Kdaj v pokoj.
Hvala za odgovor in nasvet glede razloga odpustitve.
Glede zneska vem, da mi ga nihče ne more izračunati, zanimalo me je le, katero vrsto nadomestila bo v tem primeru prejemal (le za brezposelnost ali tudi kaj iz ZPIZa).
Predvsem pa me zanima, ali se mu bo res izračunala pokojnina na dan odhoda na čakanje. To je namreč – poleg možnosti neizplačevanja plač v prihodnje – glavni razlog, da razmišlja o odhodu na čakanje.
Saj vem, da bo najbolj relevantne odg. dobil pri pristojnih inštitucijah, ampak pred obiskom le-teh čaka na predlog oz pogoje, ki mu jih bo dalo podjetje, da bo poizvedovanja opravil s konkretnimi podatki.
Torej, zdaj vem, da bi na čakanju dobival nadomestilo za brezposelne, vsi prilivi iz ZPIZa pa se ustavijo.
Zdaj me torej zanima le še to, kateri količnik za izračun pokojnine se upošteva – torej ta, ki velja ob odhodu na čakanje ali tisti, ki bo v veljavi ob dejanski upokojitvi? Sicer mi je bolj logično, da je pravi odg. drugi, a oče pravi, da ima inf. da naj bi veljal ta ob odhodu na čakanje…
Je čisto veseno, kaj in kako bo s pokojnino, saj na to nimate nobenega vpliva. Ko bodo izpolnjeni pogoji za upokojitev, se bo pač upokojil.
Kaj si prestavlja s tem, da se bo pokojnina izračunala na dan odhoda na čakanje, ne vem. Če pa misli, da mu bo zavod sedaj izračunal pokojnino in bo ta znesek nekako varovan, se seveda moti. Pač ko dobiš pravico do upokojitve oz. ko se zahtevaš upokojitev, se izračuna pokojnina.
Forum je zaprt za komentiranje.