Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj v Indonezijo

Kdaj v Indonezijo

Kateri mesec je najboljši za obiski Indonezije (Bali, Flores, Sulawezi..)

Lep dan,
Misa

Jaz stavim na april – zaključek deževnega obdobja – cene padejo…
L.P. Tinsky

Midva sva bila v juliju in avgustu vedno brez dežja .

Kako pa je meseca februarja?
Primer na Tajskem je februar nekako pravi cas za potovanje ker ni preveč vroče pa tudi zeževne dobe ni več.Res, da Indonezija lezi bolj južno….
… no tisti, ki ste se potepali februarja po Indoneziji bi bila vesela informacij o vremenu.

Lep dan, Misa

Živjo!

Jaz sem bila v Indoneziji od 20.10.2002 do 10.11.2005 – vreme je bilo odlično, dež je bil le enkrat zgodaj zjutraj na Bali-ju in še to le ena plohca. Sicer pa skoz vročina…. Ne razmišljaj kakšno bo vreme, samo pejt in uživaj, ko ti to čas dopušča.

pozdravček

hmm, Yogi ma prav. Pejd kadar se tako počutiš. Če pa že želiš… Indonezija je pod ekvatorjem zato je tam režim obrnjen. V juliju in avgustu je sušno obdobje na Sundskih otokih, januar, februar pa je deževna doba. Koliko dežja pade, je odvisno od leta in sreče popotnika. Ostali otoki, Borneo, Sulawesi in Sumatra pa načeloma dobijo veliko več dežja skozi celo leto. Sumatra je načelno (ampak le statistično) bolj suha marca, aprila, ostala dva večja pa avgust, september…

Sicer pa bi naj bilo pri nas tudi avgusta vroče, letos pa… 🙁
lp, I.

Ja, mi smo se po Indoneziji ravno po teh otokih potepali ravno februarja. Tkole je…. skoraj vsak dan te bo mal opralo, koliko je pa čist odvisno od otoka. Za Javo in Bali bi rekel, da skoraj zanemarljivo malo, oz tako malo, da to ni bistveno moteče. Za tisto urco se pač usedeš na en čajček ali karkoli že in je, dlje sigurno ne bo deževalo. Flores, Lombok in to…. že mal več ampak še zmeraj to ni kakšne krize. Nas je pa na Sulawesiju parkrat kar pošteno opralo, tam smo pa videli triurne nalive, ko se nam je zdelo, da hoče “vse dol past”. To je blo res mal nerodno, ker ko greš na treking po riževih poljih je tam precej težko hodit, vsak, ki se je že kdaj sprehajal med riževimi polji ve, kako ozka in drseča je ta potka že brez dežja. Je pa tko, dež pada vedno ob istem času dneva, vedno popoldne, tko da si na koncu tako splaniraš aktivnosti, da sediš nekje pod streho ob tistem času. Overall, mene deževna doba vseeno ne bi ustavila, je toliko manj turistov in tako nižje cene…. Na tistih par kapljic dnevno se že navadiš. Prevleka za ruzak pa je vseen obvezna!

Ojla,

Prosim za malo pomoči. Namreč po preverjanju kart so vse karte za Feb 06 okoli 245.000 s taksami. Poleg tega je baje nemogoče dobiti vizo v Ljubljani in je potrebno zrihtati na Dunaju.

Kdo ve ali se kje na naetu da dobiti cenejše karte. Želim iti na Bali in malo okoli.

Vnaprej hvala

LP
Kondor

turistično vizo dobiš v LJ na indonezijskem konzulatu na Prešernovi.
lp, I.

ubistvu je indonezija precej blizje ekvatorju, zato so dezevna obdobja precej manj intenzivna kot monsuni na tajskem. dezevno obdobje v indoneziji pomeni uro do dve dezja na dan in ne poplav, kot na tajskem. ni panike..

Pa ne da so zaradi tistih dveh uric rahlega popoldanskega dežka ravno v današnjem TV dnevniku poročali o več kot 30 žrtvah in o odplavljenih hišah in plazovih na Javi???
Če si kaj hodil po tistih krajih, dobro veš, kakšna je razlika med našim aprilskim osvežilnim dežjem in tropskim nalivom, četudi samo uro ali dve vsako popoldne. Pa ne v času trajanja padavin, ampak v jakosti in količini padlega dežja v uri…

Žal so meni odgovorili, da moram po vizo na Dunaj. Očitno se je včasih dalo to urediti pri nas..

Morda kdo ve, kakšne je postopek – lahko pošljem po pošti oz. če grem osebno na Dunaj ali dobim vizo takoj?

Hvala!

Uživite v cvetju!

Hmm..

Za vreme sem vprašal strica gooogla:

link
http://baliguide.com/weather/index.html

Lepo se imej Mihaela

LP
Pagoda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close