Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kdaj zastara plačilo položnic?

Kdaj zastara plačilo položnic?

Se poizkusiš spomniti, kje si vplačeval položnice, pa se skorajžiš in prosiš, če lahko preverijo nakazila v določenem obdobju na določen TRR, kaj te pa stane….
Jaz bi že tako naredila….saj zgubit nimaš kaj.

torej ti “jebela cesta” meniš, da imaš pojma o pravu? mogoče bi si raztolmačila še pojem pravnomočnosti sodne odločbe, da boš vedela zakaj sklep o izvršbi NI pravnomočna sodna odločba in zato ne spada pod 356. člen OZ (kdaj sodna odločba postane pravnomočna, ti pa piše v zakonu o pravdnem postopku).
za avtorico teme: v sodni odločbi imaš na dnu pravni pouk, kjer ti piše koliko dni imaš (mislim, da je 8 dni v izvršilnem postopku), da se nanjo pritožiš in kam moraš to storiti. če boš ta rok zamudila, bo ta sklep o izvršbi postal pravnomočen in bo zanj veljal (in terjatve, ki so ugotovljene v njem) 10 letni zastaralni rok, trenutno, ko še imaš čas za pritožbo (predvidevam, da si sklep prejela danes ali v soboto) pa je zastaralni rok še tri leta…
in čisto mimogrede – sem univerzitetna diplomirana pravnica (torej nekaj pojma o pravu imam – zate JC pa tega ne bi upala trditi, ker so ti osnovno pojmi tuji ) in sem tudi delala na sodišču in bi me zelo presenetilo, če bi zadeva potekala drugače, kot sem opisala… v naši državi smo posamezniki kar precej zavarovani z zakoni, vendar pogosto nepravniki vedo več o pravu, kot pravniki in je včasih tako, da bi se skoraj moral sodnik “učiti” od njih…
ampak, človek se vsak dan uči, zato prosim za info, če bo/je tukaj drugače
lep pozdrav[/quote]

– vem, da zadeva še ni pravnomočna, bo pa pravnomočna, če se ženska ne bo pritožila – in v tistem trenutku bo tudi trajalo deset let, da bo zastaralo
– tudi osnovna terjatev še ni stara tri leta, kot je razvidno iz prvega posta, tako, da se tudi po tistem členu ne more sklicevat za zastaranje.
– drugih dokazov za izpodbijanje izvršbe pa nima – o plačilu.

ergo
zadeva bo zastarala v desetih letih.[/quote]

ja, vmes bo pa najbrž poskusila najti/pridobiti dokazila o plačanih položnicah, saj trdi, da jih vsaj nekaj iz sklepa je plačala… in če ji uspe pridobiti dokazila, te položnice oz zneski na njih nikoli ne bodo pravnomočno ugotovljeni s sodno odločbo… ali pač?
imaš prav glede roka, za takrat, ko bo sodna odločba pravnomočna, kar pa še ni, saj je vmes še nekaj korakov… ti si samo nekaj korakov vmes preskočila in zato zadeva ni že sedaj dokončna oz. ne pade že zdaj pod 10-letni zastaralni rok… lp

Navadite se že enkrat enega reda,kot je redno plačevanje položnic in shranjevanje le teh,ali izpiskov iz banke.Ker itak najdejo vsakogar.
Jaz osebno imam rajši eno šminko manj,pa nobenega opomina,kaj šele kakšne izvršbe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close