Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kdaj ti delodajalec sporoči, da ti bo podaljšal pogodbo

Kdaj ti delodajalec sporoči, da ti bo podaljšal pogodbo

Imam eno vprašanje. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje, kdaj lahko pričakujem, da mi delodajalec sporoči, da mi bo oz. ne bo podaljšal pogodbo iz vaših izkušenj. Delam pripravništvo in trenutno se izteka 6 mesecev, pred sabo še imam 6 mesecev dela. Ali deladajalec sam sporoči svojo namero ali moram jaz samoiniciativno vprašat, kaj lahko pričakujem. Delam v državni upravi.

Hvala za odgovore in vaše izkušnje v zvezi s tem.

Delodajalec o (ne)podaljšanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas NI dolžan obvestiti. Moraš kar samoiniciativno vprašat, kaj lahko pričakuješ.

vendar, če ti ne sporoči po poteku pripravništva in normalno nadaljuješ z delom, šteje, da ti je pogodba podaljšana za nedoločen čas…

v državni upravi so pogosto precej površni in pozabijo, pol lahko dobiš službo za nedoločen čas…

Odvisno kje delas, ampak koliko mi je poznano, bos tako ali tako dobil pogodbo za nedolčen čas, ker ce si dobil pripravništvo si naredil vse (oz. tisti, ki ti ga je zrihtal)

p.s. ne jemlji zlonamerno, govorim iz izkušenj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close