Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdaj ti zdravnik zaključi bolniško -je zadnji dan petek ali nedelja

kdaj ti zdravnik zaključi bolniško -je zadnji dan petek ali nedelja

upam, da razumete moje vprašanje. Z naslednjim tednom bi rad začel delati. Poškodovano imam levo roko, vendar leve ne potrebujem pri delu, zato bi z bolniško kar zaključil. Torej kdaj mi bo zdravnica zaključila bolniško, v petek zadnji dan, ali v nedeljo? Mogoče imate kaj več izkušenj kot jaz, ki že 20 let nisem bil v bolniški.

Zadnji dan je petek, če delaš ob sobotah oz. nedeljah pa sobota oz. nedelja. Vendar moraš to zdravniku povedat. Drugače boš imel bolniško zaključeno v petek in potem greš v soboto delat.

Se opravičujem ker sem kar vskočila v to temo, mene pa zanima kako ti zdravnik zaključi bolniško če je vmes praznik. npr če bi moral začeti delati v ponedeljek v petek je pa praznik, ali je zadnj dan bolniške četrtek ali je zadnji dan petek čeprav je praznik.

hvala

Če je zate praznik delovni dan, potem v petek. Razlika je sicer samo ta, npr. če si na bolniški, imaš na plači tudi tisti dan, ko je praznik bolniško in ne praznik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close