Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kdaj se bom zbudila sčisto kožo?

Kdaj se bom zbudila sčisto kožo?

Kdaj?Mam25 let in ni mam miru pred aknami. Najbolj trpi moj hrbet in obraz. KOzmetike sem probala malo morje-nimamdenarja za prof kozmetiko al pa privat dermatologa. BIla sm ze velikrat pr enmu pami ni dal nic uprabnega razn ce hocem ene tablete-samo se nocem zastrupljat,kersm ze enkrat rodila parada bi mela se kaksnga otroka in pol ne smes zanosit ce jes te tablete-pa vprašenje pokokemčasu se jih očistiš? Kaj naj storim-zdi se mi da so krivi tudi hormoni-sploh čas ovulacije-nimam več tablet melasem Diane 35-malojepomagaloni pa ful.jaz hočem da zgine enkrat in za vedno.sAma tud vse spraskam in zato je še slabše.A se da kaj shrano narest? a vpliva hrana na to al ne? Prosim pomagajte-vsake rešitve bom vesela.

Ko sem bila še pubertetnica in so bile vrstnice mozoljaste, sem imela čisto kožo – kar malo zavidala sem jim tiste mozoljške, jaz butelj !
Po 25.letu pa so se mi pojavile akne, nekatere prav grde.

Takrat mi je gospa, ki je danes zelo priznana slovenska kozmetičarka, takrat pa je bila še začetnica in moja sodelavka, dala čisto spotoma nasvet: umivati obraz z žveplenim milom.

Preprosto, poceni – pa delovalo je !

Kje pa kupiš to milo? Hvala

Od tega dogodka je preteklo že precej vode (beri:mojih let), tako da ne vem, kje se dobi če se sploh še dobi.
Mogoče lekarna ? Če me spomin ne vara, sem ga takrat ravno v lekarni dobila.

Meni je najbolj pomagala krema Antopar gel, vendar so jo žal nehali uvažat (jaz pa v jok).
Zdaj imam “zeleno linijo” od Eucerina – milo, tonik, kremo. In mi pomaga. Samo je treba biti vztrajen, ker se koža zares očisti šele čez kakšna 2 meseca (ko večina že obupa in zamenja kremo).

Veš kaj bi ti rekel moj mož, vedno pripravljen za akcijo?

Sperma pomaga, je dobra za kožo, če si jo namažeš po obrazu. Ima polno nekih vitaminov… tako moj mož razlaga.
Ha ha haaaa

ti bom svetovala kot se v primeru suma na alergijo: izloči najpogostejše alergene, pol pa opazuj, ko se stanje popravi pa začni z opazovanjem kaj poješ in kdaj reakcija. seveda ni nujno da boš prišla do rešitve, ker če ni vzrok v alrgiji pol ne bo pomagalo. lahko pa si pišeš dnevnik kaj poješ in pol spet ja opazuješ kdaj se stanje poslabša. pol pa to hrano ki ti je poslabšala izloči pa boš videla če pomaga.

samo izpuščaji so lahko tudi posledica hormonskega neravnovesja, pol pa je še ena teza in sicer kandida. v tem primeru se pa boš morala držat diete za odpravljanje kandide.

retin-A pomaga. sicer se ga ne dobi pri nas, je pa to tretinoin, derivat vitamina A.koža se ene 14 dni lupi, potem pa se stvari počasi začnejo izboljševat. naročiš jo najceneje na naslovu http://www.alldaychemist.com, kjer plačaš sicer poštnino, carine pa ne , ker majo posrednika v evropi.naroči si koncentracijo 0.05 in si mažeš zvečer pred spanjem, čez dan pa en ornk faktor.poleg tega , da sčisti kožo, gladi tudi gube, sicer pa malo pobrskaj po netu in boš dobila morje podatkov.
Lp, Tea

Avon ima tudi kolekcijo prav za aknasto kožo, koliko pa pomaga, pa ne vem.

Jaz sem imela nekaj mesecev težave. Kozmetičarka mi je priporočila Matis, kremo, losjon in milo za umivanje. Za mastno kožo. Zelene barve. In mi je res pomagalo. Ni pa poceni, krema je 30 evrov, losjon in milo vsak po 15 evrov.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Razumem tvojo jezo, tudi mene so akne dolgo mučile, z leti, porodi, bolj zdravo prehrano, kvalitetnejšo kozmetiko se je stanje izboljšalo. (najlepša koža je bila v času brezmesne prehrane, ampak sedaj mi meso paše in se tega ne držim)
Zadnja leta je bil največji problem pred menstruacijo in v stresu, seveda. Imam pa tudi ogrce.
Potem pa sem enkrat za hec kupila kozmetiko Elizabeth Arden, še dražja je od wichijev,ipd… in mi je ful pomagala, resnično.
Ne vem, kaj sem najprej kupila, ali tonik ali losion, seveda iz linije za mastno kožo (modra barva) kaj hitro sem kupila obojega. Malo je treba paziti, ker vsebuje alkohol. Malo sem ekperimentirala med lotioni in na koncu pristala na first defense antioksidant lotion in sedaj po enem letu uporabljam od EA
-peno za umivanje za mastno kožo
-tonik za mastno kožo
-omenjeni first defense (le včasih zvečer lotion iz linije za mastno kožo.
stara sem 31
tu in tam puder (presneta trgovka mi je podturila puder ,ki je za mešano in suho kožo, pa vseeno ne dela ogrcev,
poskušaj dobit testerje, vendar so v teh drogerijah v mercator centrih trgovke freht in kooomaj dobiš kak tester
jaz sem se obrnila direkt na uvoznika emono obalo koper in so mi poslali kup testerjev

hm to vse zgleda kot reklama, ampak ej, tako sem zadovoljna, da imam končno kozmetiko, po kateri ne rabim gledat novih aken, čudne kože… ampak se z veseljem namažem in sem si končno všeč.

Pa ful pazi kaj ješ.

Jaz sicer imam kožo kar vredu oz. super, če si le ne praskam, drugače pa je katastrofa in sem tako vedno napudrana.

Sem pa opazila, da ko sem enkrat ila npr. Sojino mleko od tiste linije za zdravo hrano od Mercatorja – sem dobila tako močne podkožne mozolje – zelo grde in je kar nekaj časa trajalo, da so izginili – prave poškodbe sem imela na koži – lahko, da je šlo za alergijo, lahko pa da dajejo kaj takega zraven, da potem telo čimbolj izloči. pa opazila sem, da razna poceni hrana – ne bi rada delala slabe reklame, ampak sem opazila skoraj pri vseh izdelkih od merkatorjeve znamke, da dobim močne podkožne mozolje – npr.njihovi keksi, pa sojino mleko, pa sirni namaz, ali pa ful je bilo tudi pri sojinem namazu….vprašanje kaj je vse tukaj not. Tako da poglej malo kaj ješ, malo bo vseeno bolje,

Lp, HIHIJU

se pridružujem zgornjem odgovoru.. že mesec dni pazim in eksperimentiram. najprej sem izločila vse mlečne in vse kar vsebuje laktozo (skoraj vse kar se pripravljeno kupi v trgovini) in prešaltala na zdravo hrano z minimalno vsebnostjo soli, slabih OH in maščob.. ugotovila da res nekaj je na tem.. vendar pa mislim da tega nimajo vsi. mislim da so hormoni in zdrava prehrana povezani.. nebi preveč pametovala ker nimam pojma, sem pa prebrala par odličnih knjig in člankov na to temo in menim da če nekdo ima akne pogojene s hormoni, jih verjetno lahko 80% uravnava z zdravo prehrano. recimo ratlinska olja in pa oreščki niso dobri za kožo, nekateri gredo v take ekstreme da iz prehrane popolnoma izločijo laktozo in pa gluten kar je že skoraj presnojedstvo..ampak nekateri pač po toliko letih bojevanja z aknami ne vidijo več druge izbire, kar popolnoma razumem.
stara sem 20 let in s temi hudimi podkožnimi aknami obupujem že 2 leti(da ne rečem kakšno štalo so mi pustile njihove posledice) 🙁 probala sem vse kremice, mažice, laserje in vso to sranje.. po enem mescu radikalne spremembe v prehrani opažam rezultate. vendar pa za kožo tudi redno skrbim – zjutraj in zvečer imam režim ki ga ne zamudim ne glede na karkoli! glede kreme.. uporabljaj tako ki ti najbolj ustreza. jaz uporabljam avene, eucerin in la roche posay izdelke (vse iz lekarne). pa vsak dan nosi SPF niti slučajno ne hodi v solarij!!

LP

Če vas potolažim. Sama sem se z nadlogo borila do svojega tridesetega leta in še malo.
Tako kot pravite, pazila na prehrano, sprobavala kreme in pri tem skoraj bankrotirala, imela obdobja brez uporabe kozmetičnih preparatov, do pretiravanja s takšnimi, ki sem si jih komaj privoščila. Ne vem, kaj vse sem počela.
Skrbela sem za redno prebavo, se ukvarjala s športom, hodila na zrak, pila litre vode, spala osem ur … ni da ni bilo recepta, ki ga nisem preizkusila.

Ko sem že čisto obupala nad svojo kožo in ko so mi svetovali, da bi morala jemati hormonske tablete, pa sem vsemu naredila konec. Ne vem, kako se je začelo, vendar v kakšne pol leta se mi je koža uredila in zdaj imam malo težav le pred menstruacijo in ob zelo močnem stresu. Hrana bistveno ne vpliva, razen, če bi več dni zaporedoma jedla “svinjarijo” (beri: zelo nezdravo hrano, svinjsko meso, klobase, cele kose čokolade, čips …).

Mislim, da obstaja rešitev v nekaj ključnih točkah nege nečiste kože:
– redna nega vsaj dvakrat na dan
– izogibanje alkoholu in oljem v kozmetičnih preparatih za nego obraza
– prehrana, ki vsebuje vitamine za kožo (vitamini b) in/ali uživanje prehranskih dopolnil za kožo (pogosto imenovani kot trikomleks) ter zadostne količine vode (min 1 l)
– skrb za zdravo okolje svoje kože: gibanje na svežem zraku, zadosti spanja, izogibanje suhemu in onesnaženemu zraku, redna prebava … in ne nazadnje:
– ljubezen do svojega telesa!

Verjetno je ta zadnja točka najbolj v zraku in neverjetna, vendar je izrednega pomena. Podzavest, sprejemanje/zatiranje/zaničevanje/sovraštvo (do) sebe, sporoščenost, radost in veselje do življenja, kot ga živimo, pripomore k naši lepoti. Ne samo notranji, tudi zunanji.

Punce, ki ste še v puberteti in adolescenci, ne ozirajte preveč na vse te ukrepe in nasvete, ker pri vas pa res gre za rast, uravnavanje hormonov in proces odraščanja, na katerega ne morete veliko vplivati. Za vas je pomembno, da kožo le negujete:
– dvakrat na dan umivanje s čistilnim gelom
– uporaba tonika
– uporaba nežne zaščitne kreme.

Da bi vam le uspelo premagati to nadlogo. Srečno.

........................................... Ne moreš izbrati, kako boš umrl. Ne kdaj. Lahko pa se odločiš, kako boš živel. Zdaj. iz MON

Jaz bi dodala še to: vsakodnevno jutranje pitje 2 dcl vode in 1 limone ali sok iz 2, 3 pomaranč. Pomaga tudi ananas, na splošno vse kislo sadje.

Trinity tisto je tebi delovalo ne pa pri vseh. Meni najbolj pomagajo kreme z vitamini po njih imam 10000000krat lepšo kožo kot po nevem kakšno drugi. in hrana ki vsebuje vitamine za koži in samo vitamini so zelo zravi. Saj dobi koža najmanj vitaminov in jih je še priporočeno jemati. Jaz jemlem b kompleks vedno pa še kdaj kakšne druge in izključno kreme z vitamini in so super. prej sem poskusila že marsikaj pa je to najbolše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close