Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj Toskana cveti?

Kdaj Toskana cveti?

Kdaj cveti Toskana, kdaj je najlepša? Mislim predvsem na pokrajinske del Toskane, ne toliko na večja mesta. Katere vasice se splača pogledati? Kdaj je bolj primeren čas, začetek maja ali poleti (julija)? Kdaj je lepše?

zdravo
misliš Toskano ali Provanso. Nisem še slišala da bi Toskana kaj cvetela. Sivka je pa v Provansi konec junija.lp

Seveda tudi v Toskani marsikaj cveti.
Tako kot v Provansi sivka, so v Toskani na primer sončnice. Tudi junija, se mi zdi. Pa seveda še kaj cveti tam.

V Toskani cvetijo vsi tusti nizki grici ze od aprila. Mi smo bili kone c aprila 27-1 maj in je bilo vse rumeno in rdece. Zares lepo. Mestec je ogromno.

Toskanski grički od daleč izgledajo zeleni. Bila sem v Fiesole (arheološke izkopanine)zraven Firenc. Na travnatih površinah so cveteli zvončki , kronce in še neke cvetlice,ki jih vidim v naših cvetličarnah-bele in lila barve. Isto v Boboli gardens preproga teh cvetlic. V Firencah po zelenicah so cveteli neki dreveščki (mogoče marelice ali japonska češnja). V nekem vrtu sem videla kamelije v popkih ter pomaranče z velikimi rumenimi sadeži, vrtnice se šele prebujajo,nič ne cvetijo.Trg Santa Maria Noelle šele zasajajo. Imajo pa na balkonih zelo zdrave ciklame vseh barv. Bila sem v drugi polovici marca ko je prišel hladen val enako kot pri nas,samo brez snega.

Sem se spomnila, da se cvetlice imenujejo anemone.Jih je malo morje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close