kdaj si star?
Zgodilo se mi je, da sem po dolgih letih privatništva ostala brez službe. Med tem časom sem se postarala in jih imam zdaj čez 40. Po mnogih mukah sem prišla do nove službe in tam sem zdaj “tastara”. Okoli mene same mladenke, lahko bi bile moje hčerke. Ne rečem, da me niso vzele za svojo, a zdi se mi, da ne pašem tja, pravzaprav ne pašem v nobeno službo. Kamor pogledaš, delajo le mladi. Kje so moji letniki? Sama se sicer ne počutim ravno staro, z mladimi se znam družiti in pogovarjati; po videzu bi mi lahko odvzeli kakšnih 5 let, a na koncu sem vendarle gospa, čeprav mladostna in vitalna. Kaj pravite ženske o tem? Je to kompleks srednjih let?
No ja jaz pa delam glih v enem podjetju kjer je na tem oddelku kar veliko starejsih in ni nobenih 20-letnih mladenk kaj sele mladenicev. 😉 Sam me studentke smo tm okrog 20…
Drgac pa razumem kako bedn je obcutek da nikamor ne pases..sam ce hoces obdrzat to sluzbo je treba kr potrpet..sj mogoce bo pa scasoma boljs k se bos aklimatizirala. 🙂
Sem čez 40 in v službi sem med starejšimi. Tudi šef je malo mlajši. Tamladi me že ne morejo tikati. Vi jim kar uide. A me ne skrbi preveč. V znanju in sposobnostih jih (veliko večino) prekašam. Sem star? Mi moja mala (predšolska) otroka ne pustita, da bi bil star! Recimo, da sem umirjen. Da pa nisem več mlad, vidim pri poškodbah. Te se počasneje zdravijo.
vas popolnoma razumem, gospa! 😉
sej se tu lahko vsi tikamo, a ne??? upam…
vem, kako je to. tudi moja mama je v podobnem položaju. pred pol leta je ostala brez službe, pa je si zelo kmalu (na srečo) našla novo. dela med samimi mladimi, samo kakšnih 5 jih je ˝malo starejših˝. ampak povem ti, mamo je ta služba zelo pomladila, ker dela v takem kolektivu; tud mal bolj mladostniško se je začela oblačit, večkrat se kej poheca, kot prej… mislim, men se zdi ta sprememba ok!
sploh pa se nimaš kaj sekirat, če so te vsi lepo sprejeli! lahko si vesela, da delaš med mladimi; po navadi so mlajši bolj pozitivnega mišljenja!
sicer ne vem, kakšno službo imaš, je pa res, da starejši ko je človek, težje dobi službo (če ostane brez nje).
pa veliko sreče, ga. lenika!
p.
lenika, nisi stara … ja valjda pri 40 letih nismo stari. Jaz delam v kolektivu 12 žensk letnik 60 do 65, full se imamo dobro, smo razigrane, vesele, duhovite, dosti damo na svoj zunanji videz in tudi če gremo kdaj skupaj ven nekam kjer je povečini mladina se ne počutimo stare, kvečjemu nas z zavistjo gledajo, ker znamo žurat.
A ste me eni napadli samo zato, ker si upam napisati, da imam preko 40 let.Le zakaj naj bi se delala mlajšo kot sem, to ponavadi izpade še bolj neumno. Deedee in Johana, hvala za vzpodbudo. Razlika je, če se v enem podjetju postaraš ali če tja že prideš postaran. So me pa sodelavke lepo sprejele, nobena me ne vika, ker je takšno delo, da vikanje ne pride veliko v poštev. Bi rekla, da se ne obnašam kot ena starih, saj se nobena ze zmoti z “vi”. Od vas sem hotela le zvedeti, kako gledate na te stvari, ne pa kako naj postanem mlajša. Mogoče pa še izvem od koga.
Ja, kaj pa misliš, da boš drugega kot gospa, če si stara čez 40 let. Ali misliš, da te bo imel kdo za mladenko? Že res, da se ti počutiš mladostno, kar je tudi pravilno, da ne dovoliš, da te leta zafustrirajo, ampak v očeh “tamladih” si pa le gospa srednjih let. Kar spomni se, kako si ti, ko si bila 20 let mlajša gledala na take, kot si ti sedaj.
A veš, Lenika, jaz jih štejem 54, s ta mladimi se precej dobro razumem in meni se zdi zelo neumno, da se kdo pri malo več kot 40 obremenjuje s svojimi leti. To povem zato, ker si vprašala, kaj drugi mislimo o tem – ne da bi te hotela napadati. Če znaš “ponucati”, kar si se v življenju naučila, jih tudi v službi gladko daš v koš.
Ima Spider prav, počutiš se staro, ker se obremenjuješ s svojimi leti, namesto da bi izkoristila prednosti in izkušnje, ki ti jih prav ta leta dajejo. 20 jih ne boš nikoli več! Tiste punce pa jih bodo enkrat 40 in več, če bo šlo vse po sreči.
Drži se in veseli se življenja, posebno, če si kolikortoliko zdrava. In če si, delaj na tem, da boš tudi ostala! Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.