Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › kdaj zastara kredit če ga nisi plačal

kdaj zastara kredit če ga nisi plačal

OJ,prosim najprej,brez obsojanja.

Pred 16.leti sem v eni slo bank vzel kredit,recimo ca 4000 eurov. Zgodilo se je,žal, da ga nisem mogel več plčevati, bila je huda kriza pri meni, služba, žena…vse je šlo.

Sem odšel v tujino, še danes sem daleč od Slovenije doma.

Nikoli nisem od banke prejel nobenega opomina, niti kake tožbe z njihove strani ali podobno. Menda je ta banka kasneje, kakih šest let nazaj prodajala take stvari eni izterjevalski firmi. Ampak tudi od teh nisem nikoli dobil česarkoli na znanje.

Ali je možno, da je kredit že zastaral, oz, da me ne bodo več lovili zaradi njega, če se kdaj vrnem? Ali ima kredit zastaralno dobo?

Verjemi da jim teče obrestno obrestni račun z visokimi obrestmi, tistih 4000 je danes 40 000 ali več.

Zastara, ko umre tvoj zadnji dedič ali pa kriza ali vojna pobereta kreditodajalca.

Nima zastaralne dobe, težave bodo nastale ko boš hotela odpreti račun v eni od naših bank, ker si banke podatke o neplačnikih izmenjujejo bodo nastali problemi pri odpiranju računa saj bo banka kjer boš hotela odpreti račun imela v podatkovni bazi, da si dolžnik oz neplačnik kredita, da te banka ni obveščala o zapadlosti neplačanih obrokov pa enostavno ne verjamem sploh pa ne, da bi fizična oseba ostala banki dolžna 4000€ in banka ne bi ukrepala je praktično neverjetno.

Odgovor na objavo uporabnika
mali lopov, 17.02.2022 ob 17:06

OJ,prosim najprej,brez obsojanja.

Pred 16.leti sem v eni slo bank vzel kredit,recimo ca 4000 eurov. Zgodilo se je,žal, da ga nisem mogel več plčevati, bila je huda kriza pri meni, služba, žena…vse je šlo.

Sem odšel v tujino, še danes sem daleč od Slovenije doma.

Nikoli nisem od banke prejel nobenega opomina, niti kake tožbe z njihove strani ali podobno. Menda je ta banka kasneje, kakih šest let nazaj prodajala take stvari eni izterjevalski firmi. Ampak tudi od teh nisem nikoli dobil česarkoli na znanje.

Ali je možno, da je kredit že zastaral, oz, da me ne bodo več lovili zaradi njega, če se kdaj vrnem? Ali ima kredit zastaralno dobo?

ti si pa balkanc, kajne!

To je on, ki je 19 let dolžan za stroške prometne nesreče.

Poskuša izvedeti v različnih  temah, kdaj se ne bo vec rabil bati izvršbe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close