No big deal.
in pri tem omejevali svobodo tistih, ki se ne bodo, kajne? cepite se zaradi mene doživljenjsko. da pa je to pogoj za dostop do javnega življenja, je pa popolnoma nesprejemljivo.
in pri tem, 18.12.2021 ob 09:03
in pri tem omejevali svobodo tistih, ki se ne bodo, kajne? cepite se zaradi mene doživljenjsko. da pa je to pogoj za dostop do javnega življenja, je pa popolnoma nesprejemljivo.
Pa itak je že 4. odmerek potreben prej, “kot je bilo prvotno načrtovano”. Ursula šefica EU, katere mož Heiko ima veze pri Fajzerju, jih je naročila 11 na vsakega Evropejca. Tako da 3. je šele začetek. Pa to ne bo letno, kot gripa, in brez pogojevanja. Ker ni bistvo zdravje. Če bi bilo bistvo zdravje, bi imeli zgodnje zdravljenje. Pa ga nimamo.
Tole je svinjarija brez primera. Ta mladi cepljeni 2x s fajzerjem, fasala oba korono in zdaj naj bi sla na 3 odmerek s cepivom, ki ju ni zascitilo.? Wtf…Samo v njihovih sprevrzenih sanjah. To ni prav pa govorite kar hocete. Ljudje so se cepili in fertik, nobene omejitve ne bi smelo biti za njih, cepili so se, niso oni krivi da je cepivo zanic in ne opravlja svoje naloge. Za moje otroke bom sla jaz na ulico ce bo treba. Vlada zabijte si v glavo, da so ze cepljeni in takoj umaknite te blesave omejitve, ki ne sluzijo zdravju ampak izsiljevanju cepljenih. Sramota resno. Kdor se bo cepil 3 se bo moral tud 4,5,6 in nikoli konca. Dost vas imam.
Manya781, 18.12.2021 ob 09:13
Zakaj ste tako proti cepljenju ? Tega res ne morem razumet, pa imam dva faxa narejena ?? To pomeni, da ste bolj pametni od doktorjev, in strokovnjakov s tega podrocja ?
Ker imam 2 faksa in podimplomca iz stroke. Ker znam brati znanstvene podatke in ti se ne ujemajo. Ker znam brati tudi druge znanosti, ne samo medicino. Ker znam kritično pogledati na znanost od zunaj. Ker se dogajajo stvari, ki se v znanosti ne bi smele.
Če ti je edina znanost tista, ki jo slišiš po TV ali osebnem dr, razumem, da ne moreš razumeti.
To je novost, cca. 1 teden.
Ko se je omicron pokavil je veljalo 6 mesecv, potem se je pa tudi v precepljenih drzavah korona naglo razsirila in so pripisali vzrok temu, da zascita dveh odmerkov ne zdrzi 9 mesecv.
podobno, kot ao mislili, da nas bosta dva odmerka zascitila dozivljensko, in so uvedli pri delti priporocljiv tretji odmerek po devetih mesecih.
kot je ze nekdo zgoraj napisal: verjetno bo nov odmerek potrben z vsako razlicico virusa.
Menim, da stroka dejansko ne ve s cim se spopada in potem sibajo slepe naboje. Do kam nas bo to pripeljalo – ne vem.
Novo, 18.12.2021 ob 09:24
To je novost, cca. 1 teden.
Ko se je omicron pokavil je veljalo 6 mesecv, potem se je pa tudi v precepljenih drzavah korona naglo razsirila in so pripisali vzrok temu, da zascita dveh odmerkov ne zdrzi 9 mesecv.
podobno, kot ao mislili, da nas bosta dva odmerka zascitila dozivljensko, in so uvedli pri delti priporocljiv tretji odmerek po devetih mesecih.
kot je ze nekdo zgoraj napisal: verjetno bo nov odmerek potrben z vsako razlicico virusa.
Menim, da stroka dejansko ne ve s cim se spopada in potem sibajo slepe naboje. Do kam nas bo to pripeljalo – ne vem.
Pa ni baš novost. Na to nekateri opozarjajo že od začetka. Samo imeli smo (ja, smo, priznam, ker včasih res streljajo kozle) jih za norce. V tem se pa niso motili.
Nobena novost ni, da je Ursula kupila 11 doz na prebivalca EU. Tako da, kar v vrsto, grška abeseda je še dolga.
in pri tem, 18.12.2021 ob 09:20
Ker imam 2 faksa in podimplomca iz stroke. Ker znam brati znanstvene podatke in ti se ne ujemajo. Ker znam brati tudi druge znanosti, ne samo medicino. Ker znam kritično pogledati na znanost od zunaj. Ker se dogajajo stvari, ki se v znanosti ne bi smele.
Če ti je edina znanost tista, ki jo slišiš po TV ali osebnem dr, razumem, da ne moreš razumeti.
Dej povej, katere stvari se dogajajo? In kaj si videla od zunaj? Jaz imam samo 1 fax, pa še ta družbosloven, tako da si ne domišljam, da vem več od strokovnjakov. Je pa moj mož in bratranec zdravnik, imam 2 prijateljici farmacevtki in eno mikrobiologinjo, v familiji še ene par s podobnim profilom. In čisto vsi so cepili takoj, ko je bilo možno. Tudi s 3.odmerkom. Vsi starši, otroci 12+. Edino pri mlajših otrocih so bolj previdni, zaradi doze, ki je enaka za 6-letnika in 11-letnika.
Jahno, 18.12.2021 ob 09:38
Dej povej, katere stvari se dogajajo? In kaj si videla od zunaj? Jaz imam samo 1 fax, pa še ta družbosloven, tako da si ne domišljam, da vem več od strokovnjakov. Je pa moj mož in bratranec zdravnik, imam 2 prijateljici farmacevtki in eno mikrobiologinjo, v familiji še ene par s podobnim profilom. In čisto vsi so cepili takoj, ko je bilo možno. Tudi s 3.odmerkom. Vsi starši, otroci 12+. Edino pri mlajših otrocih so bolj previdni, zaradi doze, ki je enaka za 6-letnika in 11-letnika.
Glej, brezveze. Najteže je razložiti ljudem iz stroke. In tistim, ki jim verjamejo. Če ti do zdaj ni kapnilo, da imaš glavo za raz,mišljat, ne za verjet, potem ti tudi po razlagi ne bo. Itak je pa predolga in prekompleksna. Ljudje bi imeli vse v 2 minutah in 2 stavkih napisano. Sicer je pa že ogromno napisanega. Če ti Ursulin nakup 11 doz pri firmi, s katero je povezan njen mož, ni dal misliti, potem ti nič ne bo.
Že to, ko rečeš “kaj si videla od zunaj”, mi pove, da ne boš razumela. Sem “znotraj” stroke. Pogled “od zunaj” pove nekaj drugega – pove da se znaš oddaljit od lastnih predsodkov in okvira, iz katerega gledaš. Običajno strokovnjaki ozkega področja to zelo redko počnejo. Ti, ki trenutno to počnejo, so pa diskreditirani. Zato noben “daj povej” ne pomaga. Že stokrat so “daj povedali”, pa drugega kot diskreditacije in napadanje ni bilo.
Forum je zaprt za komentiranje.